Η ΠΟΕ-ΟΤΑ συμμετέχει και καλεί στα συλλαλητήρια για το ασφαλιστικό, 16/1 και 30/1

ΠΟΕ-ΟΤΑ, Ασφαλιστικό,
«Η απορρύθμιση του ασφαλιστικού που επιχειρείται οδηγεί σε στροφή της δημόσιας και κοινωνικής ασφάλισης προς την ιδιωτική, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα των ασφαλιστικών εταιρειών».


«Χαριστική βολή» στην κοινωνική ασφάλιση χαρακτηρίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ την πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό. «Κύρια χαρακτηριστικά της ασφαλιστικής πρότασης είναι η νέα κατακρεούργηση των συντάξεων, ιδιαίτερα όσων θα συνταξιοδοτηθούν μετά την 1-1-2016 και η αλλαγή της δομής του ασφαλιστικού συστήματος από κοινωνικό αναδιανεμητικό σε ανταποδοτικό αφού εισάγει το μοντέλο βασική-ανταποδοτική σύνταξη», επισημαίνει σε σχετική της ανακοίνωση, και συμπληρώνει: «Η απορρύθμιση του ασφαλιστικού που επιχειρείται οδηγεί σε στροφή της δημόσιας και κοινωνικής ασφάλισης προς την ιδιωτική, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μεγάλα συμφέροντα των ασφαλιστικών εταιρειών».

«Οι σημερινοί νέοι συνταξιούχοι γνωρίζουν πως οι κόποι μιας ζωής μετατρέπονται σε προνοιακό επίδομα, ενώ η νέα γενιά, ακόμη και όταν θα βρει δουλειά, “διαπραγματεύεται” πλέον με τη μαύρη εργασία, γνωρίζοντας πως ουδέποτε θα συμπληρώσει σαράντα συναπτά έτη στην εργασία προκειμένου να δικαιούται σύνταξης ακόμη και στα βαθιά γεράματα», συνεχίζει η Ομοσπονδία των δημοτικών υπαλλήλων και τονίζει πως «η ανακεφαλοποίηση των ασφαλιστικών ταμείων, την ίδια στιγμή που ο Ελληνικός λαός με το υστέρημά του έσωσε πολλές φορές το “τραπεζικό σύστημα” είναι πασιφανές πως δεν αποτελεί σε καμία περίπτωση πολιτική επιλογή της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που το μόνο που ουσιαστικά πράττει είναι με επικοινωνιακά τρικ να βαφτίζει το κρέας ψάρι!!! Όπως άλλωστε έκανε με το νέο φτωχολόγιο-μισθολόγιο, εμφανίζοντας του δημοσίους υπαλλήλους προνομιούχους καθώς τους έδωσε “γενναίες αυξήσεις” στους μισθούς τους».

Στο πλαίσιο του συντονισμού της με τους εργαζομένους, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, συνταξιούχους, φορείς κ.λ.π. η ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε:
  • Τη σύγκληση του γενικού συμβουλίου της Ομοσπονδίας την Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016, «προκειμένου να καθορίσει και να αποφασίσει το αγωνιστικό-κινηματικό Πρόγραμμα Δράσης στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα».

  • Να συντονιστεί με άλλες Ομοσπονδίες του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα και την ΑΔΕΔΥ, «με στόχο μαζικές πολύμορφες δράσεις και κινητοποιήσεις».

  • Να συντονίσει και να οργανώσει την πλήρη και άμεση ενημέρωση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, με κάθε πρόσφορο μέσο και τρόπο (περιφερειακές συσκέψεις, γενικές συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, καταλήψεις κ.λπ.) αλλά και την έκδοση ενημερωτικού υλικού (ανακοίνωση και αφίσα), «δημιουργώντας τις προϋποθέσεις μαζικής αντίδρασης στην προτεινόμενη “ασφαλιστική απορύθμιση” της Κοινωνικής Ασφάλισης».

  • Να συμμετέχει στα Πανεργατικά Συλλαλητήρια που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ και άλλοι κοινωνικοί φορείς το Σάββατο 16 Γενάρη, σε μεγάλες πόλεις της χώρας. Στην Αθήνα: Στις 12:00 το μεσημέρι, με συγκέντρωση στην πλατεία Ομονοίας και πορεία στη Βουλή. Στο Ηράκλειο (Κρήτης), στις 12:00 το μεσημέρι. Στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 30 Γενάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου