Η «Χιόνη» έρχεται με χιονοπτώσεις, μποφόρ και ψύχος

Καιρός, κακοκαιρία "Χιόνη",

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, η «Χιόνη» θα φέρει χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας...


Βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά θα σημειωθούν έως το βράδυ της Τρίτης στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά της χώρας

Πολύ μεγάλα προβλήματα αναμένεται να προκαλέσει η νέα κακοκαιρία «Χιόνη» στις θαλάσσιες μετακινήσεις, ενώ υπάρχει και σοβαρός κίνδυνος φθορών ή ζημιών στις δημόσιες και ιδιωτικές υποδομές στην Εύβοια, την Ανατολική Αττική και τα νησιά του Αιγαίου, προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ).

Οι πολικές αέριες μάζες που συνοδεύουν την κυκλωνική διαταραχή, η οποία επηρεάζει σταδιακά τον καιρό της χώρας μας, προκαλούν πτώση της θερμοκρασίας, η οποία σήμερα, Τρίτη 12 Φεβρουαρίου, είναι αισθητή κυρίως στα δυτικά και βόρεια, ενώ αύριο, Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου, θα γίνει αισθητή κυρίως στην ανατολική και νότια χώρα. Κατά το διήμερο της Τετάρτη και της Πέμπτης οι βόρειοι άνεμοι αναμένεται να φθάσουν κατά τόπους τα 10 μποφόρ (θύελλα).

Βροχές, καταιγίδες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά θα σημειωθούν έως το βράδυ της Τρίτης στα δυτικά και κεντρικά ηπειρωτικά της χώρας, στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, ενώ από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης θα εντοπίζονται κυρίως στην Κεντρική και Ανατολική Στερεά και στην Πελοπόννησο, καθώς και το Αιγαίο. Τα φαινόμενα στο Νότιο Αιγαίο το απόγευμα και το βράδυ της Τετάρτης προβλέπεται ότι θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Στην Αττική αναμένονται βροχές και χιονοπτώσεις στα ορεινά από τις πρώτες ώρες της Τετάρτης έως και το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ οι βόρειοι άνεμοι θα φτάνουν κατά τόπους τα 7 έως 8 μποφόρ.

Ο καιρός από τον Σάκη Αρναούτογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου