Υπουργός Παιδείας Γερμανίας: «Οι μαθητές να προετοιμάζονται και για πόλεμο»!

Υπουργός Παιδείας, Μπετίνα Σταρκ-Βάτσινγκερ, προτοιμασία μαθητών για πόλεμο,

     Σε μία απίστευτη δήλωση προχώρησε η ομοσπονδιακή υπουργός Παιδείας της Γερμανίας, Μπετίνα Σταρκ-Βάτσινγκερ, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε πως τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για το ενδεχόμενο πολέμου.


Εντονότατες αντιδράσεις στη γερμανική κοινή γνώμη προκάλεσαν οι δηλώσεις της υπουργού Παιδείας της χώρας Μπετίνα Σταρκ-Βάτσινγκερ, καθώς έκανε λόγο για το γεγονός πως τα σχολεία έχουν την ευθύνη να προετοιμάσουν τους μαθητές και για το ενδεχόμενο πολέμου, στο πλαίσιο της πολιτικής προστασίας!

«Η κοινωνία στο σύνολό της πρέπει να προετοιμαστεί σωστά για κρίσεις – από μια πανδημία έως τις φυσικές καταστροφές και τον πόλεμο» δήλωσε η υπουργός σε συνέντευξη που παραχώρησε στις εφημερίδες του ομίλου Funke. «Η πολιτική προστασία είναι εξαιρετικά σημαντική και έχει θέση στα σχολεία. Στόχος μας πρέπει να είναι η ενίσχυση των αντοχών μας» πρόσθεσε. Σύμφωνα με τα λεγόμενά της, λοιπόν, πρέπει να διεξάγονται ασκήσεις πολιτικής προστασίας στα σχολεία, αναφέροντας μάλιστα τη Βρετανία ως παράδειγμα.

Η υπουργός, που πολιτικά προέρχεται από το κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP), κάλεσε ακόμη τα σχολεία στη Γερμανία να αναπτύξουν «χαλαρή» σχέση με τις ένοπλες δυνάμεις, με επισκέψεις αξιωματικών, οι οποίοι θα αναλάβουν να εξηγήσουν τι ακριβώς κάνει η Bundeswehr για την ασφάλεια των πολιτών. Απέρριψε, πάντως, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τις εισηγήσεις περί επαναφοράς της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου