Γιώργος Παπανδρέου στην Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης: «Να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη, όχι των ελίτ, αλλά για και από τους λαούς της»

Γιώργος Παπανδρέου, Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης,

Ο πρώην πρωθυπυργός και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛ., Γιώργος Α. Παπανδρέου, μίλησε χθες αργά το απόγευμα στη δεύτερη ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, της οποίας είναι μέλος.

Στη μέσω τηλεδιάσκεψης παρέμβασή του, ο Γιώργος Παπανδρέου επεσήμανε πως αν θέλουμε να διασφαλίσουμε το ευρωπαϊκό μας οικοδόμημα, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι αυτή η σημαντική μετάβαση σε μια μελλοντική πράσινη κοινωνία, θα πραγματοποιηθεί με ειρηνικό τρόπο.

Η παρέμβαση του Γιώργου Παπανδρέου στην Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης «Το Μέλλον της Ευρώπης είναι ένα μοναδικό έργο διαφορετικών κοινωνιών. Για τη δημιουργία ενός ειρηνικού μέλλοντος, αν θέλουμε να διασφαλίσουμε το ευρωπαϊκό μας οικοδόμημα, πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι αυτή η σημαντική μετάβαση σε μια μελλοντική πράσινη κοινωνία θα πραγματοποιηθεί με ειρηνικό τρόπο»,

Τα παραπάνω τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός και υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛ., Γιώργος Α. Παπανδρέου σε παρέμβασή του την Κυριακή (24/10) στη Δεύτερη Ολομέλεια της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης.

Στη συνέχεια πρόσθεσε:

«Για να το πετύχουμε αυτό υπάρχουν τρεις προϋποθέσεις:

  1. Να είναι μια κοινωνικά δίκαιη μετάβαση, όπου οι ανισότητες, όπως η συγκέντρωση του πλούτου στους φορολογικούς παραδείσους, αντιμετωπίζονται κατά μέτωπο.
  2. Να είναι μια συμμετοχική δημοκρατική μετάβαση, μία μετάβαση που θα ανήκει στους πολίτες μας και ιδιαίτερα στη νέα γενιά.
  3. Να είναι μια εκπαιδευτική διαδικασία, όπου τα σχολεία και τα πανεπιστήμια γίνονται καταλύτες μιας νέας οικονομίας, από τις πράσινες θέσεις εργασίας και τις δεξιότητες έως το σχεδιασμό προγραμμάτων σπουδών για ανθεκτική και ισχυρή εθνική ή ευρωπαϊκή ιθαγένεια.Αυτό το μέλλον, δεν μπορεί να αποφασιστεί με μια προσέγγιση από πάνω προς τα κάτω.
Χωρίς ενεργό συμμετοχή των πολιτών, θα δώσουμε έδαφος σε όσους ενθαρρύνουν τη δημαγωγία, εκμεταλλεύονται το φόβο, προωθούν παράλογες θεωρίες, ρατσισμό και ακραίο εθνικισμό.

Προτείνω τη θεσμοθέτηση αυτών των νέων μορφών συμμετοχικής δημοκρατίας στην ΕΕ, από τις συνελεύσεις πολιτών έως τη διαδικτυακή «Αγορά». Να συγκεντρώσουμε τη σοφία των πολιτών, να διασφαλίσουμε ότι η φωνή των πολιτών και των νέων, θα ακούγεται και θα λαμβάνεται πάντα υπόψη.

Και φυσικά σε αυτήν τη διαδικασία θα συμπεριλάμβανα τα Δυτικά Βαλκάνια. Πρέπει να συμπεριληφθούν.

Να δημιουργήσουμε μια Ευρώπη, όχι των ελίτ, αλλά για και από τους λαούς της».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου