Ζαν Κλωντ Γιούνκερ: Έλλειψη αλληλεγγύης στην Ελλάδα

Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, Ελλάδα, αλληλεγγύη, 20 χρόνια ευρώ,

Θετικός ο απολογισμός των κορυφαίων ευρωπαίων αξιωματούχων στο Στρασβούργο για τα 20 χρόνια του ευρώ. Ο πρόεδρος της Κομισιόν δήλωσε: «Δεν επιδείξαμε επαρκή αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια της κρίσης».


 «Δεν είχαμε επιδείξει επαρκή αλληλεγγύη απέναντι στην Ελλάδα στη διάρκεια της κρίσης», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλωντ Γιούνκερ, μιλώντας σε σύντομη τελετή για τα 20 χρόνια του ευρώ στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου το μεσημέρι της Τρίτης. Επιπλέον, ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε τη «λύπη» του για τη μεγάλη επιρροή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη διάρκεια της κρίσης, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι έχει και άλλα να διηγηθεί. «Ας περιμένουμε τα απομνημονεύματά μου» είπε χαρακτηριστικά ο βετεράνος πολιτικός, ο οποίος δεν θέτει υποψηφιότητα για δεύτερη θητεία στην προεδρία της Κομισιόν μετά τις ευρωεκλογές του Μαίου.

Στην αρχή της παρέμβασής του ο Γιούνκερ είχε επιχειρήσει να δώσει μία απάντηση στους πολυάριθμους σκεπτικιστές: «Η σημερινή εκδήλωση είναι μία εκδήλωση- έκπληξη. Όταν ξεκινούσαμε (με το ευρώ), κάποιοι μας αποκαλούσαν τρελούς» ανέφερε χαρακτηριστικά, για να διευκρινίσει ότι σε αυτούς τους «κάποιους» περιλαμβάνονται καθηγητές και οικονομολόγοι από τη Γερμανία. Πάντως ο πρόεδρος της Κομισιόν εξέφρασε τις «ευχαριστίες» του προς τον αείμνηστο Χέλμουτ Κολ, αλλά και τον πρώην υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Τέο Βάιγκελ, οι οποίοι, όπως ανέφερε, «χρειάστηκε να πείσουν τους Γερμανούς» για την αναγκαιότητα του κοινού νομίσματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου