Η ελληνική οικονομία στη δύνη του παγκόσμιου νομισματικού πολέμου

Ο «αμερικανοτραφής-καουμπόη», έλληνας πρωθυπουργός, ενεργώντας προφανώς κατ΄ εντολήν των πέραν του ατλαντικού αφεντικών, στον εν εξελίξει παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο
 περιφέρεται ανά τη υφήλιο ως … σύγχρονος «Βέγγος γυρολόγος», ο οποίος δεν χάνει την ευκαιρία, σύμφωνα με τον ίδιο, να βάζει στο τραπέζι των συζητήσεων … κουμπούρια και πιστόλια (!), τα οποία δεν διστάζει να μαζεύει ατάκτως και σε συνέχεια να τα … χώνει στα οπίσθια του έλληνα πολίτη (!).

Ο ΓΑΠ «ανάδειξε» την Ελλάδα σε μέρος της παγκόσμιας κρίσης!

Λεονταρισμοί και ανεύθυνοι, ερασιτεχνικοί χειρισμοί δεν έχουν θέση στη διαχείριση του κορυφαίου εθνικού θέματος της εθνικής οικονομίας. Οι κατ΄ επανάληψη αντιπαραθέσεις του έλληνα πρωθυπουργού στη ΕΕ για τα όποια πλανητικά συμφέροντα (!) καθιστούν την ασθενική ελληνική οικονομία σε μέρος του παγκόσμιου οικονομικού προβλήματος με καταστροφικές συνέπειες για το έθνος. Ο Γ. Παπανδρέου δεν πρέπει να ξεχνά ότι έχει εκλεχθεί σαν έλληνας πρωθυπουργός και όχι πλασιέ των συμφερόντων της παγκόσμιας διακυβέρνησης και του ΔΝΤ στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο βήμα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς θα πρέπει να διαχωρίζει τις όποιες ιδεοληψίες του από τις ελληνικές θέσεις.

Επανειλημμένα έχει γραφεί στον ελληνικό και διεθνή τύπο ο ύποπτος ρόλος του Γιώργου Παπανδρέου στον εν εξελίξει παγκόσμιο νομισματικό πόλεμο που διεξάγεται από τα χρηματοπιστωτικά λόμπυ της παγκόσμιας διακυβέρνησης . Οι διασυνδέσεις του με τον George Soros, την Goldman Sachs και άλλους χρηματοοικονομικούς κύκλους, το βίαιο, χωρίς όρους και νομιμοποίηση, σούρσιμο της χώρας στο μεσαιωνικό καθεστώς του ΔΝΤ, επιβεβαιώνουν τις παραπάνω εκτιμήσεις.

Δεν έχει παρά να αναλογισθεί ο κοινός νους το αρνητικό ανθελληνικό κλίμα εντός της ευρωζώνης καθώς και τη δραματική διολίσθηση της ελληνική οικονομίας που εκδηλώθηκαν και διογκώθηκαν στην τελευταία περίοδο διακυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου. Τυχαίο; Δεν νομίζω!....
Η τέτοια αντι-ευρωπαϊκή πολιτική του έλληνα πρωθυπουργό δημιουργεί αντίρροπες αντιδράσεις που κύρια εκφράζονται από τον γερμανο-αυστριακό άξονα.

«Ευρωκεντρικός μηχανισμός στήριξης» vs Δ.Ν.Τ.

Η Γερμανία προωθεί όπως είναι γνωστό την δημιουργία ενός ευρωκεντρικού μηχανισμού διάσωσης με την συμμετοχή και ευρωπαϊκών τραπεζικών κεφαλαίων, σε αντίθεση με τον πέραν του ατλαντικού σχεδιασμό που θέλει να επιβάλλει την κυριαρχία του υπό αμερικανικό έλεγχο ΔΝΤ και κατά συνέπεια και τον οικονομικό έλεγχο της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Ευθυγραμμισμένη σε αυτή την πολιτική και η εκτός ευρωζώνης Αγγλία - του Αγγλοσαξονικού άξονα - έστερξε αργά σήμερα το απόγευμα να υποσχεθεί βοήθεια μαζί με το ΔΝΤ, στις ασθενείς οικονομίες του ευρωπαϊκού νότου.

