Στο “σκαμνί” δύο στενοί συνεργάτες του Κεντρικού Τραπεζίτη!

Σκάνδαλα., Τράπεζα της Ελλάδας, Αντίκρυ, Σπύρος Γκανής,

Αποδεικνύεται, όμως, ότι αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχει ο κ. Γ. Στουρνάρας, καθώς δύο από τους εξ απορρήτων συμβούλους του έχουν σοβαρότατες εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη –σε βαθμό κακουργήματος–, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που φέρνει στο φως το «ΠΑΡΟΝ»...



Όπως αποκαλύπτει το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής πρόκειται για τους εξ απορρήτων του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος: Τον γενικό διευθυντή, Σπύρος Παντελιά, που δικάζεται στις 5 Οκτωβρίου για το σκάνδαλο εκατομμυρίων ευρώ του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, και το μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής, Ηλία Πλασκοβίτη, ο οποίος κατηγορείται για παράνομη χρηματοδότηση του ΙΣΤΑΜΕ (έχει ασκηθεί δίωξη) και για εσκεμμένη απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ, που την είχε παραλάβει τον Σεπτέμβριο του 2010 από τον τότε πρέσβη μας στο Παρίσι Κ. Χαλαστάνη !!!

Τελικά, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, τον Στουρνάρα θα βρεις από κάτω... Τις τελευταίες μέρες βρέθηκε στις πρώτες σελίδες όλων των εφημερίδων και έγινε κεντρική είδηση στα δελτία των καναλιών και στο διαδίκτυο για την εμπλοκή της γυναίκας του σε ένα από τα πολλά και μεγάλα σκάνδαλα του αμαρτωλού ΚΕΕΛΠΝΟ. Συγκεκριμένα, λόγω των στοιχείων που έχει η Δικαιοσύνη εισέβαλαν στο γραφείο της κυρίας του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Οικονομικοί Εισαγγελείς και αστυνομικοί και κατέσχεσαν υπολογιστές, σκληρούς δίσκους, φακέλους και άλλα στοιχεία.

Προφανώς, δεν βαρύνεται ο σύζυγος, αλλά είναι βαρύτατα εκτεθειμένος ηθικά. Και είναι κοινή η πεποίθηση ότι θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί ή να είχε ζητήσει άδεια μέχρι να «καθαρίσει» ποινικά η σύζυγός του, όχι μόνο για λόγους ευθιξίας αλλά και από σεβασμό στο αξίωμα του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, δεδομένου ότι ο διοικητής μετέχει ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στις συσκέψεις της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας αλλά και σε συναντήσεις με ομολόγους του των άλλων χωρών της ΕΕ.

Αποδεικνύεται, όμως, ότι αυτό δεν είναι το μόνο πρόβλημα που έχει ο κ. Γ. Στουρνάρας, καθώς δύο από τους εξ απορρήτων συμβούλους του έχουν σοβαρότατες εκκρεμότητες με τη Δικαιοσύνη –σε βαθμό κακουργήματος–, όπως αποδεικνύεται από τα στοιχεία που φέρνει σήμερα στο φως το «ΠΑΡΟΝ».

Πρόκειται για:
  • τον κ. Σπύρο Παντελιά (ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας τον επέλεξε για γενικό διευθυντή της Τράπεζας της Ελλάδος), ο οποίος στις 5 Οκτωβρίου θα κάτσει στο σκαμνί για τα δάνεια που μοίραζε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο! Και
  • τον κ. Ηλία Πλασκοβίτη, μέλος του Συμβουλίου Νομισματικής Πολιτικής της Τράπεζας της Ελλάδος και σύμβουλό του, ο οποίος ήδη κατηγορείται για απιστία στην υπηρεσία σχετικά με την παράνομη χρηματοδότηση του ΙΣΤΑΜΕ (του ΠΑΣΟΚ), που εμφανιζόταν ως... ΜΚΟ. Ο κ. Πλασκοβίτης ήταν γενικός γραμματέας Ευρωπαϊκών Υποθέσεων στο υπουργείο Εξωτερικών από το 2000 έως το 2004.
Και επίσης κατηγορείται για απόκρυψη της λίστας Λαγκάρντ (Φαλτσιάνι λεγόταν τότε), την οποία είχε παραλάβει τον Σεπτέμβριο του 2010 ως γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών από τον πρέσβη μας στο Παρίσι κ. Χαλαστάνη και τη χειρίστηκε σαν να ήταν προσωπικό του στοιχείο. Και όταν έφυγε από το υπουργείο η λίστα εξαφανίσθηκε.

Προφανώς, την πήρε μαζί του, γιατί εμπλεκόταν σε αυτήν ο εκλεκτός και εξ απορρήτων του Αντώνη Σαμαρά, κ. Σταύρος Παπασταύρου (το όνομά του φιγουράρει και στα Panama Papers!).

Και τον Δεκέμβριο του 2010 πήγε στο Παρίσι ειδικό κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών, με επικεφαλής το στέλεχος του ΣΔΟΕ Θόδωρο Φλωράτο, και παρέλαβε αντίγραφό της από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών.

Να σημειώσουμε ότι από το 2015 ο κ. Ηλίας Πλασκοβίτης είναι μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας!

Με τα στοιχεία αυτά, τα οποία με τις λεπτομέρειες που παρατίθενται παρακάτω κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει, σε συνδυασμό και με την εμπλοκή της γυναίκας του, ο κ. Στουρνάρας πολύ δύσκολα μπορεί να παραμείνει διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. 
πηγή: το ΠΑΡΟΝ της Κυριακής (25/9/2016) 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου