Βαγγέλης Αποστόλου: Κορυφαίο ζήτημα η ανάπτυξη του αγροτικού τομέα

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής του υπουργείου από τον Υπηρεσιακό Αναπληρωτή Υπουργό Παραγωγική Ανασυγκρότησης, Δημήτρη Μελά είπε: «Να ευχαριστήσω τον Δημήτρη Μελά για το θερμό καλωσόρισμα, έναν άνθρωπο που γνωρίζει το χώρο και πιστεύω ότι σε αυτή την εθνική προσπάθεια που όλοι θέλουμε να υπηρετήσουμε, οι συμβουλές του θα μας χρειαστούν στο μέλλον. 

Ερχόμαστε μαζί με το Μάρκο Μπόλαρη έχοντας όχι απλά θα έλεγα γνώση του χώρου, αλλά ταυτόχρονα και μια εμπειρία, ο Μάρκος από παλιότερα εγώ την προηγούμενη περίοδο. Ας συνδυάσουμε αυτά και με τον ρόλο που πραγματικά το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης καλείται να παίξει με τα νέα δεδομένα, (η πολιτική σκηνή αναδεικνύει πλέον ότι είναι ο χώρος που μπορεί να συμβάλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας), δηλαδή στην ανάπτυξη που είναι το βασικό ζητούμενο για να αντιμετωπίσουμε την κρίση. Θέλουμε, λοιπόν, να πιστεύουμε ότι έχοντας όλες αυτές τις δυνατότητες, θα μπορέσουμε να κάνουμε όχι απλά μια νέα αρχή αλλά με όλα αυτά τα δεδομένα να υπηρετήσουμε ουσιαστικά το χώρο».

Από την πλευρά του ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάρκος Μπόλαρης τόνισε ότι «Η μεγάλη πρόκληση για την κυβέρνηση και τη χώρα είναι η ανάπτυξη. Τομέας της σημαντικός, δυναμικός είναι η αγροτική ανάπτυξη, συνεπώς, είμαστε σε ένα σημείο πρόκλησης για τη χώρα, την πατρίδα, για τους πολίτες για τους αγρότες, για την παραγωγή και την εξωστρέφεια που χρειαζόμαστε. Η ευθύνη είναι μεγάλη, εκείνο που μπορούμε να πούμε είναι ότι δεσμευόμαστε να αναλωθούμε προκειμένου να ανταποκριθούμε στην ευθύνη την οποία μας έδωσε ο Πρωθυπουργός».