O ΕΜΣ δίνει άμεσα 16 δισ. ευρώ και 10 δισ. ευρώ για τις τράπεζες

Το πρόγραμμα θα καλύπτει την Ελλάδα χρηματοδοτικά για την επόμενη τριετία και σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup την περασμένη Παρασκευή θα αφορά ένα συνολικό ποσό έως 86 δισ. ευρώ...


ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ το Συμβούλιο των Διοικητών του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ΕΜΣ), που είναι οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης, στις 8 ώρα Ελλάδος μέσω τηλεδιάσκεψης, προκειμένου να αποφασίσει για το πρόγραμμα χρηματοδότησης της Ελλάδας.

Η πρώτη δόση θα ανέρχεται σε 26 δισ. ευρώ και περιλαμβάνει δύο υποδόσεις: Η πρώτη υποδόση, ύψους 10 δισ. ευρώ, θα καταστεί διαθέσιμη άμεσα σε ξεχωριστό λογαριασμό του ΕΜΣ, για την ανακεφαλαιοποίηση και εξυγίανση των ελληνικών τραπεζών.

Η δεύτερη υποδόση των 16 δισ. ευρώ, θα εκταμιευθεί σταδιακά, με την πρώτη εκταμίευση (13 δισ. ευρώ) να προβλέπεται για τις 20 Αυγούστου και να ακολουθούν τα υπόλοιπα 3 δισ. ευρώ το φθινόπωρο, εφόσον εφαρμοσθούν τα προαπαιτούμενα που βασίζονται σε μέτρα του νέου προγράμματος και που θα εξειδικευθούν από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς.

Το πρόγραμμα θα καλύπτει την Ελλάδα χρηματοδοτικά για την επόμενη τριετία και σύμφωνα με την απόφαση του Eurogroup την περασμένη Παρασκευή θα αφορά ένα συνολικό ποσό έως 86 δισ. ευρώ.