June 2011

Έχουν διαβάσει καλά οι βουλευτές τι θα ψηφίσουν; Διαβάστε όλο τον εφαρμοστικό νόμο για την εκποίηση της ελληνικής περιουσίας την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011 ψηφίζεται στη Βουλή των Ελλήνων το Μεσοπρόθεσμο Πλαίσιο Δημοσιονομικής Στρατηγικής και την Πέμπτη ο Εφαρμοστικός νόμος που υλοποιεί το Μεσοπρόθεσμο.

"Οι τοκογλυφικές συνθήκες της ελληνικής διάσωσης αποκαλύπτουν την αποικιακή νοοτροπία των Βρυξελλών, σχολιάζει ο Guardian, αλλά η Αθήνα δείχνει στους πολίτες ότι μπορούν να αντισταθούν".
Η βρετανική εφημερίδα υπογραμμίζει ότι ο ελληνικός λαός δεν αντέχει να υπομείνει επιπλέον μέτρα λιτότητας, ενώ χαρακτηρίζει τον Γιώργο Παπανδρέου "άνθρωπο νεκρό".

Ο αείμνηστος Μάνος Λοΐζος
ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ χρήσης του έργου του πατέρα της, Μάνου Λοϊζου ανακοινώνει με επιστολή της στην κυβέρνηση η κόρη του μουσικοσυνθέτη. Με την συμβολική - όπως η ίδια την σχολιάζει- αυτή κίνηση θέλει να δείξει ότι το ΠΑΣΟΚ ποτέ δεν ήταν μέρος του λαού και πως οι αξίες του δεν έχουν καμία σχέση με τα όσα πρεσβεύει και θέλει να πει το «Καλημέρα Ήλιε» καθώς επέβαλλαν έναν βαθιά εξουσιαστικό τρόπο ζωής και δημιούργησαν σκλάβους.

του Χρήστου Παναγιωτόπουλου
Ο Βαγγέλης Βενιζέλος, ως βαθύς γνώστης της αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, ασφαλώς έχει υπόψη του την επισήμανση του Δημοσθένη προς τους Αθηναίους στον Τρίτο Ολυνθιακό. Δεν υπάρχει τίποτα πιο σύνηθες στους ανθρώπους από τη ροπή στην αυταπάτη.

του Νίκου Χατζηνικολάου στο Real.gr
Ο ΠΡΟΣΦΑΤΟΣ κυβερνητικός ανασχηματισμός και ιδίως η τοποθέτηση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών δημιούργησε υψηλές προσδοκίες και γέννησε ελπίδες για μια πιθανή επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας.

Πέντε ερωτήσεις λίγο πριν το ενδεχόμενο τέλος όλων των απαντήσεων - ενόψει του κρίσιμου δεκαπενθήμερου - 

Η αγορά χρόνου και η ερεβώδης ηδονή του "τέλους"

Η φράση της ημέρας στην Ευρωζώνη είναι "αγοράζουμε χρόνο". Το είπε προχτές και η Μέρκελ. Χρόνο για ποιον και γιατί; Ο χρόνος της ευρωκρατίας και ο χρόνος των αγορών είναι διαφορετικός.

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ υποτέλειας, εθνικής μειοδοσίας και λαϊκής καταλήστευσης αφού εξήντλησε όλο το οπλοστάσιο των ψευδολογιών της εξαπάτησης και της ασύδοτης κινδυνολογίας προσφεύγει στο εφεδρικό σώμα κάποιων υποτιθέμενων προσωπικοτήτων ευρύτερου κοινωνικού κύρους.

ΜΠΟΡΕΙ η Νέα Δημοκρατία και ο Αντώνης Σαμαράς να ανεβάζουν τα ποσοστά τους στο εσωτερικό, για τους Ευρωπαίους όμως, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποτελεί ήδη το "μαύρο πρόβατο". Η άρνησή του να αποδεχθεί το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα έχει εξοργίσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ).

ΣΕ ΑΡΘΡΟ του αναλυτή Τόρστεν Ρίκε στη γερμανική εφημερίδα Handelsblatt τονίζεται ότι «η Ευρώπη δεν είναι προετοιμασμένη για ένα νέο επεισόδιο τύπου Lehman Brothers» και υπογραμμίζεται ότι το ζήτημα δεν είναι ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας, αλλά η αποτυχία των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων να προετοιμαστούν για μια τέτοια περίπτωση.

του Γιάννη Ελαφρού*
ΔΙΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ και περικύκλωση - αποκλεισμός της Βουλής από σωματεία και συνελεύσεις.
Η πιο μεγάλη ώρα, είναι τώρα! Μπαίνουμε σε βδομάδα αποφασιστικής αναμέτρησης του κινήματος και του εργαζόμενου λαού με τη «χούντα» κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ.

του Γιάννη Κυριακάκη
ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ; Πάντα υπάρχει άλλος δρόμος όταν ο μονόδρομος οδηγεί στην καταστροφή. Στο δρόμο αυτό συγκλίνουν όλο και περισσότερες δυνάμεις που διατυπώνουν μια ανατρεπτική πρόταση προς τον αγωνιζόμενο λαό των εργατικών αγώνων και των πλατειών. Σκοπός του σημειώματος που ακολουθεί δεν είναι να αναλύσει το πρόγραμμα αυτό αλλά να σταθεί σε κάποιες πλευρές του που έχουν αναδειχθεί στη δημόσια συζήτηση. 

του Νίκου Ντάσιου
ΣΕ ΣΧΕΤΙΚΗ υποχώρηση φαίνεται πως βρίσκεται ο πρωθυπουργός σχετικά με την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που οδηγεί ντε φάκτο στην πτώχευση του λαού και στη μετατροπή της χώρας σε αποικία. Επιλέγει τη μη ψήφισή του, με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, με προοπτική να ψηφιστεί μετά τη Σύνοδο Κορυφής και εν μέσω «θριαμβολογίας» για το νέο δάνειο που έχει διασφαλίσει.

ΔΟΘΗΚΕ ΧΘΕΣ στη δημοσιότητα από το υπουργείο Οικονομικών, ο Εφαρμοστικός νόμος του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής, που πρέπει, με βάση τον κυβερνητικό προγραμματισμό, να ψηφισθεί από τη Βουλή έως τις 30 Ιουνίου.

ΜΗΝΥΣΗ στο γερμανικό περιοδικό «Focus» κατέθεσαν έξι έλληνες δικηγόροι, που κατηγορούν το έντυπο για εξύβριση, συκοφαντική δυσφήμηση και .προσβολή ελληνικών κρατικών συμβόλων. Μάλιστα, η εισαγγελία Αθηνών όρισε στις 29 Ιουνίου για πρώτη φορά έρευνα της υπόθεσης, αν και ακόμα δεν έχει ξεκαθαριστεί αν θα διεξαχθεί δίκη, όπως δήλωσε στο Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Θεόδωρος Φραγκάκης, ένας από τους έξι δικηγόρους.

ΩΜΟΣ Ο ΤΙΤΛΟΣ κύριου άρθρου στο οικονομικό τμήμα της γερμανικής εφημερίδας Frankfurter Allgemeine: «Αποτυχία στην Ελλάδα». Η ουσία του άρθρου εξαντλείται ουσιαστικά στις τέσσερις πρώτες λέξεις του: «Η Ελλάδα είναι χρεοκοπημένη»! 

ΚΑΤΑ 53 λεπτά (!) την ημέρα, δηλαδή κατά 1,6% αυξάνονται τα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων από την 1η Ιουλίου. Ο κατώτατος μισθός του πρώτου κλιμακίου ορίζεται σε 751,39 ευρώ για τον άγαμο χωρίς προϋπηρεσία, από 739 ευρώ, και φτάνει τα 1.037,13 ευρώ, από τα 1.020 ευρώ, για έγγαμο με 3 τριετίες. Αυτά προβλέπει η Εθνική Συλλογική Σύμβαση (Ε.Γ.Σ.Σ.Ε.) που τίθεται σε ισχύ από την 1η Ιουλίου.

ΠΡΟΤΑΣΗ που να προσφέρει πραγματική λύση και να είναι προσιτή και ελκυστική σε όλους τους ενδιαφερόμενους πολίτες, χωρίς «τιμωρητικούς» όρους κάνει η ΠΟΜΙΔΑ στο ΥΠΕΚΑ για την «τακτοποίηση» των αυθαιρέτων.

Θα συμμετάσχουν 60 - 70 τράπεζες και ασφαλιστικές – Καταλύτης η ΕΚΤ και το EFSF για να αποφευχθεί credit event.  
του Πέτρου Λεωτσάκου 
ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΒΙΕΝΝΗΣ, δηλαδή το rollover των ελληνικών ομολόγων, έχει ήδη ξεκινήσει και πλέον με βάση τα πρώτα στοιχεία περίπου 60-70 τράπεζες και ασφαλιστικές εταιρίες είναι θετικές να συμμετάσχουν σε μια τέτοια διαδικασία εθελοντικά από τις πρώτες επαφές που έχουν υπάρξει. Ακόμη η διαδικασία είναι σε επίπεδο επαφών αλλά κατ΄ ουσία η διαδικασία ξεκίνησε.

ΜΠΟΡΕΙ οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να αγωνίζονται να... ξορκίσουν τη χρεοκοπία της Ελλάδας, αλλά εποπτικές αρχές του τραπεζικού συστήματος αποφάσισαν να ζητήσουν από όλες τις τράπεζες που θα υποβάλλονται σε τεστ αντοχής αυτή την περίοδο να υπολογίσουν τις πιθανές ζημιές τους από πιστωτικά «ατυχήματα» στα κράτη της ευρωζώνης. Αυτή η αλλαγή πορείας στα τεστ φέρνει σε δεινή θέση τις ελληνικές τράπεζες, που θα πιεσθούν ακόμη περισσότερο να αντλήσουν νέα κεφάλαια για κάλυψη κινδύνων.

του Γιώργου Καραμπελιά
Μέσα σε τριάντα χρόνια, από το 1980 έως το 2010, η ελληνική οικονομία έγινε μια οικονομία «υπηρεσιών», και μάλιστα εμποροπαρασιτικού χαρακτήρα, και απώλεσε κάθε παραγωγικό χαρακτήρα. Η ένταξη στην Ε.Ε. λειτούργησε σαν ναρκωτικό που επιδείνωσε τα διαρθρωτικά μας προβλήματα και η κατάργηση της δραχμής και το πέρασμα στην Ευρωζώνη ήρθε να ολοκληρώσει τη διαδικασία, διότι έφερε την ελληνική οικονομία σε άμεσο ανταγωνισμό με χώρες υψηλότερης παραγωγικότητας και τεχνολογίας.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΕΝΟΙ με χαρτόνια και υπνόσακους περίπου 200 ισπανοί «Αγανακτισμένοι» πέρασαν τη νύχτα της Τρίτης έξω, κοντά στο κοινοβούλιο στη Μαδρίτη, για να διαμαρτυρηθούν για το σχέδιο μεταρρύθμισης της αγοράς εργασίας.

ΜΕ ΙΔΙΑΙΤΕΡΩΣ ΕΝΤΟΝΟ τρόπο υπερασπίσθηκε την Ελλάδα, σήμερα το πρωί στο γαλλικό ραδιόφωνο Φρανς Ιντέρ, ο αρχηγός των Πρασίνων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο Ντάνιελ Κον Μπεντίτ, όταν Γάλλος πολίτης τον ερώτησε «γιατί θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να πληρώσουν για τις ελληνικές ατασθαλίες».

Ξαφνική παρέμβαση της Ρωσίας στην ελληνική οικονομική κρίση και μάλιστα δια χειλέων Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος από το Παρίσι, όπου βρίσκεται απαντώντας σε σχετική ερώτηση δήλωσε ότι "Πρέπει να βρεθεί άμεση λύση για την Ελλάδα. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτή η κατάσταση με την οικονομία της χώρας. Πρέπει επειγόντως να βρεθεί βιώσιμη λύση".

ΣΕ ΕΝΝΕΑ ΣΥΛΛΕΙΨΕΙΣ παραγόντων του ποδοσφαίρου, μεταξύ των οποίων και πολύ γνωστά ονόματα, έχει προχωρήσει μέχρι στιγμής η Ασφάλεια Αττικής και ειδικότερα η Δίωξη Οργανωμένου Εγκλήματος. Οι συλλήψεις έγιναν στο πλαίσιο επιχείρησης που πραγματοποιείται τις τελευταίες ώρες στην Αττική και σε άλλα μέρη της Ελλάδας, ύστερα από εισαγγελική έρευνα και παραγγελία για τα στημένα παιχνίδια του ελληνικού πρωταθλήματος.

Τον «κώδωνα του κινδύνου» κρούει ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) καθώς στην ετήσια έκθεσή του για την κοινωνική κατάσταση στον κόσμο προειδοποιεί ότι τα μέτρα λιτότητας που εφαρμόζονται σε χώρες όπως η Ελλάδα απειλούν την παγκόσμια ανάκαμψη. Παράλληλα, ο ΟΗΕ καλεί τις κυβερνήσεις να λαμβάνουν υπόψη τις κοινωνικές επιπτώσεις στην χάραξη της πολιτικής τους.

Όσο η ελληνική κρίση επιδεινώνεται, τόσο αυξάνονται οι φωνές που ζητούν νέες και πιο δραστικές προσεγγίσεις. Ξεχάστε τα πολύκροτα πακέτα στήριξης και τα μέτρα λιτότητας που σερβίρονται σε δόσεις. Η τελική λύση στην κρίση χρέους της ευρωζώνης είναι «η πολιτική ενοποίηση».

Ο πρώτος πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανοικοδόμησης και Ανάπτυξης και οικονομικός σύμβουλος του Φρανσουά Μιτεράν κ. Ζακ Αταλί, με ένα εμπεριστατωμένο άρθρο του στους NewYorkTimes, «μεταφέρει» το πρόβλημα από την Αθήνα στις Βρυξέλλες και από την οικονομία στην πολιτική.

ΚΟΙΤΑΖΟΥΜΕ ΕΚΠΛΗΚΤΟΙ τα άρθρα της δανειακής σύμβασης, και αναρωτιόμαστε πόσο προδότες πρέπει να είναι οι εκπρόσωποί μας για να ψηφίσουν αυτό το έκτρωμα. Είναι όμως έτσι. Είναι πράγματι ‘εκπρόσωποί’ μας, οι βουλευτές;

Ο Γιώργος Παπανδρέου, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο και με βάση τα δημοσιεύματα του ελληνκού Τύπου, με τον χειρισμό της «κρίσης» που ξέσπασε στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ και με τον ανασχηματισμό, φαίνεται πως ανέκτησε το πλεονέκτημνα των κινήσεων.

Πώς θα ξεπεράσει η Ελλάδα την κρίση; Μήπως βγαίνοντας από το ευρώ; Ο Γερμανός ειδικός σε ζητήματα διεθνών αγορών στο Ίδρυμα Επιστήμης και Πολιτικής Χέριμπερτ Ντίτερ βλέπει θετικά μια επιστροφή της χώρας μας στη δραχμή.
Ο Γερμανός ειδικός Χέριμπερτ Ντίτερ, διαφωνεί με εκείνους που βλέπουν μόνο μειονεκτήματα στο ενδεχόμενο εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ.

Να αλλάξει και να μη λειτουργεί με παρέες κάλεσε τον πρωθυπουργό η Βάσω Παπανδρέου που μιλώντας στη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης για «απίστευτη κοροϊδία».

ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ της θέσης του ΚΚΕ από το σύνολο των κομμάτων του πολιτικού χώρου έκανε η γ.γ. του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, με την ομιλία της στην Ομόνοια, καλώντας τον λαό να αντισταθεί εντασσόμενος στα σωματεία του κόμματος της και ζητώντας εκ νέου εκλογές. Η συγκέντρωση είχε παλμό και συμμετοχή ιδιαιτέρως από τη σπουδάζουσα νεολαία του κόμματος.

ΒΟΛΕΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

«Η στιγμή της αλήθειας στην Αθήνα», είναι ο τίτλος του σχολίου της Süddeutsche Zeitung για τη σημασία της δήλωσης Παπανδρέου πως είναι έτοιμος να παραιτηθεί: «Το πιο συνετό σενάριο θα ήταν τώρα το ΠΑΣΟΚ και η Νέα Δημοκρατία να σχηματίσουν κυβέρνηση εθνικής ενότητας, αντί να δρομολογήσουν νέες εκλογές.

Τα "ΕΠΙΚΑΙΡΑ", που κυκλοφορούν σήμερα, αποκαλύπτουν άκρως απόρρητο έγγραφο και ξεδιπλώνουν το σχέδιο "Πυθία"
Σχέδιο δολοφονίας του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με την κωδική ονομασία «Πυθία 1», το οποίο φέρεται να εκπονήθηκε από «συμμαχικές μυστικές υπηρεσίες» και να ανατέθηκε σε τουλάχιστον είκοσι Έλληνες συνεργάτες τους, που «δεν ανήκουν στον αντιεξουσιαστικό χώρο», αποκαλύπτουν τα «Επίκαιρα».

Μετά την ανεξαρτητοποίηση Γιώργου Λιάνη και την παραίτηση Γιώργου Φλωρίδη παραιτήθηκε πριν λίγο και ο βουλευτής Λάρισας Εκτορας Νασιώκας, υπό παραίτηση και οι βουλευτές Κώστας Σπηλιόπουλος. Σούλα Μερεντίτη και Βασίλης Κατρίνης ....

Με επιστολή που κοινοποίησε πριν από λίγο ο Γιώργος Φλωρίδης ανακοίνωσε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα απογοητευμένος από την πολιτική της κυβέρνησης αλλά κι από τη στάση της αντιπολίτευσης.

Ο Γιώργος Τράγκας αποκαλύπτει στο Real.gr το παρασκήνιο των συνομιλιών μεταξύ του πρωθυπουργού και του προέδρου της ΝΔ και πως οδηγηθήκαμε στην αλλαγή τακτικής από τον Γιώργο Παπανδρέου στο αποψινό διάγγελμα.

του Σ. Κούλογλου
ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ πράγμα που μπορεί να συμβεί σε μια χώρα στα πρόθυρα χρεοκοπίας, είναι να πανικοβληθεί ο πρωθυπουργός της. Είναι όπως σε μια μεγάλη τρικυμία κι ενώ το πλοίο μπάζει νερά, ο καπετάνιος να μην ξέρει σε ποιό λιμάνι να το πάει, ν αλλάζει συνεχώς πορεία, να δίνει λάθος διαταγές οι οποίες ανατρέπονται από την πίεση των υπαξιωματικών του ή να στέλνει σήματα στους αξιωματικούς από το διπλανό καράβι να έρθουν για να κυβερνήσουν από κοινού. Δυστυχώς για το πλοίο «Ελλάς» αλλά και για τον ίδιο, ο κ. Παπανδρέου είναι το τελευταίο διάστημα πανικοβλημένος.

Σώμα Ορκωτών Μηχανικών θα επιβλέπει την εφαρμογή της οικοδομικής άδειας...
Ιδιώτες μηχανικοί θα ελέγχουν ιδιώτες μηχανικούς! Σύμφωνα με νομοθετική ρύθμιση που ετοιμάζει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Ν. Σηφουνάκης, θα δημιουργηθεί ένα Σώμα Ορκωτών Μηχανικών το οποίο θα ελέγχει την εφαρμογή της οικοδομικής άδειας κατά τα στάδια ανέγερσης της οικοδομής.

Ο Γιώργος Λιάνης, ανήκει στη γενιά του «1-1-4». Το 1961 ήταν μέλος της Συντονιστικής Ομάδας του περιοδικού «Σπουδαστικός Κόσμος» και μέλος της νεολαίας της ΕΔΑ. Η χθεσινή του απόφαση να ανεξαρτητοποιηθεί, σήμανε συναγερμό στο Μέγαρο Μαξίμου. Δεν είναι- βλέπετε, ο μόνος μιας γενιάς που οδεύει προς την πολιτική αποστρατεία και σκέφτεται να φύγει με το κεφάλι ψηλά.

του Μίμη Ανδρουλάκη
Η ΕΛΛΑΔΑ σχοινοβατεί ανάμεσα σε δύο αβύσσους. Κάθε στιγμή μπορεί ένα παραπάτημα ή ακόμα και τυχαίο συμβάν να οδηγήσει σε ελεύθερη πτώση. Άβυσσο εκτός, καθώς διαπληκτίζονται δημόσια θεμελιώδεις παράγοντες της ευρωζώνης σχετικά με το ελληνικό ζήτημα.

του Νίκου Χατζηνικολάου στο Real.gr
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ αυτή είχε προειδοποιήσει σε «ανύποπτο» χρόνο ότι η αποτυχία του Μνημονίου, που εφαρμόζεται έστω και... πλημμελώς εδώ και ένα χρόνο, θα φέρει ένα δεύτερο, ακόμη πιο σκληρό και επώδυνο Μνημόνιο. Πράγματι, η εξοργιστική αδυναμία της κυβέρνησης να περιορίσει στοιχειωδώς τη μάστιγα της φοροδιαφυγής και να περιστείλει σε ένα ικανοποιητικό ποσοστό τη συνεχιζόμενη σπατάλη του δημόσιου χρήματος, οδηγεί τώρα τη χώρα σε νέες, άκρως επικίνδυνες περιπέτειες.

ΣΕ ΔΥΣΜΕΝΕΣΤΕΡΗ θέση θα βρεθεί ο επιχειρηματικός κόσμος, με την ισχύ των μέτρων που περιλαμβάνει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα που κατέθεσε πριν από λίγες ημέρες στην Βουλή η κυβέρνηση και αναμένεται να τεθεί σε ψηφοφορία στις 30 Ιουνίου.

24 ώρες στο δρόμο!
Δίνουμε τη δική μας ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ
15 Ιουνίου περικυκλώνουμε τη Βουλή

Τώρα που η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει το μεσοπρόθεσμο, περικυκλώνουμε τη Βουλή, μαζευόμαστε και μένουμε στο Σύνταγμα.

Η ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, η αύξηση της δύναμης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος και η επιτυχία του ακροδεξιού Κόμματος Εθνικιστικού Κινήματος να ξεπεράσει το εθνικό όριο του 10% καθώς και η επίσης επιτυχία των ανεξάρτητων κούρδων που φαίνεται ότι θα αυξήσουν τον αριθμό των βουλευτών τους, είναι τα πρώτα συμπεράσματα που προκύπτουν από τα μέχρι στιγμής συγκεντρωτικά αποτελέσματα που έχουν ανακοινωθεί στην Τουρκία.

Author Name

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.