Ταγίπ Ερντογάν από τα Κατεχόμενα: «Αν η Ελλάδα δεν θέλει ειρήνη στο Αιγαίο, θα εφαρμόσουμε άλλες πολιτικές»

Κύπρος, Κατεχόμενα, Ταγίπ Ερνταγάν, Ερσίν Τατάρ, Τουρκοκύπριοι,

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εξαπέλυσε μετά την επανεκλογή του ο Τούρκος Πρόεδρος - Ο όρος που έθεσε για την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων

Στην εμπρηστική ρητορική επέστρεψε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερνταγάν, ο οποίος λίγες ημέρες μετά την εκλογή του πραγματοποίησε επίσκεψη στα Κατεχόμενα.

Σε κοινή συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μαζί τον ηγέτη των Τουρκοκυπρίων Ερσίν Τατάρ, επανέλαβαν την θέση της Τουρκίας αναφορικά με το Κυπριακό, με τον Τούρκο Πρόεδρο να εξαπολύει νέες βολές κατά της Ελλάδας. Ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως «οι Τουρκοκύπριοι ποτέ δεν ήταν μειονότητα και δεν θα γίνουν ποτέ», ενώ έθεσε ως βασικό όρο για την επιστροφή στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων «την αναγνώριση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου».

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε αποφασιστικά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για τις σχέσεις Ελλάδας - Τουρκίας ο Ερνογάν απάντησε: «Ο οδικός μας χάρτης είναι σαφής, αυτός ο οδικός χάρτης έχει ως βάση την ειρήνη. Σε αυτές τις θάλασσες δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από την ειρήνη. Εάν υπάρχουν κάποιοι που θέλουν να το εμποδίσουν αυτό, θα πρέπει να εφαρμόσουμε διαφορετικές πολιτικές. Θέλουμε να μην μπαίνουν τέτοια εμπόδια μπροστά μας και θέλουμε το Αιγαίο Πέλαγος να δώσει το μήνυμά του στον κόσμο ως θάλασσα ειρήνης» δήλωσε, μετέδωσε η εφημερίδα Hurriyet.

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία, ως εγγυήτρια χώρα, ήταν πάντα υπέρ του διαλόγου, πρόσθεσε είπε: «Συζητήσαμε επίσης για το Κυπριακό. Θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε αποφασιστικά τα δικαιώματα και τα συμφέροντα της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου. Με την ευκαιρία αυτή, θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι οι συγκεκριμένες προτάσεις που παρουσίασε η τουρκοκυπριακή πλευρά για τη δίκαιη κατανομή των πόρων υδρογονανθράκων εντός και γύρω από τη νήσο της Κύπρου βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι. Δυστυχώς, η πρότασή μου για διοργάνωση περιφερειακού συνεδρίου για θέματα που αφορούν την Ανατολική Μεσόγειο δεν βρήκε ανταπόκριση. Τα οραματικά μας βήματα που έγιναν έμειναν χωρίς ανταπόδοση. Παρόλα αυτά, ως εγγυήτρια χώρα, πάντα δίναμε προτεραιότητα στον διάλογο. Όσοι εμπλέκονται σε ανούσιες εξοπλιστικές δραστηριότητες θα πρέπει να υπολογίσουν προσεκτικά τους κινδύνους που θα επιφέρουν αυτές οι επιχειρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου