Σε συναγερμό οι αρχές ασφαλείας με την σύλληψη δύο υπόπτων 'τζιχαντιστών'!

Τρομοκρατία, Αλεξανδρούπολη,
Οι δύο άνδρες ελέγχθησαν από τις ελληνικές Αρχές και πάνω τους βρέθηκε ένα μαχαίρι- χατζάρα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. 
 
Ο ένας εκ των συλληφθέντων (φωτο alexpoli.gr)
Σε επικοινωνία και με τις ευρωπαϊκές αρχές βρίσκεται η Ελληνική Αστυνομία μετά τη σύλληψη δύο υπόπτων για τζιχαντ στην Αλεξανδρούπολη, δύο ανδρών από τη Βοσνία και την Υεμένη που ταξίδευαν με σουηδικά διαβατήρια. Πρόκειται για έναν 29χρονο από τη Βοσνία ο οποίος το 2005 είχε συλληφθεί καθώς σε έλεγχο στο σπίτι του είχαν βρεθεί ποσότητα εκρηκτικών, ζώνη με εκρηκτικά και ένα βίντεο με τρομοκρατικές απειλές κατά του Καπιτωλίου και του Λευκού Οίκου.

Ο νεαρός είχε δικαστεί και καταδικαστεί σε 14ετή φυλάκιση αλλά προφανώς αφέθηκε ελεύθερος.

Μαζί του συνελήφθη κι ένας άνδρας από την Υεμένη, ο οποίος επίσης είχε σουηδικό διαβατήριο.

Οι δύο άνδρες ελέγχθησαν από τις ελληνικές Αρχές και πάνω τους βρέθηκε ένα μαχαίρι- χατζάρα σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες. Ο περαιτέρω έλεγχος αποκάλυψε πως οι σουηδικές αρχές είχαν δώσει εντολή για διακριτική παρακολούθησή τους και πως έχουν ασχοληθεί μαζί τους, ειδικά με τον πρώτο, οι Ευρωπαϊκές Μυστικές Υπηρεσίες.

Οι δύο άνδρες κρατούνται για να παραπεμφθούν στον ανακριτή. Η κατηγορία που αντιμετωπίζουν είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορά κατοχή πολεμικού υλικού με σκοπό τον εφοδιασμό τρομοκρατικής οργάνωσης.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα της Αλεξανδρούπολης alexpoli.gr, οι δυο τζιχαντιστές έφτασαν στην Ελλάδα από ευρωπαϊκή χώρα μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος». Από την Αθήνα ταξίδεψαν με λεωφορείο στην Αλεξανδρούπολη με προορισμό τους Κήπους, την Τουρκία και τέλος τη Συρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου