Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ προσφέρει στον Πούτιν την μεσολάβηση του μεταξύ Μόσχας - Κιέβου

Ρωσία, Ισραήλ, Βλανλίμιρ Πούτιν, Ναφτάλι Μπένετ, μεσολάβη, ρωσο-ουκρανικό, TASS,

Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ισραήλ. Οι πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διμερείς επαφές σε διάφορα επίπεδα.


Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Ναφτάλι Μπένετ σε τηλεφωνική συνομιλία την Κυριακή προσέφερε στον Ρώσο πρόεδρο Βλανλίμιρ Πούτιν διαμεσολάβηση για την Ουκρανία, ανέφερε η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.α

«Με τη σειρά του, ο Ναφτάλι Μπένετ προσέφερε τις υπηρεσίες διαμεσολάβησης του Ισραήλ προκειμένου να σταματήσει τις στρατιωτικές ενέργειες», ανέφερε η δήλωση.

Το Κρεμλίνο σημείωσε ότι ο Πούτιν ενημέρωσε τον Μπένετ για την ειδική στρατιωτική επιχείρηση υπεράσπισης του Ντονμπάς. «Αναφέρθηκε επίσης ότι η ρωσική αντιπροσωπεία βρίσκεται στην πόλη Γκόμελ της Λευκορωσίας και είναι έτοιμη για συνομιλίες με τους εκπροσώπους του Κιέβου, οι οποίοι έχουν δείξει μια ασυνεπή προσέγγιση μέχρι στιγμής και δεν έχουν ακόμη χρησιμοποιήσει αυτή την ευκαιρία», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η τηλεφωνική συνομιλία πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ισραήλ. Οι πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τις διμερείς επαφές σε διάφορα επίπεδα.

Νωρίτερα την Κυριακή, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ ανακοίνωσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία έφτασε στη Λευκορωσία για συνομιλίες με την Ουκρανία. Η αντιπροσωπεία αποτελείται από εκπροσώπους του Υπουργείου Εξωτερικών, του Υπουργείου Άμυνας και άλλων υπηρεσιών, συμπεριλαμβανομένης της προεδρικής διοίκησης. Ο προεδρικός βοηθός Βλαντιμίρ Μεντίνσκι, ο οποίος ηγείται της αντιπροσωπείας στο Γκόμελ, δήλωσε ότι η Μόσχα περίμενε απάντηση μέχρι τις 15:00 ώρα Μινσκ (συμπίπτει με την ώρα Μόσχας).

Στις 24 Φεβρουαρίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα ότι ανταποκρινόμενος σε αίτημα των επικεφαλής των δημοκρατιών του Ντονμπάς είχε λάβει απόφαση να πραγματοποιήσει ειδική στρατιωτική επιχείρηση προκειμένου να προστατεύσει ανθρώπους «που υποφέρουν από κακομεταχείριση και γενοκτονία από το καθεστώς του Κιέβου εδώ και οκτώ χρόνια». Ο Ρώσος ηγέτης τόνισε ότι η Μόσχα δεν είχε σχέδια να καταλάβει ουκρανικά εδάφη. Στόχος της είναι η αποστρατιωτικοποίηση και η αποναζιστικοποίηση της χώρας.

Κατά τη διευκρίνιση των εξελισσόμενων εξελίξεων, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας διαβεβαίωσε ότι τα ρωσικά στρατεύματα δεν στοχεύουν ουκρανικές πόλεις, αλλά περιορίζονται σε χειρουργικά χτυπήματα στις ουκρανικές στρατιωτικές υποδομές. Δεν υπάρχουν καθόλου απειλές για τον άμαχο πληθυσμό.
TASS News Agency

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου