Αλεξάντερ Γκούσεβ: Δεν υπάρχουν λόγοι για την κρίση στις σχέσεις Ρωσίας και Ελλάδας

Διπλωματία, Ελλάδα, Ρωσία, Αλεξάντερ Γκούσεβ, Sputnik,

Να ερμηνεύσει τις εξελίξεις στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας επιχειρεί ο πολιτικός επιστήμονας, Αλεξάντερ Γκούσεβ, μιλώντας στο Sputnik και τονίζοντας ότι πρόκειται για γεγονότα που ξεπερνούν τη διμερή ατζέντα...


«Οι σημερινές επιπλοκές στις σχέσεις μεταξύ Ελλάδας και Ρωσίας ξεπερνούν τη διμερή ατζέντα. Είναι πιθανόν ότι η απόφαση για την απέλαση των διπλωματών, καθώς και η πιθανή ανάκληση του Έλληνα πρεσβευτή από τη Ρωσία, θα μπορούσε να ληφθεί λαμβάνοντας υπόψη την επιρροή των εταίρων Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ», δήλωσε στο Sputnik ο πολιτικός επιστήμονας, διευθυντής του Ινστιτούτου Στρατηγικού Σχεδιασμού, Αλεξάντερ Γκούσεβ.

«Είχαμε πάντα μία πολύ θερμή σχέση με την Ελληνική Δημοκρατία. Αυτό που συμβαίνει τώρα στις διμερείς σχέσεις είναι ένα ασυνήθιστο γεγονός διότι πρεσβευτές ανακαλούνται όταν συμβαίνει κάτι πολύ σοβαρό, όταν για παράδειγμα αρχίζουν στρατιωτικές επιχειρήσεις. Μια ολόκληρη σειρά ερωτήσεων προκύπτει: Τι συνέβη, τι οδήγησε σε μία τέτοια επιπλοκή των σχέσεων δεδομένου ότι δεν υπήρχαν προφανείς λόγοι γι' αυτό», πρόσθεσε ο ειδικός.

«Οι Έλληνες επηρεάζονται ιδιαίτερα από τους ηγέτες των ευρωπαϊκών κρατών και δε θέλουν διαμάχη με τις Ηνωμένες Πολιτείες — πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ. Οι Αμερικανοί πιέζουν τώρα και θα συνεχίσουν να το κάνουν. Η κατάσταση θα πρέπει να εξεταστεί όχι μόνο στο πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας, αλλά και στο γενικότερο πλαίσιο των σχέσεων μεταξύ Ρωσίας και Ευρωπαϊκής Ένωσης, των χωρών μελών του ΝΑΤΟ. Θα πρέπει να είναι (σ.σ. η εξέταση) ευρύτερη και βαθύτερη», υπογραμμίζει ο Αλεξάντερ Γκούσεβ.
πηγή:  Sputnik

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου