Ευκλείδης Τσακαλώτος: «Ολοκλήρωση διαπραγματεύσεων μέσα στην εβδομάδα»

Με βάση τα σημερινά δεδομένα, είπε ο κ. Τσακαλώτος υπάρχουν τα περιθώρια για την επίτευξη συμφωνίας εντός του χρονοδιαγράμματος, έως τις 20 Αυγούστου...

Την αισιοδοξία του εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων και την επίτευξη συμφωνίας έως τις 20 Αυγούστου, μετά την ολοκλήρωση της πρώτης ενότητας των διαπραγματεύσεων.

Σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης είχαν πολύωρη συνάντηση με τους εκπροσώπους των θεσμών, η οποία αφορούσε στη δημιουργία του νέου Ταμείου για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας.
Μέσα στην εβδομάδα πρέπει να έχουμε ολοκληρώσει τις διαπραγματεύσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, μετά το δεύτερο μέρος των σημερινών επαφών με τους εκπροσώπους των θεσμών, που αφορούσε την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Σταθάκης, ανέφερε ότι παρουσιάστηκε η ελληνική πρόταση για τα «κόκκινα» επιχειρηματικά και στεγαστικά δάνεια, χωρίς, ωστόσο, να συζητηθεί. Σύμφωνα με τον κ. Σταθάκη, στόχος είναι τόσο η σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος, όσο και η στήριξη των κοινωνικών ομάδων που εμπλέκονται. Πρόσθεσε δε, ότι η παρούσα πρόταση είναι στο πνεύμα των αρχικών προτάσεων, «αλλά έχουν περάσει και τρεις μήνες διαπραγματεύσεων».

Αύριο θα υπάρξει μια ανασκόπηση των έως τώρα συζητήσεων- με τη συμπλήρωση του α΄ κύκλου των διαπραγματεύσεων- οι οποίες, πάντως, κατά τον υπουργό Οικονομικών, δεν έχουν εισέλθει στο μακροοικονομικό σκέλος τους (ρυθμός ανάπτυξης, πρωτογενές αποτέλεσμα).