Συμφωνία εξοπλιστικών Ελλάδας- Ρωσίας (video)

Ρωσία, ελληνικοί εξοπλισμοί, συμφωνία Ελλάδας-Ρωσίας,
Η συμφωνία διαρκεί πέντε έτη από την ημερομηνία έναρξης ισχύος και ανανεώνεται αυτόματα για διαδοχικές περιόδους πέντε ετών....


Το ελληνικό κοινοβούλιο επικύρωσε την Τρίτη, 12/1/2016, μια συμφωνία με τη Ρωσία για την προμήθεια των στρατιωτικών προϊόντων. Η συμφωνία υπεγράφη στις 3 Δεκεμβρίου 2013 από την προηγούμενη κυβέρνηση και τον Δημήτρη Αβραμόπουλο, ενώ η επικύρωσή της καθυστέρησε λόγω της αλλαγής της κυβέρνησης στην Ελλάδα.

Το έγγραφο καθορίζει τη σειρά και τους γενικούς όρους της προσφοράς, και την προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας. Η συμφωνία αναφέρει μεταξύ άλλων ότι ο στρατιωτικός εξοπλισμός και κάθε πληροφορία που παρέχεται ή μεταφέρεται προς την ελληνική πλευρά, χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τις ανάγκες των ενόπλων δυνάμεων της Ελλάδας, δεν επανεξάγονται, δεν μεταπωλούνται ή μεταβιβάζονται σε τρίτους χωρίς την έγγραφη συγκατάθεση της Ρωσίας.

Η συμφωνία διαρκεί πέντε έτη από την ημερομηνία έναρξης ισχύος και ανανεώνεται αυτόματα για διαδοχικές περιόδους πέντε ετών, εκτός εάν κάποια από τις δύο πλευρές, γνωστοποιήσει την πρόθεσή του να την καταγγείλει.

Την ίδια ώρα ο ΥΕΘΑ Καμμένος δήλωσε ότι συνολικά 19 υποθέσεις εξοπλιστικών εστάλησαν στη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου