Η Μόσχα ζητά εξηγήσεις από Ερντογάν για αναφορά του κατά του Άσαντ

ΡΩΣΙΑ, ΣΥΡΙΑ, Τουρκία, Άσαντ,

Η ρωσική ηγεσία δηλώνει «έκπληκτη» από αναφορά του τούρκου προέδρου Ερντογάν πως οι τουρκικές δυνάμεις δραστηριοποιούνται στη Συρία με σκοπό να «ανατρέψουν τον Άσαντ», με το Κρεμλίνο να λέει πως περιμένει «εξηγήσεις». 

σκίτσο του RIA Novosti
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε κιατηγορήσει την Τρίτη τον ΟΗΕ για αποτυχία στο Συριακό και είχε επικρίνει τις καταδίκες της διεθνούς κοινότητας στην τουρκική επιχείρηση που είχε ξεκινήσει τον Αύγουστο.

«Είμαστε εκεί για να απονείμουμε δικαιοσύνη και να τερματίσουμε την διακυβέρνηση του Άσαντ, ο οποίος προχωρά σε κρατική τρομοκρατία» είχε πεί, όπως μεταδίδει το Reuters, στην ομιλία του ο τούρκος πρόεδρος.

Το Κρεμλίνο, ο στενότερος σύμμαχος του Άσαντ στη διεθνή σκηνή, έδειξε την Τετάρτη τη δυσφορία του για τις τουρκικές δηλώσεις.

«Η ανακοίνωση μάς εξέπληξε» είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πέσκοφ.
«Είναι πολύ σοβαρή αναφορά που διαφέρει πολύ από προηγούμενες και τη δική μας αντίληψη της κατάστασης, και ελπίζουμε πως οι τούρκοι εταίροι μας θα προσφέρουν κάποια εξήγηση» τόνισε.

Παράλληλα, το ρωσικό TASS είχε αναφέρει πως ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών σκοπεύει να θέσει το ζήτημα κατά την επίσκεψή του στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου