National Interest: «Μην βάλετε με το ζόρι τους Σκοπιανούς στο ΝΑΤΟ»

ΠΓΔΜ, Δημοψήφισμα, ένταξη στο ΝΑΤΟ,

"Οι καλές προθέσεις της Δύσης δεν έχουν σημασία. Οι απόψεις των πολιτών έχουν. Το δημοψήφισμα δεν είχε επαρκή συμμετοχή και είναι άκυρο. Ακόμη κι αν ψηφιστεί από τη Βουλή, η έγκρισή του δεν θα ΄χει οποιαδήποτε νομιμότητα..." τονίζει μεταξύ άλλων ο συντάκτης του άρθρου.


“Αφήστε τα Σκόπια να πάνε με όποιους θέλουν”! Το άρθρο του Τζον Ντέϊλ Γκλόβερ, για το αμερικανικό περιοδικό National Interest αυτό το μήνυμα εκπέμπει. Άποψη μάλλον αιρετική σ΄ ότι αφορά τις ΗΠΑ, αλλά τα επιχειρήματα του συντάκτη δεν είναι παράλογα.

Ο Γκλόβερ περιγράφει τι συνέβη το τελευταίο διάστημα στα Σκόπια, τα οποία βέβαια αποκαλεί σ΄ όλο το άρθρο ως "Μακεδονία". Επισημαίνει ότι η άρνηση των πολιτών να πάνε και να ψηφίσουν δείχνει ότι δεν επιθυμούν τη συμπόρευση με τη Δύση. “Ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή όχι με το αποτέλεσμα, αυτό πρέπει να γίνει σεβαστό”, γράφει ο Γκλόβερ κάνοντας στη συνέχεια αναφορά σ΄ όλες τις δημόσιες δηλώσεις από ΗΠΑ και ΕΕ, μέσω των οποίων επιχειρήθηκε η νομιμοποίηση του αποτελέσματος ενός δημοψηφίσματος στο οποίο ψήφισε μόλις το 36% των πολιτών.

“Οι καλές προθέσεις της Δύσης δεν έχουν σημασία. Οι απόψεις των πολιτών έχουν. Το δημοψήφισμα δεν είχε επαρκή συμμετοχή και είναι άκυρο. Ακόμη κι αν ψηφιστεί από τη Βουλή, η έγκρισή του δεν θα ΄χει οποιαδήποτε νομιμότητα. Το γνωρίζουν αυτό και οι πολίτες και ο διεθνής Τύπος. Οι ηγέτες της Δύσης δεν μπορούν να επιβάλλουν διαρκώς τις απόψεις τους σε άλλα κράτη αναμένοντας ότι θα τις ακολουθήσουν. Κάτι τέτοιο έφερε το Brexit”, καταλήγει το άρθρο.
πηγή: militaire.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου