Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: «Αναστολή για οκτώ εβδομάδες στην τρίτη δόση εμβολίου»

WHO, ΠΟΥ, Covid-19, εμβολιασμοί,

Αναστολή οκτώ εβδομάδων της ενισχυτικής τρίτης δόσης του εμβολίου για την COVID-19 ζητεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - ΠΟΥ. Τονίζει ότι μια παύση στην τρίτη δόση θα επιτρέψει σε τουλάχιστον 10% του πληθυσμού κάθε χώρας να εμβολιαστεί...

Αναστολή οκτώ εβδομάδων της ενισχυτικής τρίτης δόσης του εμβολίου για την covid-19 ζητεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας . Τονίζει ότι μια παύση στην τρίτη δόση θα επιτρέψει σε τουλάχιστον 10% του πληθυσμού κάθε χώρας να εμβολιαστεί. Προειδοποιεί ότι τα φτωχότερα κράτη υστερούν και είπε και η πλειονότητα των εμβολίων θα πρέπει τώρα να πηγαίνει σε χώρες χαμηλού εισοδήματος. «Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να δεχτούμε χώρες που έχουν ήδη χρησιμοποιήσει το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας προσφοράς εμβολίων να συνεχίσουν να το κάνουν , ενώ οι πιο ευάλωτοι άνθρωποι στον κόσμο παραμένουν απροστάτευτοι».

Η Γερμανία, η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο και το Ισραήλ έχουν ήδη ανακοινώσει σχέδια για τη χορήγηση τρίτων δόσεων στους πληθυσμούς τους. Η τριτη δοση στους πιο ευάλωτους στη Γαλλία, όπως είναι οι ηλικιωμένοι, πρόκειται να ξεκινήσει το φθινόπωρο. Η Ουγγαρία έχει ήδη αρχίσει να το κάνει από την 1η Αυγούστου. Η Γερμανία σχεδιάζει να ξεκινήσει την πρώτη Σεπτεμβρίου και το Ηνωμένο Βασίλειο από τις 6 Σεπτεμβρίου και μετά.

Στις ΗΠΑ, η εκπρόσωπος τύπου του Λευκού Οίκου Τζεν Ψέκι είπε ότι το κάλεσμα του ΠΟΥ προς τις πλούσιες χώρες να καθυστερήσουν τις ενισχυτικές δόσεις εμβολίων είναι «λανθασμένη επιλογή». Τόνισε ότι η χώρα της μπορεί να χορηγήσει τρίτη δόση στους πολίτες της, καθώς και να κάνει δωρεές σε φτωχότερες χώρες. «Μόλις χθες ανακοινώσαμε ότι πετύχαμε ένα σημαντικό ορόσημο με πάνω από 110 εκατομμύρια εμβόλια που δόθηκαν στον κόσμο, δηλαδή περισσότερα από ό, τι έχει μοιραστεί οποιαδήποτε άλλη χώρα μαζί. Ζητάμε επίσης από την παγκόσμια κοινότητα να προχωρήσει . Είδαμε κάποια δράση στο G7. Πρέπει να γίνουν περισσότερα, αλλά πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε και τα δύο».

Σύμφωνα με τον ΠΟΥ, μέχρι τώρα, οι χώρες χαμηλού εισοδήματος μπόρεσαν να χορηγήσουν μόνο 1,5 δόση σε κάθε 100 άτομα λόγω έλλειψης εφοδιασμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου