«Επιδρομή» Κυριάκου στην Ευρώπη – Συναντάται με Μακρόν, Σαρκοζί και Γκουρία

Εν αναμονή του Eurogroup της 24ης Μαΐου και της διαφαινόμενης ολοκλήρωσης της αξιολόγησης, ο κ. Μητσοτάκης κινείται, ώστε να ισχυροποιήσει τα διεθνή του ερείσματα – Παρίσι, Λουξεμβούργο και Μόσχα τα πρώτα του ταξίδια – Πώς αναπροσαρμόζεται η πολιτική στρατηγική της ΝΔ και πώς διαμορφώνεται το εσωκομματικό σκηνικό...


Με ένα πρόγευμα-γνωριμίας με τον Γάλλο υπουργό Οικονομίας Εμανουέλ Μακρόν, θα ξεκινήσει τις επαφές του, νωρίς το πρωί στο Παρίσι, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Η συνάντηση έχει ορισθεί για τις 9:30 ώρα Ελλάδας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας και νυν πρόεδρο του δεξιού κόμματος των Ρεπουμπλικάνων, Νικολά Σαρκοζί. Στη συνάντηση αυτή θα συμμετέχει και ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης.

Στις 17:00 ο κ. Μητσοτάκης μαζί με τον κ. Χατζηδάκη θα μεταβούν στον ΟΟΣΑ όπου θα συναντήσουν τον γενικό γραμματέα του Οργανισμού Άνχελ Γκουρία και το επιτελείο του. Θα είναι η τέταρτη φορά που ο κ. Μητσοτάκης συναντά τον κ. Γκουρία και στη συνάντηση αυτή θα συζητηθεί μεταξύ άλλων η συμφωνία που υπέγραψε τον Μάρτιο του 2015 η κυβέρνηση με τον ΟΟΣΑ, για συνεργασία σε θέματα ανταγωνιστικότητας.

Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον του προέδρου της ΝΔ αναμένεται να στραφεί στα νέα εναλλακτικά προγράμματα του ΟΟΣΑ που δίνουν έμφαση σε νέες πτυχές ευημερίας, βιωσιμότητας και ίσων ευκαιριών, που ξεπερνούν τα έως τώρα μακροοικονομικά μοντέλα.

Το ασφαλιστικό και μεταναστευτικό αναφέρονται επίσης στην ατζέντα.

Μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντήσει τους Έλληνες και ξένους δημοσιογράφους.
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.