Το Twitter κατάθεσε αγωγή εναντίον των τουρκικών αρχών

Το Twitter προσέφυγε σε δικαστήριο της Τουρκίας και κατέθεσε αγωγή προκειμένου να ακυρωθεί πρόστιμο που οι τουρκικές αρχές έχουν επιβάλει καθώς δεν απεσύρθη περιεχόμενο “τρομοκρατικής προπαγάνδας».

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, πηγή αποκαλύπτει πως το Twitter κατέθεσε αγωγή σε δικαστήριο της Άγκυρας την Πέμπτη, ζητώντας την ακύρωση προστίμου, που έχει επιβληθεί από τις τουρκικές αρχές, σχετικά με περιεχόμενο “τρομοκρατικής προπαγάνδας» το οποίο υπήρχε στο Twitter.


Η εν λόγω προσφυγή του Τwitter, σε δικαστήριο της Άγκυρας, βασίζεται στο ότι η επιβολή του προστίμου ύψους περίπου 46.000 ευρώ, είναι αντίθετη της τουρκικής νομοθεσίας.

Υπενθυμίζουμε πως στο παρελθόν, οι τουρκικές αρχές έχουν απαγορεύσει τη λειτουργία του Twitter, για μεγάλο χρονικό διάστημα, έπειτα από προηγούμενη άρνηση του Twitter, για απόσυρση περιεχομένου, που η Τουρκία δεν ενέκρινε.

Οι Τουρκικές αρχές είχαν προειδοποιήσει αρκετές φορές το Twitter ότι πρέπει να αποσύρει περιεχόμενο που «εκθειάζει την τρομοκρατία, στοχοθετεί τα σώματα ασφαλείας και υποκινεί μίσος και βία». Το Twitter φαίνεται δεν συμμορφώθηκε και έτσι η Τουρκία επέβαλε πρόστιμο ύψους 150.000 τουρκικών λιρώνς, που αντιστοιχούν περίπου σε 46.000 ευρώ.
ipop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου