1315 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1152 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 732 ΕΛΛΑΔΑ 660 Ε.Ε. 653 ΚΟΣΜΟΣ 499 ΑΠΟΨΕΙΣ 459 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 93 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 75 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 15 ΕΥΖΩΙΑ 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Συνάντηση Μέρκελ με την Τερέζα Μέι στο Βερολίνο

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι, αναμένεται αργά το απόγευμα στο Βερολίνο για συνάντηση με την καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ. Είναι το πρώτο ταξίδι της Τερέζας Μέι στο εξωτερικό....

 

 
Η Βρετανίδα πρωθυπουργός, Τερέζα Μέι δήλωσε ότι θα συναντηθεί αργότερα σήμερα στο Βερολίνο με τη γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ για να συζητήσουν την ψήφο των Βρετανών υπέρ της αποχώρησης από την ΕΕ και άλλα θέματα. 

"Το απόγευμα θα ταξιδέψω στο Βερολίνο για να συναντήσω την καγκελάριο Μέρκελ, για να συζητήσουμε πώς θα εφαρμόσουμε την απόφαση που έλαβε ο βρετανικός λαός στο δημοψήφισμα και περιμένω ότι θα καλύψουμε επίσης αριθμό άλλων πιεστικών διεθνών ζητημάτων", δήλωσε η Μέι στο κοινοβούλιο.

Η Μέι πήρε το λόγο στη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης που ήταν αφιερωμένη σε ερωτήσεις στον πρωθυπουργό αφότου έγινε νωρίτερα αυτόν τον μήνα ηγέτης των κυβερνώντων Συντηρητικών.

Η Μέι είπε ακόμη ότι θα λάβει σοβαρά υπόψη το μήνυμα για τη μετανάστευση το οποίο έστειλαν οι ψηφοφόροι που ψήφισαν υπέρ της αποχώρησης από τον ΕΕ, αλλά η Βρετανία χρειάζεται επίσης να εξασφαλίσει μια καλή νέα συμφωνία για το εμπόριο με την ΕΕ.

"Αυτό που χρειαζόμαστε κατά τη διαπραγμάτευση της συμφωνίας είναι να εξασφαλίσουμε ότι λαμβάνουμε υπόψη αυτό που είπε ο κόσμος για την ανάγκη να επιβληθούν έλεγχοι στην ελεύθερη μετακίνηση, όμως διαπραγματευόμαστε επίσης τη σωστή και την καλύτερη για τον βρετανικό λαό συμφωνία για το εμπόριο αγαθών και υπηρεσιών", δήλωσε η Μέι στο κοινοβουλιο.

Η ΕΕ έχει απαιτήσει από χώρες εκτός της Ένωσης, όπως η Νορβηγία, να συμμορφωθούν προς την αρχή της ελευθερίας της μετακίνησης ως αντίτιμο για να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην ενιαία αγορά της ΕΕ.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΒΡΕΧΙΤ, Άγκελα Μέρκελ, Τερέζα Μέι,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.