Γινόμαστε λοιπόν θεατές σε ένα νομισματικό πόλεμο, μιας μέχρι τελικής πτώσης αντιπαράθεσης μεταξύ του Γερμανικού και Αγγλοσαξονικού άξονα συμφερόντων και επιλογών για την παγκόσμια νομισματική επικυριαρχία.

Η Γερμανίδα καγκελάριος, Angela Merkel, μαζί με την Αυστρία, «partner της σε πόλεμο και ειρήνη!», αποφάσισαν να … χτυπήσουν τον έλληνα πρωθυπουργό, μετά την επίθεση Παπανδρέου από το βήμα της Σοσιαλιστικής Διεθνούς. Ενέργεια που καταδικάζει την ελληνική οικονομία, τον ελληνικό λαό, την Ελλάδα, με την καθυστέρηση – πάγωμα της εκταμίευσης της τρίτης δόσης των 9 δις του δανείου. Βάζοντας παράλληλα νέους όρους με την λήψη πρόσθετων μέτρων στον προϋπολογισμό του 2011 προκειμένου να καλυφθεί το αναθεωρημένο έλλειμμα το οποίο δημιουργεί «τρύπα» 4 δις. Πρέπει εδώ να πούμε ότι στο αναθεωρημένο έλλειμμα τόσον του 2009 όσο και του 2010, οι ευρωπαίοι εταίροι μας έχουν συμπεριλάβει (!) και τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ, πράγμα που δεν συμβαίνει με τα άλλα κράτη μέλη της ένωσης.

ΓΑΠ, υπέρ του ΔΝΤ και κατά Ευρωπαϊκού μηχανισμού (!)

Κοντολογίς, η αμερικανικής έμπνευσης πολιτική για την παγκόσμια διαχείριση της κρίσης μέσω του ΔΝΤ, όπως αυτή εκφράζεται τον τελευταίο χρόνο από τον έλληνα πρωθυπουργό,  -πολιτική ΗΠΑ, G. Soros, Goldman Sachs και ΔΝΤ - συναντά την λυσσαλέα αντίδραση των χωρών-μελών της ΕΕ που συμπαρατάσσονται στον κυρίαρχο γερμανικού άξονα (Γερμανία, Αυστρία, Τσεχία κ.α.), ενώ παράλληλα δημιουργεί σοβαρά και ανυπέρβλητα προβλήματα στη χώρα, που δυναμιτίζει τις όποιες προοπτικές εξόδου από την κρίση, αποδυναμώνει τις προσπάθειες και εξανεμίζει τις θυσίες του ελληνικού λαού.

Σύσσωμη η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας επιβάλλεται να ζητήσει εξηγήσεις από το πρωθυπουργό καθώς επίσης και να απαιτήσει την χάραξη μιας ενιαίας και κοινά αποδεκτής εθνικής οικονομικής πολιτικής εξόδου από την κρίση. Μιας ελληνοκεντρικής οικονομικής πολιτικής που θα απαγκιστρώσει την χώρα από πλανητικά διλλήματα και μεθοδεύσεις.

Η δυσχερής θέση της χώρας την περίοδο αυτή δεν συνάδει με ανάληψη τέτοιων πρωτοβουλιών υπέρ ή κατά του ΔΝΤ ή ενός νέου Ευρωπαϊκού μηχανισμού στήριξης και σε τέτοια ένταση που να αποδομή την ευρωπαϊκή συνοχή.
Άλλωστε την αναγκαιότητα ενός Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης είχε επισημάνει και ο ίδιος ο έλληνας πρωθυπουργός στις αρχές του 2010, προ ΔΝΤ, γιατί τώρα άλλαξε θέση;

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου