Αλέξης Τσίπρας: «Συνεχίζουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις»

ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας,
Στο άρθρο του με τίτλο «Συνεχίζουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις», ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει την 25η του Γενάρη, ιστορική ημέρα. «Είναι η μέρα που ο ελληνικός λαός αποφάσισε, κυρίαρχα και περήφανα, να χαράξει μια νέα πορεία στον τόπο του.


«Προχωρούμε στην ανασυγκρότηση της πατρίδας μας, ξεπερνώντας την κρίση και ανακτώντας την κυριαρχίας μας», αναφέρει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε άρθρο του στην «Αυγή» της Κυριακής για τον ένα χρόνο κυβέρνηση Αριστεράς και υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Θα κερδίσει τη μάχη της δημοκρατίας, της ανασυγκρότησης, της κοινωνικής δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, ανοίγοντας τον δρόμο αυτόν σε ολόκληρη την Ευρώπη».
 
Στο άρθρο του με τίτλο «Συνεχίζουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις», ο πρωθυπουργός χαρακτηρίζει την 25η του Γενάρη, ιστορική ημέρα. «Είναι η μέρα που ο ελληνικός λαός αποφάσισε, κυρίαρχα και περήφανα, να χαράξει μια νέα πορεία στον τόπο του. Και επιφόρτισε για πρώτη φορά την Αριστερά με την ευθύνη να ηγηθεί αυτής της μακράς, δύσκολης, μα και ελπιδοφόρας πορείας. Μιας πορείας οικονομικής, παραγωγικής και κοινωνικής ανασυγκρότησης, με την ανοικοδόμηση ενός αξιόπιστου και δίκαιου κοινωνικού κράτους, την ενίσχυση των δημοκρατικών θεσμών και μια αποτελεσματική δημόσια διοίκηση στο πλευρό των πολιτών και των δυνάμεων του τόπου», επισημαίνει ο πρωθυπουργός ο οποίος, αναφερόμενος στο χρόνο που πέρασε δηλώνει: «Γνωρίζαμε πολύ καλά ότι η πορεία αυτή δεν θα ήταν ούτε σύντομη ούτε ανώδυνη, θα εμπεριείχε συγκρούσεις με ισχυρά κατεστημένα συμφέροντα και τομές με τις παθογένειες που έφεραν την Ελλάδα και το λαό μας στο χείλος της καταστροφής. Είμαστε περήφανοι που, παρά τις δυσκολίες και τις αντιξοότητες, μπορούμε να συνεχίσουμε τη μάχη από καλύτερες θέσεις, με στόχο την έξοδο από την κρίση με δικαιοσύνη και δημοκρατία».

Ο πρωθυπουργός αναφέρει ότι η κυβέρνηση της Αριστεράς ανέλαβε στις 25 Γενάρη ιστορικές ευθύνες, όχι μόνο για το λαό αλλά και για την ευρωπαϊκή και παγκόσμια Αριστερά. «Είχαμε συνείδηση ότι ο αγώνας που ξεκινήσαμε στην Ελλάδα ήταν ένας αγώνας για ολόκληρη την Ευρώπη. Γνωρίζαμε ότι η προοδευτική και κοινωνική Ευρώπη είχε στραμμένη την προσοχή και τις προσδοκίες της σε εμάς. Δεν μας επιτρεπόταν να αποτύχουμε. Γι΄ αυτό επιλέξαμε να σταθούμε στο ύψος των ευθυνών μας, αναλαμβάνοντας βάρη που δεν μας αναλογούσαν. Ο δρόμος, ωστόσο άνοιξε. Στην Ευρώπη δεν είμαστε πια μόνοι. Προχωράμε με συμμαχίες που ισχυροποιούνται συνεχώς, διαμορφώνοντας μια πραγματική δυναμική συνολικής αλλαγής των συσχετισμών», αναφέρει ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Τσίπρας χαρακτηρίζει το δεύτερο χρόνο διακυβέρνησης, «χρονιά ρήξης με το παλιό». «Πατώντας, πλέον, σταθερά, βαδίζουμε σε μια νέα χρονιά ρήξης με το παλιό. Ολοκληρώνουμε με επιτυχία την αξιολόγηση επιταχύνοντας την ελάφρυνση του χρέους. Προχωρούμε στην ανασυγκρότηση της πατρίδας μας ξεπερνώντας την κρίση και ανακτώντας την κυριαρχία μας», αναφέρει ο πρωθυπουργός και συνεχίζει: «Ξεκινάμε τον μεγάλο αγώνα για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση των κοινωνικών πληγών, για την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και των εργασιακών δικαιωμάτων, για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη η κοινωνία μας. Λύνουμε τις αντιφάσεις και τα προβλήματα δεκαετιών διακυβέρνησης από το πολιτικό κατεστημένο, λειτουργώντας πάντα υπέρ των ευάλωτων και των πιο αδύναμων. Συγκρουόμαστε με τη διαπλοκή και εδραιώνουμε σε κάθε πτυχή της δημόσιας ζωής τη διαφάνεια».

Η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, αναφέρει ο πρωθυπουργός ο οποίος τονίζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί πια μια έμπειρη, αριστερή δημοκρατική παράταξη που εκπροσωπεί τον κόσμο της εργασίας και του πολιτισμού, τον κόσμο της δημιουργίας και της καινοτομίας».

«Με πίστη στις δυνάμεις μας και τη στήριξη του ελληνικού λαού θα τα καταφέρουμε. Η Ελλάδα θα κάνει το μεγάλο άλμα προς τα εμπρός. Θα κερδίσει τη μάχη δημοκρατίας, της ανασυγκρότησης, της κοινωνική δικαιοσύνης και της αλληλεγγύης, ανοίγοντας τον δρόμο αυτόν σε ολόκληρη την Ευρώπη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου