Δειγματοληπτική επανακαταμέτρηση ψήφων ζητάει η ΛΑ.Ε. και καταγγέλλει την νέα κυβέρνηση ότι βρίσκεται σε «διατεταγμένη υπηρεσία»

ΛΑΕ, εκλογές,
ΔΕΙΓΜΑΤΟΛΗΠΤΙΚΟ έλεγχο για τυχόν σφάλματα ή παραλείψεις στην καταμέτρηση των ψήφων σε τέσσερις δήμους της Αττικής ζήτησαν υποψήφιοι της Λαϊκής Ενότητας.

Συγκεκριμένα, υποψήφιοί του κόμματος κατέθεσαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία αίτημα διενέργειας δειγματοληπτικού ελέγχου στους δήμους Αθηνών, Περιστερίου, Αχαρνών και Νίκαιας.

Όπως διευκρινίζεται στο Δελτίο Τύπου της ΛΑ.Ε., η ενέργεια αυτή προβλέπεται από τη νομοθεσία περί Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (άρθρο 25).

Η Λαϊκή Ενότητα αναφέρει ακόμη ότι «είθισται η διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου κατά τη μετεκλογική περίοδο από υποψηφίους, κόμματα ή και εκλογείς». Οι υποψήφιοι τελούν εν αναμονή απάντησης στο αίτημά τους.

Υπενθυμίζεται ότι η ΛΑΕ στις εκλογές της περασμένης Κυριακής είχε αποσπάσει 2,86%, με 155.242 ψηφοδέλτια να προσμετρώνται υπέρ της, αφήνοντας την εκτός Βουλής.

Ακολουθεί το Δελτίου Τύπου της ΛΑ.Ε. για την επανακαταμέτρηση ψήφων

«Είθισται η διενέργεια δειγματοληπτικού ελέγχου κατά τη μετεκλογική περίοδο από υποψηφίους, κόμματα ή και εκλογείς.

Στο πλαίσιο αυτό, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία περί Ανωτάτου Ειδικού Δικαστηρίου (άρθρο 25), υποψήφιοι της Λαϊκής Ενότητας κατέθεσαν στα αρμόδια Πρωτοδικεία αίτημα διενέργειας δειγματοληπτικού ελέγχου για τυχόν σφάλματα ή παραλείψεις στους εξής Δήμους: Αθηνών, Περιστερίου, Αχαρνών και Νίκαιας και αναμένεται απάντηση στο αίτημά τους.»

Σχόλιο της ΛΑ.Ε. για τον σχηματισμό της νέας κυβέρνησης 


Το Γραφείο Τύπου της Λαϊκής Ενότητας σε σχέση με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης έκανε το παρακάτω σχόλιο:
«Σχηματίστηκε μια ιδιαίτερα πολυπληθής ανακυκλωμένη κυβέρνηση διατήρησης ισορροπιών και με διατεταγμένη υπηρεσία να διατηρήσει τα δύο προηγούμενα μνημόνια και να εφαρμόσει απολύτως το τρίτο και ίσως καταστροφικότερο για τον λαό και τον τόπο.

 Η νέα κυβέρνηση προφανώς έχει ως ειδική αποστολή να ξεριζώσει το «αντιμνημόνιο» και τους αγώνες ενάντιά του από την πολιτική και κοινωνική ζωή της χώρας. Λογαριάζει, όμως, χωρίς τον ξενοδόχο. Η αποτυχία του σχεδίου νέα απαρασάλευτη «μνημονιακή τάξη» στη χώρα από μια μνημονιακή συναινετική σούπα στη Βουλή, θα αποτύχει παταγωδώς».