Μια απάντηση στον Θόδωρο Πάγκαλο

του Νίκου Παππά*
Τον σημερινό Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο, γιό του παλαίμαχου του Β’ΠΠ αξιωματικού της Πολεμικής Αεροπορίας Γεώργιου Πάγκαλου, ανεψιό του Ναυάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Θησέα Πάγκαλου και εγγονό του στρατηγού Θεόδωρου Πάγκαλου, γνωρίζω προσωπικά, τον θεωρώ φίλο μου και θαυμάζω την ιδιαίτερη ευφυΐα και καλλιέργειά του.
Απορώ, όμως, για την αδυναμία του να χαλιναγωγήσει την παρορμητικότητά του που τον οδηγεί σε ανεπίτρεπτες παρεκτροπές.

Ο κ. Θεόδωρος Πάγκαλος, σχολιάζοντας –με την ιδιότητά του ως Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης- την επικαιρότητα σε πρόσφατη συνέντευξή του στην κρατική τηλεόραση, συνεχίζοντας την υποβάθμιση και ευτελισμό των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων –που ως τάση κυριαρχεί κατά τη μεταπολίτευση- χαρακτήρισε τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας ως τους πλέον αντιπαραγωγικούς κλάδους στην Ελλάδα. Αυτοί οι χαρακτηρισμοί έρχονται να προστεθούν σε άλλους κατά καιρούς απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς από πρωτοκλασάτα στελέχη της πολιτικής.

Ιδιαίτερα χαρακτηριστικό της απαξίωσης αυτής είναι και το γεγονός ότι από το 1974 οι Αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων παίρνουν σήμερα τον βασικό μισθό Πρωτοδίκη και ανάλογα απαξιωμένοι είναι οι μισθοί των κατώτερων βαθμοφόρων.

Σημειώνω απλά, για την ενημέρωση του κ. Πάγκαλου ότι, κατά τη διάρκεια της επτάχρονης τυραννίας 67-74 η πλειονότητα των στελεχών των ΕΔ που αντιστάθηκαν σ’ αυτήν υπέστησαν βαρύτερες επιπτώσεις από εκείνες των αντιστασιακών πολιτών. Και στο στέριωμα της ακλόνητης πια Δημοκρατίας μας, που όλοι απολαμβάνουμε –και περισσότερο οι στεγαζόμενοι στο ναό της- συνέβαλαν τα μέγιστα και οι Ε.Δ.

Εάν ο κ. Αντιπρόεδρος μπορούσε να εγγυηθεί ότι η Ελλάδα δεν διατρέχει κινδύνους για την εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία της, όπως π.χ. το Λουξεμβούργο, ας «κλείσει» τους αντιπαραγωγικούς κλάδους περικόπτοντας τις αμυντικές δαπάνες και εκποιώντας τους άχρηστους εξοπλισμούς προς όφελος άλλων κοινωφελών τομέων…

Εάν νομίζει ότι διατρέχουμε κινδύνους ας φροντίσει να μην απαξιώνει έτσι πρόχειρα και υβριστικά τα στελέχη από τα οποία απαιτεί το μέγιστο προσφέροντάς τους το ελάχιστο , και ας αναλογιστεί σε ποια Ελλάδα θα μιλούσε σήμερα χωρίς την …αντιπαραγωγικότητα των στρατιωτικών και της δικής του οικογένειας.
*Ο Ναύαρχος Νίκος Παππάς είναι επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ, πρωτεργάτης της ανταρσίας του «Βέλους»
Ελεύθερη Ζώνη
( Hide )
  1. ΘΡΥΛΙΚΕ ΝΑΥΑΡΧΕ ΕΝΑ ΒΕΛΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΩΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΔΝΤ - ΜΙΑ ΑΝΤΑΡΣΙΑ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΑΠ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΚΗΦΗΝΕΣ - ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΝΕΙ Η ΩΡΑ ΚΑΙ Η ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή