1337 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1167 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 749 ΕΛΛΑΔΑ 678 ΚΟΣΜΟΣ 667 Ε.Ε. 510 ΑΠΟΨΕΙΣ 470 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 81 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 ΕΥΖΩΙΑ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 E.E. 1 Ύφεση 1 ΕΛΛΑ 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Βουλή: Μελωδίες από Δίστομο & Στείρι στην εκδήλωση για την 25η Μαρτίου

Γέμισε μελωδίες από Δίστομο και Στείρι η Βουλή των Ελλήνων από τη μικτή χορωδία Διστόμου «Αμβρυσσός» και Στειρίου «Στείριδα».Αυτό διότι κράτησαν όλο το μουσικό μέρος της όμορφης εκδήλωσης του Συλλόγου Υπαλλήλων της Βουλής για την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου 1821, που συμπεριελάμβανε επίσης ομιλία του γνωστού εικαστικού και ενδυματολόγου Γιάννη Μετζικώφ, πλαισιομένος από δεκάδες άνδρες και γυναίκες του Λυκείου Ελληνίδων, με όμορφες εθνικές ενδυμασίες από πολλά μέρη της χώρας.

 Η αίθουσα της Ολομέλειας της Βουλής, παρόντων του Προέδρου του Κοινοβουλίου κ Ν. Βούτση, των τ. Προέδρων Αννας Ψαρούδα-Μπενάκη και Απόστολου Κακλαμάνη, νυν και τ. Αντιπροέδρων και βουλευτών (Σ Λυκουδης, Γ. Τραγάκης, Γ. Μαυρωτάς, κ.α.), στελεχών του Κοινοβουλίου, κ.α., συγκέντρωσε το ενδιαφέρον όλων των υπαλλήλων, των κοινοβουλευτικών συντακτών, των συνεργατών των βουλευτών καθώς και προσκεκλημένων.

Η χορωδία Διστόμου -Στειρίου, με μαέστρο τον συνθέτη Αντώνη Μπαλή, ξεκίνησε την εκδήλωση με το κοντάκιο του Ακάθιστου Ύμνου Τη υπερμάχω, για να ακολουθήσει ο χαιρετισμός του Προέδρου του Συλλόγου των Υπαλλήλων της Βουλής Ιωάννη Σιαμπάνη.

 Στην συνέχεια μίλησε ο Γιάννης Μετζικώφ με θέμα «Οι γενναίες μας φορεσιές»- ήταν μια εξαιρετικά τεκμηριωμένη ομιλία για το τι φορούσαν οι Ελληνες στις αρχές του 19ου αιώνα, τι σήμαιναν τα ρούχα τους, τι εξέφραζαν, τι υπηρετούσαν…»Είναι οι φορεσιές μας, οι ταυτότητες μας, τα καλά ρούχα της ψυχής μας», έκλεισε την μακροσκελή ομιλία του, καταχειροκροτούμενος.
Ακολούθησαν πάλι η μικτή Χορωδία Διστόμου -Στειρίου – με τέσσερα μουσικά όργανα- τραγούδησαν τα δημώδη τραγούδια «Σαράντα παλληκάρια από την Λιβαδειά» και «Χαρά που το ‘χουν τα βουνά» καθως και το έντεχνα «Μπάρμπα Γιάννη» του Σταύρου Ξαρχάκου- Νίκου Γκάτσου και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο, πάλι από την Χορωδία.

Στο τέλος η πρόεδρος της Χορωδίας Διστόμου Γεωργία Σφουντούρη έδωσε στους αρμοδίους της Βιβλιοθήκης της Βουλής βιβλία για την περιοχή Διστόμου και Στειρίου μεταξυ των οποίων και το Χρονικό της Σφαγής του Διστόμου του Τάκη Λάππα.
ert

Βουλή, χορωδία Διστόμου, χορωδία Στειρίου,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.