1321 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1154 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 733 ΕΛΛΑΔΑ 661 Ε.Ε. 656 ΚΟΣΜΟΣ 499 ΑΠΟΨΕΙΣ 461 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 76 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΕΥΖΩΙΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

Αντίμετρα της Ε.Ε. στους δασμούς Τραμπ σε χάλυβα και αλουμίνιο

Οι αμερικανικοί δασμοί θα επιβαρύνουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν τα κράτη μέλη με 2,8 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι τα ευρωπαϊκά αντίμετρα είναι του ίδιου ύψους...


Σε συνεδρίασή της στις Βρυξέλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέτασε μια σειρά από εμπορικά αντίμετρα στην εκτός πλαισίου του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου επιβολή δασμών στο χάλυβα και το αλουμίνιο, που έχει προαναγγείλει ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ουάσιγκτον δεν έχει ανακοινώσει επισήμως ακόμη τα μέτρα, ωστόσο έχει προαναγγείλει ότι αφορούν την επιβολή δασμών ύψους 25% στο χάλυβα και 10% στο αλουμίνιο.

Οι αμερικανικοί δασμοί θα επιβαρύνουν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κομισιόν τα κράτη μέλη με 2,8 δισ. ευρώ, που σημαίνει ότι τα ευρωπαϊκά αντίμετρα είναι του ίδιου ύψους. Η Επιτροπή θα τα ανακοινώσει περισσότερες λεπτομέρειες μόλις επιβεβαιωθούν τα αμερικανικά μέτρα, ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τρεις κατηγορίες, που αφορούν προϊόντα χάλυβα, αγροτικά προϊόντα και προϊόντα ένδυσης.

Ενωμένη η ΕΕ απέναντι στις ΗΠΑ


Ο πρόεδρος Γιούνκερ είχε δηλώσει την περασμένη Παρασκευή ότι στον ευρωπαϊκό κατάλογο θα περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι μοτοσικλέτες Harley Davidson, το ουίσκι μπέρμπον και τα τζιν Levi’s.

Σήμερα η Επίτροπος εξωτερικού εμπορίου Σεσίλια Μάλμστρομ επιβεβαίωσε τα όσα είχε αναφέρει την προηγούμενη βδομάδα ο πρόεδρος της Κομισιόν, προσθέτοντας ότι μεταξύ των προϊόντων του καταλόγου που προετοιμάζεται είναι και οι αμερικανικοί χυμοί φρούτων και ο πολτός ξηρών καρπών.

Χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενημέρωση τα 28 κράτη μέλη για τον κατάλογο και απέσπασε καταρχήν το «πράσινο φως». Οι Ευρωπαίοι όπως και με το brexit εμφανίζονται με μια πρωτοφανή ενότητα υπέρ της σκληρής στάσης της ΕΕ έναντι της Ουάσιγκτον στο θέμα αυτό.

Στις Βρυξέλλες, αλλά και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ναι μεν θεωρούν μονόδρομο την απάντηση της Ευρώπης στη μονομερή ενέργεια του Αμερικανού προέδρου, ωστόσο επικρατεί ανησυχία γιατί κανένας δεν γνωρίζει που μπορεί να οδηγήσει αυτή η αντιπαράθεση. Είναι προφανές πως εάν κλιμακωθεί η αντιπαράθεση θα έχουμε έναν εμπορικό πόλεμο με εξαιρετικά αρνητικές συνέπειες για την ευρωπαϊκή οικονομία, η οποία βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο της τελευταίας δεκαετίας.

Ε.Ε., ΗΠΑ, Δασμοί σε χάλυβα και αλουμίνιο,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.