Τουρκία: Νέο πογκρόμ με 1.112 διώξεις για συμμετοχή στο δίκτυο Γκιουλέν

Τουρκία, συλλήψεις, δίκτυο Φετουλάχ Γκιουλέν,

Σύμφωνα με το CNN Türk, η επιχείρηση έχει επίκεντρο την πρωτεύουσα Άγκυρα, αλλά διεξάγεται σε συνολικά 76 επαρχίες της χώρας.


Τη σύλληψη 1.112 προσώπων που βαρύνουν υποψίες ότι συνδέονται με το δίκτυο του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ ισλαμιστή ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν διέταξαν οι τουρκικές αρχές.

Η επιχείρηση η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη είναι μια από τις μεγαλύτερες που έχουν εξαπολύσει οι διωκτικές αρχές της Τουρκίας μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα, όταν είχαν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 250 άνθρωποι. Ο Γκιουλέν, πρώην σύμμαχος του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αρνείται ότι είχε την παραμικρή ανάμιξη στην απόπειρα ανατροπής της συνταγματικής τάξης.

Πάνω από 77.000 άνθρωποι έχουν συλληφθεί και προφυλακιστεί ενόψει της προσαγωγής τους σε δίκη μετά την απόπειρα πραξικοπήματος και οι επιχειρήσεις στη διάρκεια των οποίων γίνονται μαζικές συλλήψεις έχουν μετατραπεί σε ρουτίνα. Οι αρχές έχουν καθαιρέσει, αποπέμψει ή θέσει σε διαθεσιμότητα 150.000 κρατικούς λειτουργούς, στρατιωτικούς και αστυνομικούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου