Επίκαιρη ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα για τη πανδημία - «Δεν πάει άλλο - 15.000 νεκροί και ο Μητσοτάκης κάνει πως δεν βλέπει τι συμβαίνει»

Αλέξης Τσίπρας, ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πανδημία, Επίκαιρη ερώτηση, Βουλή, Κυρ. Μητσοτάκης,

«Είναι πολύ βαρύς ο φόρος αίματος και δε γίνεται να κάνει πως δε βλέπει τι συμβαίνει. 15.000 νεκροί, 300 άνθρωποι, ένα ολόκληρο χωριό, κάθε βδομάδα» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Δεν πάει άλλο - 15.000 νεκροί και ο Μητσοτάκης κάνει πως δεν βλέπει τι συμβαίνει» τονίζει στο κείμενο της ερώτησης του ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

«Η επίκαιρη ερώτηση για την πανδημία που κατέθεσα στον κ. Μητσοτάκη, θα μπορούσε να συνοψιστεί σε τρεις λέξεις: Δεν πάει άλλο!». Αυτό υπογραμμίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο Αλέξης Τσίπρας, αναφερόμενος στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε προς τον πρωθυπουργό καλώντας τον να αναλάβει την ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβέρνησής του στη διαχείριση της πανδημίας.

«Είναι πολύ βαρύς ο φόρος αίματος και δε γίνεται να κάνει πως δε βλέπει τι συμβαίνει. 15.000 νεκροί, 300 άνθρωποι, ένα ολόκληρο χωριό, κάθε βδομάδα» τονίζει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Δε γίνεται να υποστηρίζει ή να προσποιείται ότι όλα βαίνουν καλώς. Να προσπαθεί με τους σπόνσορες της κυβερνητικής προπαγάνδας να επιβάλει την εντύπωση ότι η  τραγωδία που ζούμε είναι φυσικό φαινόμενο. Ότι αυτός δεν έχει καμία ευθύνη. Για κανέναν, έστω έναν, από κείνους που χάθηκαν. Όταν η πανδημία θερίζει. Όταν είμαστε από τους πρώτους σε θανάτους ανά εκατομμύριο κατοίκων στην Ευρώπη. Όταν είμαστε από τους τελευταίους στον εμβολιασμό, στον οποίον έχουν πετάξει λευκή πετσέτα. Όταν η δημόσια υγεία βγαίνει στο σφυρί. Όταν οι δαπάνες για το ΕΣΥ μειώνονται. Όταν οι χθεσινοί ήρωες, σήμερα διώκονται με διάφορα προσχήματα. Όταν οι επίδοξοι σωτήρες αποδεικνύονται ολετήρες» σημειώνει.

«Είναι καιρός να σπάσουμε τη σιωπή. Είναι καιρός η κοινωνία να προστατέψει τον εαυτό της. Η μάχη για τις ζωές μας δεν μπορεί πια να ανατίθεται σε κείνους που αποδείχτηκαν επικίνδυνοι, αλαζόνες, εχθροί της αλήθειας. Είναι μάχη όλων μας, χωρίς διακρίσεις πολιτικές, ιδεολογικές ή άλλες. Γιατί δεν πάει άλλο» καταλήγει.

Ως υστερόγραφο, ο Αλ. Τσίπρας σημειώνει πως ελπίζει ο Κυρ. Μητσοτάκης να μη φυγομαχήσει εκ νέου από την Ώρα του Πρωθυπουργού την ερχόμενη Παρασκευή. «Να έρθει και να δώσει απαντήσεις όπως αρμόζει σε μια κοινοβουλευτική Δημοκρατία» καλεί τον πρωθυπουργό.


Αναλυτικά η επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε ο Αλέξης Τσίπρας:

«Προς τον κ. Πρωθυπουργό

Θέμα: Θα αναλάβει ο Πρωθυπουργός την ευθύνη για τα καταστροφικά αποτελέσματα της κυβέρνησής του στη διαχείριση της πανδημίας;

Από τον Αύγουστο και μετά η χώρα μας διαρκώς βρίσκεται στις χειρότερες θέσεις στην Ευρώπη σε θύματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού.

Την ίδια στιγμή ούτε το εμβολιαστικό πρόγραμμα προχωράει, αφού είμαστε 20η σε ποσοστά εμβολιασμού ανάμεσα σε 30 ευρωπαϊκές χώρες, με ποσοστό εδώ και πολύ καιρό καθηλωμένο γύρω στο 55%.

Πέρυσι αρχές Οκτώβρη είχαμε συνολικό αριθμό θυμάτων 400 και σχεδόν σε μηνιαία βάση η Βουλή συζητούσε την εξέλιξη και τη διαχείριση της πανδημίας.

Φέτος αρχές Οκτώβρη, μέσα σε έναν χρόνο έχουμε φτάσει από τους 400 στους 15.000 συμπολίτες μας που έχουν χάσει τη ζωή τους.

Τις μέρες αυτές μάλιστα η χώρα μας ξεπέρασε σε αριθμό θυμάτων ακόμη και τη Σουηδία, με πληθυσμό αντίστοιχο της χώρας μας, που από την αρχή της πανδημίας αποτελούσε παράδειγμα προς αποφυγή για τον τρόπο διαχείρισης της πανδημίας.

Σχεδόν σε εβδομαδιαία βάση έχουμε πλέον περίπου 300 συμπολίτες μας που χάνουν τη ζωή τους από κορονοϊό, αριθμό εξαιρετικά υψηλό. Η κυβέρνηση προσποιείται πως τα πράγματα κυλούν ομαλά και την ίδια στιγμή ο κύριος Μητσοτάκης έπαυσε από τα καθήκοντά τους την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, της Πολιτικής Προστασίας και τον πρόεδρο του ΕΟΔΔΥ.

Τα δεδομένα και οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η χώρα βρίσκεται σε εξαιρετικά αρνητικό σημείο σε σχέση με τη διαχείριση της πανδημίας.

Ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός :

1. Συναισθάνεται την κυβερνητική ευθύνη για τη κατάταξη της χώρας μας στις χειρότερες θέσεις της Ευρώπης σε θύματα αναλογικά με τον πληθυσμό και ποιες αξιολογεί ως αιτίες αυτής της αρνητικής εξέλιξης;

2. Έχει σχέδιο αντιμετώπισης της οδυνηρής κατάστασης, με ενδυνάμωση του ΕΣΥ και της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, αποτελεσματική επιδημιολογική επιτήρηση, ενίσχυση του εμβολιασμού και του φαρμακευτικού προγράμματος ή η χώρα θα συνεχίζει να θρηνεί θύματα και η κυβέρνηση θα ομιλεί για κανονικότητα;».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου