1321 ΠΟΛΙΤΙΚΗ 1154 ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 733 ΕΛΛΑΔΑ 661 Ε.Ε. 656 ΚΟΣΜΟΣ 499 ΑΠΟΨΕΙΣ 461 ΚΟΙΝΩΝΙΑ 119 Τουρκία 113 ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΟ 94 VIDEO 93 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ 76 ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 53 ΡΩΣΙΑ 44 Blog συντάκη 44 ΧΡΕΟΣ 41 ΜΜΕ 36 ΣΥΡΙΖΑ 36 Χρήστος Γιανναράς 27 Τράπεζες 26 Τρομοκρατία 24 ΜΝΗΜΟΝΙΑ 23 ΚΥΠΡΟΣ 21 Σένγκεν 20 Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ 18 ΣΥΡΙΑ 18 Τηλεοπτικές άδειες 17 ΑΡΙΣΤΕΡΑ 16 ΕΥΖΩΙΑ 16 ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ 15 MEDIA 11 ΥΠ.ΟΙΚ 10 ΤΡΟΙΚΑ 7 Φορολογία 6 ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ 6 Τρύφων Αλεξιάδης 6 ΥΠ.ΕΞ. 5 ΥΓΕΙΑ 5 Φρανσουά Ολάντ 4 Τράπεζα της Ελλάδας 3 Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης 3 ΧΑΛΚΙΔΑ 2 Στέλιος Παπαθεμελής 2 ΤΟ ΒΗΜΑ 2 Τάσος Παπαδόπουλος 2 Τσεχία 2 Υπουργικό 2 Φ. Κουβέλης 2 Φιντέλ Κάστρο 2 Φοροαποφυγή 2 Φοροδιαφυγή 1 Ύφεση 1 Συνθήκη Δουβλίνου 1 ΤΧΣ 1 Τουρκική εισβολή 1 Τσάμηδες 1 Τόρστεν Μπένερ 1 ΥΠ.ΓΕ. 1 ΥΠ.ΕΣ. 1 ΥΠΑΙΘ 1 Φ. Μαστρογιάννη 1 Φάνης Ζουρόπουλος 1 Φασισμός 1 Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ-Docfest 1 Φετουλάχ Γκιουλέν 1 Φράγκος Φραγκούλης

«Καμπανάκι» ΔΝΤ για τα εργασιακά: Οι συστάσεις προς την κυβέρνηση

Το ΔΝΤ σε νέες συστάσεις του προς την Ελλάδα, επισημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ληφθεί στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένων και των μεταρρυθμίσεων για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.


Ζητά διατήρηση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένων και των μεταρρυθμίσεων για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις, απελευθέρωση κλειστών επαγγελμάτων, ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.
Τη διατήρηση των μεταρρυθμίσεων στην αγορά εργασίας ζητά από την Ελλάδα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), σε έκθεσή του σε σχέση με την πορεία της οικονομίας της Ευρωζώνης, προειδοποιώντας για κινδύνους στην ανταγωνιστικότητα.

Συγκεκριμένα, το Ταμείο στις συστάσεις του προς την Ελλάδα, επισημαίνει ότι πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ληφθεί στην αγορά εργασίας, συμπεριλαμβανομένων και των μεταρρυθμίσεων για τις συλλογικές διαπραγματεύσεις.

Σημειώνεται ότι το ΔΝΤ, στην ανακοίνωσή του για τα προκαταρκτικά συμπεράσματα της αποστολής του στην Αθήνα τον Ιούνιο, τόνιζε ότι η νομοθεσία που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση για την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την όποια πρόοδο έχει επιτευχθεί μέχρι στιγμής.

Ακόμη, σημειώνεται ότι πρέπει να υιοθετηθούν νομοθετικές αλλαγές, προκειμένου η ελληνική κυβέρνηση να προσαρμόσει το πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις στη βάση των καλύτερων πρακτικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Παράλληλα, το Ταμείο ζητά επιτάχυνση στο άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων με προτεραιότητα σε επαγγέλματα όπως είναι οι μηχανικοί, οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι.

ικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) που παραμένουν σε εκκρεμότητα, προκειμένου να μειωθούν τα εμπόδια στον ανταγωνισμό, συμπεριλαμβανομένης της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές.Τέλος, το ΔΝΤ συστήνει την πλήρη εφαρμογή και ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων που εγκρίθηκαν πρόσφατα σε ό,τι αφορά το σύστημα αδειοδότησης.

Όσον αφορά στις προτεραιότητες, όπου πρέπει να εστιάσει η κυβέρνηση όσον αφορά στο μεταρρυθμιστικό της έργο, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο διαπιστώνει τρία σημεία: Τη διατήρηση και περαιτέρω διεύρυνση της ευελιξίας στην αγορά εργασίας, την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

ΔΝΤ, εργασιακά, μεταρρυθμίσεις,

Ετικέτα:

Δημοσίευση σχολίου

[disqus]

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.