Προειδοποίηση FRONTEX για στρατολόγηση προσφύγων και μεταναστών από τον ISIS

ΕΛΛΑΔΑ, Ε.Ε., Μεταναστευτικό, Τρομοκρατία, ISIS, FRONTEX,

Η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή- Ακτοφυλακή - Frontex προειδοποιεί ότι οι τζιχαντιστές εξοπλίζουν πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ευρώπη, προκειμένου να οργανώσουν τρομοκρατικές επιθέσεις, που θα σκορπίσουν τον θάνατο...



Σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας “Independent”, η Ευρωπαϊκή Συνοριοφυλακή- Ακτοφυλακή - FRONTEX, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου ότι μεταξύ των προσφύγων και των μεταναστών είναι πιθανόν να έχουν παρεισφρήσει μαχητές του Ισλαμικού κράτους.  Οι Τζιχαντιστές, επιδιώκουν να χειραγωγήσουν πρόσφυγες και μετανάστες μεταξύ εκείνων που διαμένουν στους καταυλισμούς. Και παράλληλα να τους στρατολογήσουν να τους εκπαιδεύσουν, δημιουργώντας έτσι δυναμικό για τρομοκρατικά χτυπήματα ανά την Ευρώπη.

Σύμφωνα με τον εκτελεστικό διευθυντή του Οργανισμού , Φαμπρίς Λεζερί, «η Frontex εξήρε την αναγκαιότητα ετοιμότητας των ευρωπαϊκών αρχών υπό τον φόβο τρομοκρατικών χτυπημάτων». Με πιο πρόσφατο το περιστατικό στη Χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο, που στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους.

Ωστόσο,  αξιωματούχοι υπηρεσιών ασφαλείας της Δύσης επιβεβαιώνουν ότι, οι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους είναι  πιθανόν να έχουν προσπαθήσει να χειραγωγήσουν πρόσφυγες και μετανάστες.  Μάλιστα εκτιμούν μπορούν και να τους εκπαιδεύσουν ή και να τους εξοπλίσουν προκειμένου να είναι έτοιμοι για να τρομοκρατικές ενέργειες.

Από την πλευρά της, η Europol έχει ανακοινώσει ότι, από τον Απρίλιο του 2016 υπήρξαν περίπου 300 περιπτώσεις στις οποίες τζιχαντιστές προσπάθησαν να στρατολογήσουν πρόσφυγες που βρίσκονταν ήδη στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου