Αναπτύχθηκε από την China Academy of Spacecraft Technology χρησιμοποιώντας τη δορυφορική πλατφόρμα DFH-3E, ο APStar-6E είναι ο πρώτος δορυφόρος του είδους του.
Ο Asia-Pacifc-6E, ή ο APStar-6E, ο πρώτος δορυφόρος επικοινωνίας με ηλεκτρική πρόωση της Κίνας, πέρασε επιτυχώς την επαλήθευση τεχνολογίας σε τροχιά και τις αναθεωρήσεις τεχνολογίας επίγειων σταθμών στο Χονγκ Κονγκ, πράγμα που σημαίνει ότι ο δορυφόρος έχει καταστεί πλήρως λειτουργικός μετά την επιτυχή πέρασε όλες τις δοκιμές σε τροχιά, σύμφωνα με τον κατασκευαστή διαστημικών σκαφών China Great Wall Industry Corporation (CGWIC) τη Δευτέρα.
Από τη Δευτέρα, όλες οι δοκιμές που περιγράφονται στο πρωτόκολλο δοκιμών σε τροχιά ολοκληρώθηκαν με επιτυχία. Το ωφέλιμο φορτίο του APStar-6E λειτουργεί κανονικά, με απόδοση συμβατή με τα αποτελέσματα των δοκιμών εδάφους, που πληροί τις συμβατικές προδιαγραφές και τις επιχειρησιακές απαιτήσεις σε τροχιά, δήλωσε η CGWIC στους Global Times τη Δευτέρα σε δήλωση.
Και τα δύο σετ ηλεκτρικών συστημάτων πρόωσης Hall/Ion στην πλατφόρμα πληρούσαν τις απαιτήσεις διατήρησης σταθμού, διαβάστε τη δήλωση.
Παρέχοντας δορυφορικούς ευρυζωνικούς πόρους υψηλής απόδοσης και υψηλής απόδοσης, το APStar-6E θα βοηθήσει την ανάπτυξη της περιφερειακής βιομηχανίας πληροφοριών και θα αντιμετωπίσει το ψηφιακό χάσμα που αντιμετωπίζουν οι αναπτυσσόμενες περιοχές, σύμφωνα με το CGWIC.
Αναπτύχθηκε από την China Academy of Spacecraft Technology χρησιμοποιώντας τη δορυφορική πλατφόρμα DFH-3E, ο APStar-6E είναι ο πρώτος δορυφόρος του είδους του.
Το APStar-6E λειτουργεί από την APT Mobile Satcom Limited που εδρεύει στο Χονγκ Κονγκ και διαχειρίζεται η APT Satellite Company Limited. Το APStar-6E εστιάζει στην αγορά της Νοτιοανατολικής Ασίας, παρέχοντας υψηλής χωρητικότητας και οικονομικά αποδοτικές υπηρεσίες ευρυζωνικής επικοινωνίας στην περιοχή.
Ο δορυφόρος επικοινωνίας APStar-6E και η ανεξάρτητη μονάδα πρόωσής του εκτοξεύτηκαν με επιτυχία από έναν πύραυλο φορέα Long March-2C στο Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρου Xichang στην επαρχία Σετσουάν της νοτιοδυτικής Κίνας στις 13 Ιανουαρίου 2023.
Μετά τον διαχωρισμό από την μονάδα πρόωσης στις 23 Ιανουαρίου του την ίδια χρονιά, ο δορυφόρος χρησιμοποίησε τα ενσωματωμένα συστήματα ηλεκτρικής πρόωσης Hall/Ion για να αλλάξει αυτόνομα τροχιές, φτάνοντας στη γεωσύγχρονη τροχιά (GEO) και τοποθετώντας στη θέση δοκιμής του στις 10 Ιουνίου 2024.
Ο δορυφόρος APStar-6E είναι η νέα γενιά όλων των εμπορικοί δορυφόροι ηλεκτρικής πρόωσης στη σειρά DFH, και είναι επίσης ο πρώτος κινεζικός δορυφόρος που επιτυγχάνει αυτόνομη μεταφορά τροχιάς.
Αφού έφτασε στο GEO, η δοκιμή σε τροχιά του APStar-6E προχώρησε ομαλά. Μετά την ολοκλήρωση της πρώτης φάσης των δοκιμών σε τροχιά στις 9 Ιουλίου 2024, ο δορυφόρος επανατοποθετήθηκε στην επιχειρησιακή του σχισμή στις 134°Α, σε συντοποθεσία με τα APStar-6C και APStar-6D.
Είναι εξοπλισμένο με 25 ακτίνες χρήστη Ku-band και 3 δέσμες πύλης Ka-band, με ικανότητα επικοινωνίας περίπου 30 Gbps και διάρκεια ζωής σε τροχιά 15 χρόνια.
Η επιτυχής λειτουργία του APStar-6E είναι σημαντική για την επίτευξη δορυφορικών πλατφορμών υψηλής χωρητικότητας και χαμηλού κόστους, την ενίσχυση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των δορυφορικών πλατφορμών επικοινωνίας της Κίνας, την πραγματοποίηση πλήρως αυτόνομης ανύψωσης τροχιάς και μακροπρόθεσμων αυτόνομων λειτουργιών και τη βελτίωση της έξυπνης αυτονομίας του Οι δορυφορικές πλατφόρμες της Κίνας, σύμφωνα με το CGWIC.
Η CGWIC, θυγατρική του κρατικού διαστημικού γίγαντα China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC), έχει πραγματοποιήσει μέχρι στιγμής 13 δορυφορικά προγράμματα επικοινωνίας δορυφορικών επικοινωνιών σε τροχιά για διεθνείς πελάτες και έχει παραδώσει το δορυφορικό σύστημα επικοινωνιών της σε πολλές χώρες και περιοχές, όπως Νιγηρία, Βενεζουέλα, Πακιστάν, Βολιβία, Λάος, Λευκορωσία και Αλγερία, έμαθαν οι Global Times.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου