Μπασάρ αλ-Άσαντ: «Το Χαλέπι θα γίνει το νεκροταφείο του Ερντογάν»

Συρία, Τουρκία, Άσαντ,

Ο Άσαντ δήλωσε ότι θα πάρει πίσω "κάθε εκατοστό" της Συρίας και τόνισε πως το Χαλέπι θα γίνει το νεκροταφείο των ελπίδων και των ονείρων του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν....



Ο πρόεδρος Μπασάρ αλ-Άσαντ δήλωσε σήμερα ότι θα συνεχίσει αυτό που αποκάλεσε "πόλεμο της Συρίας εναντίον της τρομοκρατίας", χωρίς να δείξει καμιά διάθεση για συμβιβασμό στην πρώτη μείζονα ομιλία του από τον Απρίλιο που κατέρρευσαν οι ειρηνευτικές συνομιλίες. 

Ο Άσαντ δήλωσε ότι θα πάρει πίσω "κάθε εκατοστό" της Συρίας και τόνισε πως "το Χαλέπι θα γίνει το νεκροταφείο των ελπίδων και των ονείρων του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μείζονος χορηγού των ανταρτών που μάχονται για να τον ανατρέψουν". 

"Ο πόλεμός μας εναντίον της τρομοκρατίας συνεχίζεται", δήλωσε ο Άσαντ σε ομιλία του στο κοινοβούλιο που μεταδόθηκε από την κρατική τηλεόραση. "Όπως απελευθερώσαμε το Ταντμούρ (Παλμύρα) και πριν απ' αυτό πολλές περιοχές, θα απελευθερώσουμε κάθε εκατοστό της Συρίας από τα χέρια τους. Η μοναδική επιλογή μας είναι η νίκη, αλλιώς δεν θα υπάρξει συνέχεια για τη Συρία".

Ο Άσαντ κατηγόρησε τον Ερντογάν ότι έστειλε πρόσφατα χιλιάδες μαχητές στην βόρεια συριακή επαρχία του Χαλεπιού που συνορεύει με την Τουρκία και όπου βρίσκεται η αρχαία φερώνυμη πόλη. 

Ο Άσαντ, σύμφωνα με το lifo.gr, ευχαρίστησε τη Ρωσία, το Ιράν, την Κίνα και τη λιβανική σιιτική οργάνωση Χεζμπολάχ για την υποστήριξη που του παρέχουν. 

Υπαινισσόμενος πληροφορίες περί διαιρέσεων στη συμμαχία, ιδιαίτερα ανάμεσα στο Ιράν και τη Ρωσία, ο Άσαντ δήλωσε πως ο κόσμος δεν πρέπει να ακούει αναφορές για "διαφορές, διαμάχες και διαιρέσεις".

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου