Ρωσικές αντιδράσεις σε ενδεχόμενη ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Με τον Φινλανδό ομόλογό του συναντήθηκε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, προειδοποιώντας ότι η Ρωσία θα φέρει πιο κοντά τα στρατεύματά της αν η Φινλανδία μπει στο ΝΑΤΟ.... 

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι σε μια τέτοια περίπτωση, όπως εξήγησε, οι ένοπλες δυνάμεις της Φινλανδίας θα αποτελούσαν πλέον τμήμα της στρατιωτικής συμμαχίας της Δύσης και θα βρίσκονταν «στα σύνορα της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

«Τι πιστεύετε ότι θα κάνουμε σε αυτήν την περίπτωση; Ότι θα μετακινήσουμε τις ένοπλες δυνάμεις μας 1500 χιλιόμετρα πίσω, ότι θα τις κρατήσουμε εκεί; Ο τρόπος που θα διαφυλάξουν την ασφάλειά και την ανεξαρτησία της χώρας τους είναι απόφαση των Φινλανδών. Εμείς σαφώς και εκτιμούμε την ουδέτερη στάση της Φινλανδίας» δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Φινλανδός πρόεδρος, Σαούλι Νιινίστο, σημείωσε ότι τα στρατιωτικά αεροσκάφη που πετούν στην περιοχή της Βαλτικής δεν θα πρέπει να κλείνουν τους αναμεταδότες τους, τα συστήματα που διαθέτουν και τα οποία επιτρέπουν την αναγνώρισή τους.

Η Ρωσία υποστηρίζει ότι τους τελευταίους μήνες έχει εντοπίσει πολλά αμερικανικά αεροσκάφη που πλησιάζουν τα σύνορά της αλλά έχουν κλειστούς τους αναμεταδότες τους, ενώ πολλές καταγγελίες για παρόμοια ρωσική συμπεριφορά έχει προβεί και το NATO.

ΚΟΣΜΟΣ, ΡΩΣΙΑ, Φινλανδία, ΝΑΤΟ,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.