February 2011

ΤΟ ΚΟΨΙΜΟ τουλάχιστον 20% των αποδοχών των εργαζομένων στις ΔΕΚΟ και των λειτουργικών δαπανών 15-25% απαιτεί εδώ και τώρα η τρόικα, ενώ η κυβέρνηση ετοιμάζει ακόμη και αλλαγή της νομοθεσίας, με αυστηρές κυρώσεις για τις διοικήσεις που θα συνεχίσουν να αψηφούν τις εντολές της.

Χ. Β. Ρομπάϊ
ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ του για το σύμφωνο ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας στην ευρωζώνη θα παρουσιάσει σήμερα ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, το οποίο, σύμφωνα με δημοσιεύματα στο ξένο Τύπο, δεν υιοθετεί τις επίμαχες γερμανικές προτάσεις περί αύξησης ορίων ηλικίας και κατάργησης της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής των μισθών.

ΣΕ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ τους, που απηύθυναν χθες προς τον πρωθυπουργό, 32 πρώην πρέσβεις της Ελλάδας και ο τέως προϊστάμενος Ειδικής Νομικής Υπηρεσίας του υπουργείου Εξωτερικών - μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Δικαίου του ΟΗΕ, μεταξύ άλλων: Εκφράζουν ανησυχία μήπως η σημερινή οικονομική συγκυρία πλήξει τελικά τα εθνικά μας θέματα ανεπανόρθωτα, εν όλω ή εν μέρει. 

Το «πατείς με, πατώ σε» περιγράφει στην κυριολεξία την κατάσταση που επικρατούσε χθες στην αίθουσα όπου διοργανώθηκε η εκδήλωση του ΟΑΕΔ και του ευρωπαϊκού δικτύου EURES, με τη συνεργασία του γραφείου διασύνδεσης του ΑΠΘ. Περισσότερα από 500 άτομα έσπευσαν μέσα σε λίγες ώρες να καταθέσουν αιτήσεις και να αφήσουν τα στοιχεία τους.

του Γιάννη Ντάσκα από το ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ
Ακολουθώντας πιστά το πρόγραμμα, το οποίο εφήρμοσε σε κάθε χώρα που έθεσε υπό την κηδεμονία του και αφού πρώτα κατεδάφισε το κατά Ρουσσώ «κοινωνικό συμβόλαιο» που επιβίωνε ασθμαίνοντας, το ΔΝΤ περνά και στην Ελλάδα στη φάση της μαζικής εκποίησης δημόσιας περιουσίας.

ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ρεκόρ δυσαρέσκειας για το παρόν και το μέλλον της οικονομίας αλλά και για την πολιτική, τα κόμματα, την κυβέρνηση και τα κοινοτικά όργανα, διαπιστώνεται στην έρευνα Ευρωβαρόμετρο, τα αποτελέσματα της οποίας για την Ελλάδα ανακοινώθηκαν σήμερα.

«Πρόσθετες παρεμβάσεις» στη δημοσιονομική πολιτική θα χρειαστούν από την κυβέρνηση, βάσει του επικαιροποιημένου Μνημονίου, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου, που παρουσίασε τις αλλαγές.

Στο CRASH που κυκλοφορεί αύριο Παρασκευή 25 Φεβρουαρίου (Τεύχος Μαρτίου) ο Γιώργος Τράγκας ξεφυλλίζει τις αναμνήσεις του μοναδικού πολιτικού στη διάρκεια της μεταπολίτευσης, που μετέφερε ένα εκατομμύριο μάρκα μίζα στα γραφεία του κόμματός του, του ΠΑΣΟΚ. Ο Γ. Τράγκας περιγράφει μια δίωρη συνάντηση που είχε με τον Θεόδωρο Τσουκάτο, το δεξί χέρι επί σειρά ετών του πρώην πρωθυπουργού. Οι δυό τους ήπιαν έναν «πρωινό καφέ», διαφορετικό από εκείνους στο Μαξίμου, στον οποίο ο άνθρωπος που έστησε το δίκτυο επικοινωνίας του Σημίτη και που οργάνωσε ουσιαστικά δύο επιχειρήσεις για να γίνει δύο φορές πρωθυπουργός ......

ΨΗΦΙΣΜΑ προωθεί η γερμανική Κυβέρνηση, με το οποίο θα αποκλείεται η δυνατότητα του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού... Σταθερότητας (European Stability Mechanism) - που πρόκειται να διαδεχθεί από το 2013 το σημερινό Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (European Financial Stability Facility) ...

ΜΕ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ερωτήσεις βομβάρδισαν χθες Τετάρτη βουλευτές του ΠΑΣΟΚ τον υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Παπακωνσταντίνου άρτι αφιχθέντα από το Βερολίνο, κατά τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα του ΠαΣοΚ για την Οικονομία.

ΚΑΘΟΛΟΥ δεν ενδιαφέρει τον πρωθυπουργο το θέμα της λίστας ή του σταυρού προτίμησης σε περίπτωση που θελήσει να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.
Την αποκάλυψη αυτη έκανε στενός του συνεργάτης στο newpost καθως οπως έλεγε, το τελευταίο θέμα που απασχολεί τον Γιώργο Παπανδρέου είναι αυτο.

ΤΟΝ ΓΥΡΟ του κόσμου έκαναν τα ονόματα των πολιτικών που κοσμούσαν τα διοικητικά συμβούλια Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) που είχαν ιδρύσει ο δικτάτορας της Λιβύης και των γιών του. Ανάμεσά τους και ο έλληνας πρωθυπουργός που όπως αποκάλυψε το Newpost ήταν μέλος σε ΜΚΟ του Μουαμάρ Καντάφι.

ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των θεμάτων που αφορούν στη βοήθεια και τη στήριξη της ΕΕ προς την Ελλάδα και την ασπίδα προστασίας του ευρώ ενόψει των κρίσιμων Συμβουλίων της ΕΕ συζητήθηκε στη συνάντηση που είχε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωσταντίνου με το Γερμανό ομόλογό του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο.

ΣΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργου Καρατζαφέρη σχετικά με «τους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για το σύνολο της ελληνικής αμυντικής βιομηχανίας» θα απαντήσει αύριο στη Βουλή ο Γιώργος Παπανδρέου στην «Ώρα του Πρωθυπουργού».

Σοφία Βούλτεψη
Η ΔΗΜΟΣΙΟΠΟΙΗΣΗ των στοιχείων του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, σύμφωνα με τα οποία το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 41,8 δις ευρώ το 2010, φθάνοντας τα 340, 28 δις ευρώ αποτελεί την περίτρανη απόδειξη ότι στη χώρα έχει συντελεστεί εθνική προδοσία.
Μια εθνική προδοσία με παρακλάδια και περισσότερους του ενός υπευθύνους. Μια εθνική προδοσία που αποδεικνύει το άθλιο παιχνίδι που παίχτηκε στη χώρα όχι μόνο με τις απίθανες σπατάλες, τους συνεχείς δανεισμούς, τα ληστρικά επιτόκια, τις λογιστικές αλχημείες,...

Οι απεργίες και η επίσκεψη του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στο Βερολίνο προκάλεσαν μια νέα σειρά δημοσιευμάτων για την Ελλάδα και την ευρωκρίση.
«Βίαιες κινητοποιήσεις στην Αθήνα», «Γενική απεργία κατά της καθ’ υπαγόρευση εξυγίανσης», «Οι απεργίες παραλύουν την Ελλάδα», «Η απογοήτευση των Ελλήνων»,

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ έδωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στο Βερολίνο, στη γερμανική εφημερίδα Bild. Στην πρώτη του ερώτηση ο Γερμανός δημοσιογράφος ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να βάλει στοίχημα αν η Ελλάδα θα ξεπληρώσει κάποτε το χρέος της. Ο Γιώργος Παπανδρέου απάντησε με απόλυτη βεβαιότητα, ότι ....

ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ της τάξεως 80 - 90%, έφτασε η συμμετοχή των εμπόρων σε όλη την Ελλάδα στις κινητοποιήσεις, με αποκορύφωμα το χθεσινό κλείσιμο των καταστημάτων, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

ΑΙΣΘΗΣΗ ΠΡΟΚΑΛΕΙ έκθεση οικονομολόγων που πρόσκεινται στο Ινστιτούτο Ifo, η οποία προβάλλεται σε γερμανικές εφημερίδες ως προτροπή για αποχώρηση της Ελλάδας από την ΟΝΕ. Οι ίδιοι λένε ότι η ανάλυσή τους παρερμηνεύθηκε.
«Δεν απαιτούμε την απομάκρυνση της Ελλάδας από την ΟΝΕ», διευκρινίζει ο Γιαν Έγκμπερτ Στουρμ, καθηγητής μακροοικονομίας ...

ΜΕΤΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ του με την Καγκελάριο Μέρκελ ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ.Παπανδρέου μίλησε στη δημοφιλή ενημερωτική εκπομπή «Tagesthemen».
Πρόκειται για το late night δελτίο ειδήσεων του πρώτου καναλιού της γερμανικής τηλεόρασης (ARD) το οποίο παρακολουθούν καθημερινά έως και έξι εκατομμύρια τηλεθεατές.

από το Banks'News
ΤΟΥΣ ΦΟΒΟΥΣ του για νέα αναταραχή στις αγορές, με σοβαρές επιπτώσεις για την Ελλάδα εξέφρασε χθες ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ. Προβόπουλος, μιλώντας στη Βουλή, λίγη ώρα πριν εξαπολύσει η καγκελάριος Μέρκελ τη δική της… τορπίλη  κατά της Αθήνας, θέτοντας ευθέως υπό αμφισβήτηση ακόμη και την επιμήκυνση της διάρκειας του δανείου των 110 δις. ευρώ, που η κυβέρνηση θεωρούσε εξασφαλισμένη!

από το NewPost
ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ «Το Κάιρο έχει την πλατεία Ταχρίρ. Η Αθήνα έχει την πλατεία Συντάγματος» και αίτημα «να φύγει αμέσως η κυβέρνηση Παπανδρέου» ο Αλέκος Αλαβάνος, απηύθυνε κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή απεργία, ενώ προέτρεψε τους διαδηλωτές να μείνουν στην πλατεία Συντάγματος.

απο το MarketBeast
ΕΞΗΝΤΑ ΠΕΝΤΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ  εμπορικά καταστήματα έχουν κλείσει και 100.000 χιλιάδες θέσεις εργασίας έχουν χαθεί σε όλη την Ελλάδα τους τελευταίους δεκατρείς μήνες. Σε ποσοστό το 25% από αυτά έχουν κλείσει στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου των Αθηνών βάσει των τελευταίων στοιχείων του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

από την Deutsche Welle
ΣΤΑ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΑ των γερμανικών εφημερίδων σήμερα το χάος στη Λιβύη. Ορισμένα δημοσιεύματα αναφέρονται στις νέες παραινέσεις οικονομολόγων για αναδιάρθρωση του χρέους ή και για αποκλεισμό της Ελλάδας από την ΟΝΕ.

από το DefenceNet
«Για ένα μεγάλο κομμάτι του ελληνικού λαού έχει ξεχειλίσει το ποτήρι. Όχι τόσο από την ίδια την κρίση, αλλά κυρίως από την ακρισία που επιδεικνύει το ΠΑΣΟΚ. Τα πράγματα είναι κάπως συννεφιασμένα. Δεν έχει ανατείλει ακόμη ο ήλιος. Ο ελληνικός λαός δείχνει μια κόπωση. Ήρθε η ώρα των εκλογών».

από το ΠΑΡΟΝ
ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ και προβληματισμό προκαλεί η άκριτη στάση των κομμάτων της Αριστεράς υπέρ των ανοικτών συνόρων στη λαθρομετανάστευση αλλά και η προσπάθειά τους να αξιοποιήσουν πολιτικά τη μάζα των λαθρομεταναστών ως δύναμη κρούσεως για τη δημιουργία αναταραχής και δυναμικής αντιπαράθεσης.

από το NewsBomb
ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ της χώρας μας στη δραχμή επανέρχονται και πάλι, αυτή τη φορά μέσω του European Economic Advisory Group (EEAG) που υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα χρειαστεί να παραγράψει περισσότερο από το 30% των δανείων της και πως το 2013 θα οδηγηθεί σε πτώχευση.

ΕΝΤΟΝΕΣ αποδοκιμασίες εισέπραξε ο πρωθυπουργός από τους ομογενείς φοιτητές στη Γερμανία, κατά τη διάρκεια διάλεξης του Γιώργου Παπανδρέου στο πανεπιστήμιο Χούμπολντ του Βερολίνου, οι φοιτητές τον διέκοπταν επανειλημμένα με συνθήματα και έντονες αποδοκιμασίες εναντίον της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και της αστυνομίας.

ΕΝ ΜΕΣΩ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ οι αλβανοί εθνικιστές στρέφονται κατά των ομογενών. Οι δηλώσεις του έλληνα προξένου και οι χιλιάδες πολίτες που αλλάζουν υπηκοότητα από αλβανική σε ελληνική ενόχλησαν τους εθνικιστές ενόψει απογραφής πληθυσμού.

από τα ΕΠΙΚΑΙΡΑ
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ οικονομική σταθερότητα αλλά και τα θεμέλια της πολιτικής ενοποίησης της Ευρώπης μπορεί να κλονίσει μία λανθασμένη αντιμετώπιση της κρίσης χρέους, όπως δηλώνει ο διεθνούς φήμης επενδυτής Τζορτζ Σόρος στη γαλλική οικονομική εφημερίδα «Les Echos». 

ΣΕ ΔΥΣΘΕΩΡΗΤΑ ΥΨΗ ύψη έχει ήδη φτάσει το δημόσιο χρέος, στον πρώτο χρόνο εφαρμογής του Μνημονίου και του προγράμματος “εξυγίανσης” της τρόικας. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 42 δις ευρώ φτάνοντας συνολικά τα 340,2 δις ευρώ μόνο το 2010!

Γιάννης Μιχελάκης,
εκπρόσωπος ΝΔ
ΕΝΝΕΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ προς τον πρωθυπουργό, που χρήζουν απάντησης, θέτει ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, έπειτα από τις αποκαλύψεις-σοκ του Ντομινίκ Στρος Καν για το… πόσο νωρίς ο κ. Παπανδρέου είχε σκεφτεί την προσφυγή της χώρας στο ΔΝΤ. Τα ερωτήματα και η δήλωση του Γιάννη Μιχελάκη έχουν ως εξής:

Του Σταύρου Χριστακόπουλου στο ΠΟΝΤΙΚΙ
Η δήλωση του επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος - Καν ότι ο πρωθυπουργός της Ελλάδας Γ. Παπανδρέου ήδη από τον Δεκέμβριο του 2009, ούτε δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στη χώρα μας, παρότι δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο, για πολλούς ήταν κεραυνός εν αιθρία.

του Χρηστου Γιανναρα στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ να μην υπάρχουν στο κυβερνών κόμμα βουλευτές, έστω μετρημένοι στα δάχτυλα, ικανοί να βλέπουν πού έχει οδηγήσει τη χώρα ο πρωθυπουργός αρχηγός τους. Δεν γίνεται, είναι αδιανόητο. Τουλάχιστον όσοι χλευάστηκαν κάποτε για «πατριωτισμό», όσοι διακινδύνευσαν κομματικά υπερασπίζοντας τη νοημοσύνη τους, όσοι θήλασαν με το μητρικό γάλα αίσθηση εντιμότητας και αυτοσεβασμού. Δεν μπορεί να μένουν αμέτοχοι στον πανικό που απλώνεται σαν ρίγος στη χώρα.

ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΚΟΙΝΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ότι οι εκλογές, όσο και αν διαψεύδονται, άλλο τόσο συζητούνται. Ο χρόνος διεξαγωγής τους αποτελεί καθημερινή συζήτηση μεταξύ των υπουργών και των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Στην παρούσα χρονική περίοδο, κατά την οποία φυσικά και διαψεύδεται το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής σε κάλπες, κομβικό σημείο

ΟΞΥΤΑΤΗ ΕΠΙΘΕΣΗ επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το θέμα της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας εξαπέλυσε χθες ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην 3η σύνοδο της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ.
"Η κυβέρνηση έχει περιέλθει σε κατάσταση ημιδιάλυσης και ημιπαράλυσης", είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:...

ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΕΟΝ κρίσιμες καμπές της έως τώρα θητείας του διανύει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και καλείται να πορευτεί εν μέσω Συμπληγάδων με μια κυβέρνηση η οποία έδειξε το τελευταίο δεκαήμερο ότι πάσχει από εμφανές έλλειμμα συντονισμού με τις ορατές και υπόγειες αντιπαραθέσεις μεταξύ υπουργών να κυριαρχούν.

από την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Γιώργος Παπανδρέου είχε ζητήσει την παρέμβαση του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Ελλάδα από τις αρχές Δεκεμβρίου του 2009, ούτε δύο μήνες αφότου ανέλαβε τη διακυβέρνηση της χώρας, ενώ δημοσίως απέρριπτε κατηγορηματικά ένα τέτοιο ενδεχόμενο.(!....)

Με «αρχιτέκτονες» το ΔΝΤ και την κατοχική κυβέρνηση των … ΠΑΠ & Σία (Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου & σία) η Ελλάδα έχει μετατραπεί τον τελευταίο χρόνο σε ένα απέραντο «ημιυπαίθριο» χώρο της παγκόσμιας διαστροφής των αγορών.

από το ΑπολίτιστοΣτέκι
"Ο πρώην πρωθυπουργός σέβεται το αξίωμα, το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας και όλους όσοι τον έχουν υπηρετήσει. Όμως, είναι αξίωμα που σε καμία περίπτωση δεν τον ενδιαφέρει και δεν του πηγαίνει".
Οι κύκλοι Καραμανλή ξαναχτύπησαν και απάντησαν σε

από το NewPost
Υψηλοί τόνοι και έντονοι λεκτικοί διαξιφισμοί επικράτησαν στη Βουλή ανάμεσα στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα και τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου με αφορμή τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του Αλ. Τσίπρα για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

από το DefenceNet
ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ έως τις 20 Μαρτίου δόθηκε από την Ρωσία στην Ελλάδα και την Βουλγαρία για να εξοφλήσoυν το συσσωρευμένο χρέος των 7,3 εκατομμυρίων ευρώ για τη λειτουργία της διεθνούς εταιρείας του αγωγού Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη. Άυτό ήταν το αποτέλεσμα των διήμερων διαπραγματεύσεων της κοινοπραξίας στην Ρώμη, με την

από το Reporter
Η ΚΡΙΣΗ ΦΕΡΝΕΙ στην Αθήνα τους διεθνείς «σαράφηδες». Ξένες εταιρίες που αγοράζουν τα χρυσαφικά και τα ασημικά των «στριμωγμένων» απο την κρίση πολιτών έναντι σχετικά χαμηλών τιμών, τα λιώνουν και τα εμπορεύονται στα διεθνή χρηματιστήρια, φτάνουν πλέον στην Αθήνα προκειμένου να «διευκολύνουν» τους Έλληνες  που

από Reporter
ΧΑΡΤΕΣ ΕΔΩΣΕ  στη δημοσιότητα το Τελ Αβίβ, στους οποίους αναγνωρίζεται ως 100% η ελληνική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ), η οποία αποτελεί συνέχεια εκείνης της Κύπρου. Η δημοσιοποίηση αυτή γίνεται ενώ ακόμα η ΑΟΖ δεν έχει αναγνωρισθεί ούτε από την Ελλάδα λόγω της

από το BankingNews
ΜΗ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΗ και νομικά αδύναμη είναι η λύση του ευρωομολόγου, δήλωσε ο Γερμανός Υπουργός επί των Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Werner Hoyer, σχολιάζοντας την απόφαση του γερμανικού συνταγματικού δικαστηρίου που ενέκρινε τα σχέδιο διάσωσης της Ελλάδας.

ΣΦΟΡΔΗ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ μεταξύ του υπουργού Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου και του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, σημειώθηκε στην Βουλή με αφορμή ερώτηση του κ. Τσίπρα για το Σύμφωνο Ανταγωνιστικότητας.

ΣΕΙΡΑ ΜΕΓΑΛΩΝ αλλαγών από το Δημοτικό μέχρι και το Λύκειο σχεδιάζει το υπουργείο Παιδείας, μερικές από τις οποίες μάλιστα θα τεθούν άμεσα σε εφαρμογή. Μάλιστα, θα εφαρμοστούν πιλοτικά σε 110 με 130 Δηµοτικά και Γυµνάσια τον προσεχή Σεπτέµβριο, με προοπτική να γενικευθούν από την σχολική χρονιά 2012-13 σε όλα τα σχολεία.

ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ όλος ο κόσμος έβλεπε την Ελλάδα να παραλύει από διαδηλώσεις εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Πριν λίγες εβδομάδες διαδηλώσεις ξέσπασαν στην Τυνησία και αργότερα στην Αίγυπτο όπου και οδήγησαν σε παραιτήσεις των δεσποτικών κυβερνήσεων και στην ελπίδα για δημοκρατία.

Author Name

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.