Νέο πολιτικό φορέα κι εκλογή ηγεσίας από τη βάση προτείνει η Δημοκρατική Συμπαράταξη

Πολιτική, ΔΗΣΥ,

Η πρόταση αυτή δεν απευθύνεται μόνο στα κόμματα και τους φορείς που μετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Απευθύνεται στο σύνολο του χώρου, προς όλα τα πολιτικά κόμματα, τους φορείς και τα στελέχη που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, κεντρώοι προοδευτικοί μεταρρυθμιστές, οικολόγοι...


Η Δημοκρατική Συμπαράταξη βάζει στόχο να αναδειχθεί «πολιτικά κυρίαρχη και ιδεολογικά ηγεμονική δύναμη του ενός από τους δύο κύριους πόλους του πολιτικού συστήματος, του προοδευτικού πόλου», με την αντίθεσή της με τη Δεξιά «να παραμένει κυρίαρχη και να έχει στρατηγικό χαρακτήρα», ενώ θέτει ως απαραίτητη προϋπόθεση την ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται στο ιδεολογικοπολιτικό κείμενο για διάλογο ενόψει του συνεδρίου που έχει προγραμματισθεί για το τέλος Ιουνίου, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα.

Ταυτόχρονα ανακοινώνεται ο οδικός χάρτης για τη συγκρότηση νέου ενιαίου κομματικού φορέα με την εκλογή αρχηγού από τη κοινωνική βάση της ευρύτερης Κεντροαριστεράς.

«Η καθοριστική ενίσχυση της ΔΗΣΥ δεν μπορεί να γίνει σε συνθήκες πολιτικής σύγκλισης με τον στρατηγικό μας αντίπαλο, την Δεξιά», αναφέρει μεταξύ άλλων το κείμενο-πρόταση για δημόσιο διάλογο, και σημειώνεται ότι είναι ανοιχτό το μέτωπο με τον λαϊκισμό, τις ιδεοληψίες και δογματικές εμμονές, τις καθεστωτικές λογικές και πρακτικές, καθώς και κάθε συντηρητική πολιτική που κρατά την χώρα καθηλωμένη.

«Στόχος είναι να εκφραστεί μια μεγάλη εθνική, κοινωνική συμφωνία και να τεθούν σταθερές βάσεις για το Ιδρυτικό Συνέδριο του νέου, ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης»,
τονίζεται.

Ως βήματα προτείνονται:
  1. Η συγκρότηση ενιαίου πολιτικού πλαισίου, μέσα από την λειτουργία της Επιτροπής Διαλόγου
  2. Η εκλογή επικεφαλής από την κοινωνική βάση,
  3. Η δημιουργία Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου και Μητρώου του νέου φορέα και η διεξαγωγή Συνεδρίου του νέου ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, με σεβασμό της οργανωτικής αυτονομίας των κομμάτων και των φορέων που θα συμμετέχουν στο εγχείρημα.
«Είναι σαφές πως η πρόταση αυτή δεν απευθύνεται μόνο στα κόμματα και τους φορείς που μετέχουν στη Δημοκρατική Συμπαράταξη. Απευθύνεται στο σύνολο του χώρου, προς όλα τα πολιτικά κόμματα, τους φορείς και τα στελέχη που αυτοπροσδιορίζονται ως κεντροαριστεροί, σοσιαλιστές, σοσιαλδημοκράτες, κεντρώοι προοδευτικοί μεταρρυθμιστές, οικολόγοι. Απευθυνόμαστε σε όλους και όλες που θέλουν να συμβάλλον στην κοινή υπόθεση», καταλήγει η πρόταση της ΔΗΣΥ.
(πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου