Σε αναζήτηση πολιτικής λύσης….

Η ΛΥΣΗ ΣΤΗ ΚΡΙΣΗ είναι Ελληνική υπόθεση και το «κλειδί» είναι η πολιτική βούληση και αποφασιστικότητα σύγκρουσης με τις χρηματοπιστωτικές συμμορίες των τοκογλύφων δανειστών μας, σε αναζήτηση αυτής της πολιτικής λύσης, στρέφονται την τελευταία περίοδο όλο και περισσότεροι ορθόφρονες έλληνες πολίτες.

Ακαδημαϊκοί, Οικονομολόγοι, άνθρωποι της τέχνης και του πολιτισμού, επώνυμοι και ανώνυμοι πολίτες και ελάχιστοι δυστυχώς πολιτικοί οι οποίοι πονούν αυτό το τόπο και αγωνιούν για εξεύρεση εξόδου στα αδιέξοδα που μας εγκλώβισε το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα και η τελευταία άλογη διακυβέρνηση Παπανδρέου.

ΑΝΑΖΗΤΕΙΤΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΣΗ που θα παρακάμπτει το σαθρό πολιτικό κατεστημένο, τις αγκυλώσεις του, τις κάθε λογής διασυνδέσεις και δουλικές εξαρτήσεις στα εγχώρια και ξένα κέντρα.

Πολιτική λύση τέλος τέτοια που μέσα από μια εκλογική διαδικασία και άλλες συνταγματικές διεργασίες θα εξασφαλίζει την ανάπλαση του κοινωνικού ιστού, την αναδιάρθρωση του κοινωνικού κράτους, την ανάταση του πολίτη, την αναδόμηση του κράτους και των θεσμών του, τέλος να ξαναδώσει στον πολίτη την χαμένη του αξιοπρέπεια.

Το αδιέξοδο συντηρείται από αυτούς που το δημιούργησαν...

Όλοι τους  κατώτεροι των περιστάσεων
Το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα στο σύνολό του φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για το έσχατο κατάντημα της χώρας.

Η ΕΜΜΟΝΗ του ΠΑΣΟΚ στη αποτυχημένη συνταγή του ΔΝΤ και της τρόικας που καθημερινά δημιουργεί νέα αδιέξοδα και οδηγεί το κυβερνών κόμμα στην φθορά και την απαξίωση αφού καλείται να εφαρμόσει και να υπερασπιστεί μια αντικοινωνική και εθνικά επιζήμια πολιτική και τη χώρα σε μια πολύχρονη βαθειά κρίση και οικονομική υποδούλωση.

Η ΧΛΙΑΡΗ και άτονη αντιπολίτευση της Νέας Δημοκρατίας, τακτική που στην ουσία συντηρεί τα αδιέξοδα με το απολιτικό δόγμα «διαφωνώ-συμφωνώντας» ή «συμφωνώ-διαφωνώντας». Βέβαια η τέτοια πολιτική διασφαλίζει… το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από δεσμεύσεις σε μια πιθανή μελλοντική διακυβέρνηση της Νέας Δημοκρατία.

Ο ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΙΣΜΟΣ της ηγεσίας του ΛΑ.Ο.Σ. όπου πάντα προσαρμόζει την πολιτική σύμφωνα με την εναλλασσόμενη πολιτική ατζέντα και αναζητά πρόσφορες για εκμετάλλευση συνθήκες χωρίς δισταγμούς ηθικού χαρακτήρα.
Οι γνωστές «κωλοτούμπες» του Γ. Καρατζαφέρη εντάσσονται στην επικοινωνιακή μεθοδολογία αυτού του κόμματος χωρίς μια θετική συνεισφορά στο ζητούμενο που δεν είναι άλλο από την διέξοδο.

Η ΤΡΑΓΕΛΑΦΙΚΗ πολιτική πρακτική και ταχτική των κομμάτων της αριστεράς, ΚΚΕ, Σύριζα, Δημοκρατική Αριστερά και των παραφυάδων τους, οι ηγεσίες των οποίων δεν εννοούν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων για την αναζήτηση μιας έστω ελάχιστης κοινής γραμμής συμπαράταξης απέναντι στην τροικανή λαίλαπα. Ένα κοινό ανάχωμα προστασίας της κοινωνίας από την βάρβαρη επιδρομή των χρηματοπιστωτικών αρπαχτικών.

Η πεισματικά δογματική άρνηση τους για συνεργασία, συμπαράταξη και κοινό μέτωπο για την προστασία του πολίτη θα γραφτεί με μελανά χρώματα στην όποια ιστορική διαδρομή τους ενώ παράλληλα είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα στιγματιστεί από το λαϊκό κίνημα.

Ακροτελεύτια υπηρεσία των ταγών της πολιτικής

ΟΙ ΤΑΓΟΙ της πολικής εάν έστω και στο «παραπέντε» θέλουν να προσφέρουν μια ακροτελεύτια υπηρεσία στη πατρίδα και το δύσμοιρο λαό της θα πρέπει σήμερα κιόλας, αύριο ίσως είναι πολύ αργά, να συμπαραταχθούν στο ίδιο μετερίζι με το λαϊκό κίνημα προκειμένου να δρομολογηθούν συνθήκες ανατροπής, αλλαγής και απαλλαγής από το σημερινό πολιτικό σκηνικό και το σύστημα διακυβέρνησης.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ηγεσία θα πρέπει να κατανοήσει ότι η εποχές του «αποφασίζουμε και διατάζουμε», οι αντισυνταγματικές Υπουργικές υπερεξουσίες που υποκατέστησαν το Κοινοβούλιο, ο αυταρχισμός του «εκλεγμένου ηγεμόνα» και ο «Πόντιος Πιλάτος» προεδρεύων στην ελληνική δημοκρατία, παρέρχονται χωρίς επιστροφή.

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ θα πρέπει να αναλογιστούν τις ατομικές και συλλογικές τους ευθύνες, να τιμήσουν τον όρκο τους, θα πρέπει κοντολογίς να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και αποσυρόμενοι από το πολιτικό προσκήνιο να παραχωρήσουν την θέση τους σε μια υπερκομματική εξωκοινοβουλευτική κυβέρνηση η οποία και θα προχωρήσει στην κάθαρση, θα προετοιμάσει τα επόμενα βήματα της χώρας με ελεύθερες και χωρίς ψευτοδιλήμματα εκλογές, δημοψήφισμα για την διαπραγμάτευση του χρέους της χώρας και δρομολόγηση διαδικασιών νέου συντάγματος.
Και όλα αυτά πρέπει να γίνουν πρίν από την εφαρμογή του νέου «μεσομακροπρόθεσμου» μνημονίου, των νέων δανειοδοτήσεων με απεχθείς όρους και ακόμα πριν από την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας.

ΕΙΘΕ ΟΙ ΤΑΓΟΙ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ, ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΕΙΑΚΗ ΗΓΕΣΙΑ, ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΥΝ ΣΤΙΣ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΑΥΤΕΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΜΕ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου