ΙΤΑΛΙΑ: Στο δρόμο που χάραξε ο Αλέξης - Πρόωρες εκλογές για να εκκαθαρίσουν την αριστερή εσωτερική αντιπολίτευση!

Σπύρος Γκσνής, Blog συντάκη, Αριστερά,

Επανάληψη του πειράματος... ΣΥΡΙΖΑ και στην Ιταλία – Μεθοδεύονται πρόωρες εκλογές για να εκκαθαρίσουν την Ευρωπαϊκή Αριστερά από τα... "βαρίδια"!


 γράφει ο Σπύρος Γκανής

Το Ευρωιερατείο Βρυξελών και Βερολίνου στην προσπάθειά του να εκκαθαρίσει τα σοσιαλδημοκρατικά κόμματα του ευρωπαϊκού νότου από τα αριστερά “βαρίδια”, μεθοδεύει-επιβάλλει πρόωρες εκλογές δια των οποίων αποκλείει αριστερές-κομμουνιστικές τάσεις και προσωπικότητες από κυβερνητικά σχήματα που αντιμάχονται τις πολιτικές λιτότητας και υποταγής στον ακραίο γερμανικό νεοφιλελευθερισμό.

Η προκήρυξη των εκλογών της 20ης Σεπτεμβρίου στην Ελλάδα είναι σχεδόν βέβαιο ότι διεύρυνε το Μνημονιακό γκρουπ των πολιτικών δυνάμεων με την συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ στην ομάδα ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΠΟΤΑΜΙΟΥ, γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στους εταίρους-δανειστές να ελέγχουν τον οποιονδήποτε κυβερνητικό συνασπισμό προκύψει από αυτές τις εκλογές, δηλαδή ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ από τη μια ή ΣΥΡΙΣΑ-ΑΝΕΛ από την άλλη.

Πρόωρες εκλογές στην Ιταλία για την "εκκαθάριση" του Δημοκρατικού Κόμματος


Eκλογές και στην Ιταλία, με αναφορά στις κινήσεις του Αλέξη Τσίπρα, ζητούν από τον Ρέντσι πολλά στελέχη του Δημοκρατικού Κόμματος, πληροφορεί η Deutsche Welle, και συνεχίζει:

«Εκλογές και στην Ιταλία ζητούν πολλά μέλη του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος του Ματτέο Ρέντσι. Όπως αναφέρουν οι εφημερίδες Ρεπούμπλικα και Μεσσατζέρο, σειρά στενών συνεργατών του Ιταλού κεντροαριστερού πρωθυπουργού, θέλουν να ακολουθήσει το παράδειγμα του Αλέξη Τσίπρα και να ζητήσει την προκήρυξη πρόωρων εκλογών Ο στόχος είναι να θέσει εκτός παιχνιδιού την αριστερή, εσωτερική αντιπολίτευση, του Δημοκρατικού Κόμματος!

Ο κύριος υποστηρικτής της στρατηγικής αυτής είναι ο αντιπρόεδρος της ιταλικής βουλής Ρομπέρτο Τζακέττι, ο οποίος θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα μπορέσει να λειτουργήσει πιο αποτελεσματικά (προχωρώντας σε νέες μεταρρυθμίσεις) μόνο αν κάνει παρελθόν τις πιέσεις της εσωκομματικής αντιπολίτευσης των «Δημοκρατικών». «Αν πάμε σε εκλογές η κοινοβουλευτική μας ομάδα θα γίνει πιο συμπαγής και κανείς δεν θα θυμάται, μετά από λίγο, τους διαφωνούντες», δήλωσε ο Τζακέττι. Θεωρεί, δε, ότι «στην Αθήνα, λαμβάνουν πιο σοβαρές αποφάσεις απ’ ότι στην Ρώμη».

Ο Τσίπρας θα…. διασπάσει και τους Podemos στην Ισπανία!


Ο ΣΥΡΙΖΑ τα έχει καταφέρει τόσο… καλά, ώστε εξάγει τώρα την εσωκομματική κρίση του στην Ισπανία, «απειλώντας» με διάσπαση τους Podemos!

Όπως γράφει η El Pais : «Η Αντικαπιταλιστική Αριστερά, το κόμμα που αυτοδιαλύθηκε για να ενταχθεί στο Podemos και στο οποίο συμμετέχουν η ηγέτιδα από την Ανδαλουσία Teresa Rodríguez και ο Ευρωβουλευτής Miguel Urbán, ευθυγραμμίζεται με τους ριζοσπάστες αποχωρήσαντες του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και στην ηγεσία του Podemos, που επιμένει στην ανεπιφύλακτη υποστήριξη στον Έλληνα πρωθυπουργό. Ο εκπρόσωπος τύπου της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς, Raúl Camargo, βουλευτής του Podemos στην Βουλή της Μαδρίτης, απεύθυνε κάλεσμα το Σάββατο στην τελευταία συνάντηση του θερινού πανεπιστημίου να "υπερασπιστούν τη Λαϊκή Ενότητα, το κόμμα που αποκόπηκε από το ΣΥΡΙΖΑ" κόντρα σε ένα Τσίπρα που κατέληξε να ισχυρίζεται ότι "no se puede" (σ.σ. δεν γίνεται)».

Κατά συνέπεια στις εκλογές στην Ισπανία που αναμένεται να γίνουν προς το τέλος του 2015 οι Podemos του Ιγκλέσιας θα κατέλθουν σε αυτές απαλλαγμένοι από τα “βαρίδια” της Αντικαπιταλιστικής Αριστεράς προς μεγάλη τέρψη του Ευρωιερατείου το οποίο “κάτι παθαίνει” με όποιο αντιπαλεύει τον Νεοφιλελευθερισμό, τα Μνημόνια και την Λιτότητα!

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ του γράφοντος η πρώτη αυτή πολυαναμενόμενη αναμέτρηση στον ευρωπαϊκό νότο μεταξύ του ευρωπαϊκού Νεοφιλελευθερισμού και των πολιτικών δυνάμεων της ευρωπαϊκής Αριστεράς, είναι χαμένη εν τη γενέσει της για τους δεύτερους, τους “ρομαντικούς”, αυτούς που πίστεψαν στην “μεταλλαγμένη” ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία τύπου ΣΥΡΙΖΑ! Την ΑΛΛΑΓΗ της ΕΥΡΩΠΗΣ!