Αλ. Τσίπρας από το "Δημήτρειο": «Τα βγάζουμε πέρα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια..»

Ελλάδα, Κοινωνία, Αλέξης Τσίπρας, Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, Δημλητρειο,

Ο Αλέξης Τσίπρας, με αφορμή και την πρωτοβουλία για το «Δημήτρειο» ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο και την Αρχιεπισκοπή για το φιλανθρωπικό έργο τους, «γι’ αυτή την εξαιρετική δουλειά σε μια δύσκολη εποχή, που πολλά κηρύγματα φόβου και μίσους ακούγονται, αλλά κάποιοι δουλεύουν σιωπηλά κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας και αυτό αποδίδει»... 

 


Μηνύματα αλληλεγγύης, συνύπαρξης, ειρήνης και αγάπης, έστειλαν ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας και ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, κατά την επίσκεψή τους στο «Δημήτρειο» Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών. Στο Κέντρο, παιδιά από τη χώρα μας, και -τα τελευταία δύο χρόνια, με την κλιμάκωση της προσφυγικής κρίσης- παιδιά από άλλες χώρες, τις οποίες αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν, μετά το σχολείο διαβάζουν, τρώνε μεσημεριανό και κολατσιό και απασχολούνται δημιουργικά.

Προτού ξεκινήσει το γεύμα μαζί με τα παιδιά, τα οποία υποδέχτηκαν τον πρωθυπουργό και τον αρχιεπίσκοπο με δύο παιδικά τραγούδια, ένα ελληνικό και ένα αραβικό, ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι και η προσφυγική και η οικονομική κρίση ήταν δύο δύσκολες ανηφόρες που πορευτήκαμε και πορευόμαστε όλος ο λαός μαζί, σημειώνοντας ότι «τα βγάζουμε πέρα με αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια». Προσωπικά, δήλωσε υπερήφανος που ο λαός, όπως είπε, πάλεψε, αναδεικνύοντας παναθρώπινες αξίες, που αποτελούν τον πυρήνα του ελληνικού πολιτισμού διαχρονικά, αλλά και του χριστιανισμού. «Αποδείξαμε ότι έχουμε ένα πλεόνασμα ηθικής και αξιών, ως λαός και ως χώρα. Αυτό το πλεόνασμα αγάπης ας το δώσουμε απλόχερα αυτές τις μέρες».

Ο πρωθυπουργός, με αφορμή και την πρωτοβουλία για το «Δημήτρειο» ευχαρίστησε τον αρχιεπίσκοπο και την Αρχιεπισκοπή για το φιλανθρωπικό έργο τους, «γι’ αυτή την εξαιρετική δουλειά σε μια δύσκολη εποχή, που πολλά κηρύγματα φόβου και μίσους ακούγονται, αλλά κάποιοι δουλεύουν σιωπηλά κάτω από τα φώτα της δημοσιότητας και αυτό αποδίδει».

Στο τέλος του γεύματος, ο πρωθυπουργός έδωσε παιχνίδια στα παιδιά και εκείνα του έκαναν δώρο μια χειροτεχνία-ομοίωμα ενός δρομέα ο οποίος βρίσκεται σε στάση τερματισμού, με τον κ. Τσίπρα να σχολιάζει και να επισημαίνει τον συμβολισμό.

Ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό που μέσα στα πολλά προβλήματα επισκέφθηκε το «Δημήτρειο», ενώ εξέφρασε ευχαριστίες προς όλους όσους προσφέρουν διακονία, τόσο στο Δημήτρειο, όσο και γενικότερα. Σχολιάζοντας τη συνύπαρξη των παιδιών από διαφορετικές χώρες, το ότι τρώνε και παίζουν μαζί, έκανε λόγο για μάθημα που «θέλουμε να αντιγράψουμε κι εμείς οι μεγάλοι από εσάς». Παρότρυνε τα παιδιά, όταν μεγαλώσουν, σε όποιον τόπο και αν πάνε, να θυμούνται την Ελλάδα και να θυμούνται ότι πρέπει πάντοτε να κάνουν το καλό στους ανθρώπους, είτε είναι μαύροι, είτε κίτρινοι, είτε λευκοί, είτε έχουν τη μια θρησκεία είτε την άλλη, να αγαπούν τους ανθρώπους όπως αγαπάμε και φροντίζουμε τον εαυτό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου