Αλ. Τσίπρας: Εκτός συμφωνίας οι αξιώσεις του ΔΝΤ

"Απαιτήσεις, όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων, δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές" δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ


ΣΕ ΕΥΘΕΙΑ αποδοκιμασία της συμπεριφοράς του ΔΝΤ, που με συνεχή προσκόμματα δημιουργεί αβεβαιότητα έως την έκβαση της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, με καταστροφικές συνέπειες για την οικονομία, προχώρησε η κυβέρνηση. "Απαιτήσεις, όπως αυτές για περικοπές των κύριων συντάξεων, δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού και δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτές" δήλωσε ο Αλ. Τσίπρας στην Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ "φωτογραφίζοντας" το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Περισσότερο άμεσος ήταν ο Γ.Γ. Δημοσιονομικής Πολιτικής Φρ. Κουτεντάκης: "Αμφισβητούν συνεχώς τα στοιχεία χωρίς να εξηγούν πώς υπολογίζουν τα δικά τους, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη μετατροπή του πρωτογενούς πλεονάσματος 0,2% για το 2015 σε έλλειμμα 0,6%". "Ζήτημα που αφορά το ΔΝΤ" χαρακτήρισε ο Μοσκοβισί, απαντώντας σε ερώτηση του Στ. Κούλογλου, τη συμμετοχή ή όχι του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα με δικά του κεφάλαια, ενισχύοντας την αβεβαιότητα που υπάρχει γύρω από τις απώτερες προθέσεις του Ταμείου.

Οι περικοπές στις συντάξεις είναι εκτός της συμφωνίας του καλοκαιριού - Δεν τις δεχόμαστε


"Προς το συμφέρον όλων των πλευρών η άμεση ολοκλήρωση της αξιολόγησης" δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη.

Ο ίδιος, τόνισε πως οι περικοπές των κύριων συντάξεων δεν απορρέουν από τη συμφωνία του καλοκαιριού ενώ πρόσθεσε πως δεν θα γίνουν αποδεκτές τέτοιες προτάσεις.

Επιπρόσθετα δεν παρέλειψε να σημειώσει πως η ελληνική πλευρά θα εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα. Όσοι επιθυμούν περισσότερα, πρέπει να γνωρίζουν ότι η επιθυμία τους είναι έξω από το πλαίσιο της συμφωνίας.

Αναφορικά με τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς σημείωσε την ύπαρξη κοινού εδάφους ενώ δεν παρέλειψε να υπογραμμίσει την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης για προστασία των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στην συμφωνία για το προσφυγικό, υπογραμμίζοντας πως είναι θετική εξέλιξη το γεγονός πως η λύση του βασίζεται στη συνεργασία με την Τουρκία και όχι στη ντε φάκτο νομιμοποίηση μονομερών πρακτικών.

Τέλος επέστησε την προσοχή αναφορικά με την εφαρμογή της συμφωνίας λέγοντας πως είναι απαραίτητη η ενεργοποίηση όλων των δυνάμεων "προκειμένου να μπορέσουμε να αντεπεξέλθουμε τόσο σε όσα η συμφωνία ορίζει, όσο και σε όσα προστάζει η διεθνής νομιμότητα".
avgi.gr
Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.