Κύμα συλλήψεων και στον κατοχικό στρατό στην Κύπρο

ΚΟΣΜΟΣ, Τουρκία, ΚΥΠΡΟΣ, Κατεχόμεννα,

Πληροφοριες από τα κατεχόμενα αναφέρουν για την σύλληψη δυο ανωτέρων αξιωματικών στην κατεχομένη Λευκωσία με την κατηγορία της συμμετοχής τους στο πραξικόπημα. Μαζί με αυτούς συνελήφθη και ο Γενικός Διοικητής της Πολιτοφυλακής των κατεχομένων, συνταγματάρχης Fırat Alakuş....



Οι άμεσες επιπτώσεις από το αποτυχών πραξικόπημα στην Τουρκία και οι συλλήψεις στρατιωτικών εξαπλώνονται τώρα καις τον κατοχικό στρατό της βόρειας Κύπρου, όπως αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

Σύμφωνα με το Habertürk, κύμα συλλήψεων στρατιωτικών έχει εξαπολυθεί στα κατεχόμενα με άγνωστο μέχρι στιγμής τον ακριβή αριθμό των συλληφθέντων, με την κατηγορία ότι πρόσκεινται στους πραξικοπηματίες και στον Φετουλάχ Γιουλέν.

Οι πρώτες πληροφοριες, σλυμφωνα με τον δημοσιογράφο Νίκο Χειλαδάκη, αναφέρουν για την σύλληψη δυο ανωτέρων αξιωματικών στην κατεχομένη Λευκωσία με την κατηγορία της συμμετοχής τους στο πραξικόπημα. Μαζί με αυτούς συνελήφθη και ο Γενικός Διοικητής της Πολιτοφυλακής των κατεχομένων, συνταγματάρχης Fırat Alakuş. Επίσης στο σπίτι του στην Άγκυρα όπου βρίσκονταν αυτόν τον καιρό συνελήφθη και ο αξιωματικός Fatih Yarımbaş που επίσης ανήκει στον κατοχικό στρατό.

Άλλες πληροφορίες σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων CHA κάνουν λόγο και για την σύλληψη άλλων τεσσάρων ανωτέρων αξιωματικών

Οι παρενέργειες του πραξικοπήματος συνεχίζονται και ακόμα δεν γνωρίζουμε μέχρι που θα φτάσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου