Η Γερμανία και η Αίγυπτος συμφώνησαν σε συνεργασία για την ανάπτυξη της οικονομίας του υδρογόνου.

Γερμανία, Αίγυπτος, συνεργασία, οικονομίας υδρογόνου, Olaf Scholz, Abdul Fattah Al-Sisi, Όλαφ Σολτς, Αλ Σίσι,

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς ανακοίνωσε σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο πρόεδρο, Αλ Σίσι. Είπε ότι αυτό θα είναι μέρος των προσπαθειών της Γερμανίας να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο.

Η Γερμανία και η Αίγυπτος συμφώνησαν να συνεργαστούν για την οικοδόμηση μιας οικονομίας υδρογόνου ως μέρος των προσπαθειών της Ευρώπης να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειας της, μετέδωσαν πρακτορεία ειδήσεων τη Δευτέρα. Συμφωνία επετεύχθη κατά τη διάρκεια επίσκεψης του Αιγύπτιου Προέδρου Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι (Abdul Fattah Al-Sisi) στο Βερολίνο, όπου συμμετείχε στον 13ο Διάλογο για το Κλίμα της Πετρούπολης.

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς έκανε την ανακοίνωση σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Αιγύπτιο πρόεδρο. Είπε ότι αυτό θα είναι μέρος των προσπαθειών της Γερμανίας να μειώσει την εξάρτησή της από το ρωσικό αέριο.

«Για τον μετασχηματισμό της βιομηχανίας σε χώρες όπως η Γερμανία, η ηλεκτρική ενέργεια και το υδρογόνο θα είναι ζωτικής σημασίας», είπε ο Όλαφ Σολτς. «Μεγάλο μέρος αυτού του υδρογόνου θα εισαχθεί». αυτός πρόσθεσε. Η ανάγκη της Γερμανίας για εισαγωγές φυσικού αερίου χαρακτηρίστηκε από την καγκελάριο ως «πολύ μεγάλη ευκαιρία» για άλλες χώρες.

«Ένα πράγμα που έπρεπε να μάθουμε από αυτή την κρίση είναι ότι είναι σημαντικό να διαφοροποιηθούμε», είπε ο Όλαφ Σολτς. «Δεν πρέπει να βασίζεσαι σε έναν μόνο σύντροφο, αλλά πρέπει να έχεις πολλούς καλούς συνεργάτες».

Ο Αλ Σίσι επιβεβαίωσε την «πλήρη ετοιμότητα» της Αιγύπτου να θέσει τα θεμέλια μιας σταθερής συνεργασίας με το Βερολίνο στον τομέα της ενέργειας. Αυτό θα μπορούσε να γίνει είτε με την εξαγωγή φυσικού αερίου στη Γερμανία και την ΕΕ, είτε με τη δημιουργία μιας «εκτεταμένης εταιρικής σχέσης» ως μέρος του «φιλόδοξου οράματος της Αιγύπτου να μετατραπεί σε διακεκριμένο κόμβο για την παραγωγή και την εξαγωγή καθαρής ενέργειας, ιδιαίτερα πράσινου υδρογόνου και ηλιακής ενέργειας και αιολική ενέργεια."

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου