Τον Εμμανουέλ Μακρόν στο Β' γύρο στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ!

Γαλλία, Εμμανουέλ Μακρόν, ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ,

Τον Εμμανουέλ Μακρόν, κόντρα στην Μαρίν Λεπέν, στηρίζουν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στο δεύτερο γύρο των Γαλλικών προεδρικών εκλογών, υπενθυμίζεται ότι το κυβερνών κόμμα στον πρώτο γύρο στήριζε τον Ζαν-Λυκ Μελανσόν...


Από το Μέγαρο Μαξίμου επίσημο σχόλιο δεν υπήρξε μέχρι αργά χθες βράδυ, ωστόσο, τον τόνο έδωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου που με ανάρτησή της στο twitter σχολίασε: «Αριστερή στάση ευθύνης από το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας. Δεδομένη η τεράστια αντίθεσή του με Μακρόν, καλεί σε καταψήφιση της Λεπέν».

Και ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Ζαχαριάδης ανέφερε: «Ψηφίζουμε και με τα δύο μας χέρια Μακρόν στον δεύτερο γύρο. Δεν χρειάζονται μιζέριες και γκρίνιες, χρειάζεται η γαλλική ακροδεξιά να καταγράψει το μικρότερο δυνατό ποσοστό στον δεύτερο γύρο. Χρειάζεται ένα πανδημοκρατικό μέτωπο απέναντι στις ιδέες που εκπροσωπεί η γαλλική ακροδεξιά. Αν ο Μακρόν γίνει ο επόμενος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας η Αριστερά μπορεί και πρέπει να του κάνει προγραμματική αντιπολίτευση».

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης έδωσε με τη σειρά του το στίγμα γράφοντας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης : «Για τον Β' γύρο των Γαλλικών προεδρικών εκλογών λέμε καθαρά: Δημοκρατική πανστρατιά κατά της ακροδεξιάς Λεπέν, όπως ζητά και το Γαλλικό ΚΚ».

Μητσοτάκης: Η νίκη Μακρόν είναι η απάντηση στην επίθεση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού


Με θερμά λόγια υποδέχθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης τις εκτιμήσεις των exit polls που δείχνουν νίκη του Εμανουέλ Μακρόν.

Ο κ. Μητσοτάκης, σύμφωνα με τον ιστοχώρο.iefimerida.gr, υπογράμμισε πως η νίκη του ανεξάρτητου υποψήφιου είναι απάντηση στην «επίθεση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού».

«Η νίκη Μακρόν είναι η απάντηση των φιλελεύθερων δυνάμεων της λογικής στην επίθεση του αριστεροδεξιού λαϊκισμού», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου