Συνέντευξη του Γιάννη Δημαρά στο Crash Radio και την εκπομπή “Αληθινά Ψέματα” με τον Παντελή Ζήλο (Ηχητικό)

Γιάννης Δημαράς, Παντελής Ζήλος, Crash Radio,

Συνέντευξη στο Crash Radio και την εκπομπή «Αληθινά Ψέματα» με τον Παντελή Ζήλο, έδωσε o πρόεδρος του Άρματος Πολιτών, Γιάννης Δημαράς.

Ο γνωστός δημοσιογράφος, που μετέχει στο Κίνημα “Ελεύθεροι Άνθρωποι”, αναφέρθηκε εκτενώς στα προβλήματα που βιώνει η χώρα από την υγειονομική κρίση και την πρωτοφανή πολιτικοκοινωνική αναταραχή. Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τον Μίκη Θεοδωράκη.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:


Για τα ΜΜΕ και την πολιτική:

Όσον αφορά τη σημερινή πολιτική κατάσταση και τα μιντιακά Μέσα όπως έχουν δημιουργηθεί πια, ζούμε – απερίφραστα θα το πω – μία δικτατορία κεκαλυμμένη. Φατρίες και κατεστημένα οικονομικά ελέγχουν πλήρως τον Τύπο. Έχετε ακούσει ποτέ τα τελευταία χρόνια να με έχει καλέσει κανένα ραδιόφωνο ή κάποια τηλεόραση να πω τη γνώμη μου ως δημοσιογράφος; Να πω τη γνώμη ως πολιτικός; Ένας άνθρωπος που έχει δοκιμαστεί στη ζωή και που τόλμησε, θυμίζω, να πει όχι στο μνημόνιο σε κυβερνών κόμμα. Αυτό τι είναι; Τιμωρία που μου επιβάλλεται γιατί τήρησα το Σύνταγμα; Ενώ εκείνοι που με διέγραψαν τότε παραβίασαν τον όρκο τους στο Σύνταγμα; Αυτά δεν μπορώ να τα καταλάβω… Χάλασα τη σούπα γι’ αυτούς, αλλά έγινε ένα πολύ ωραίο έδεσμα με τον κόσμο, οποίος περιμένει να ακούσει φωνές ελεύθερες να λένε αυτό που νιώθει και βιώνει.


Για τα lockdown:

Τα δικαιώματα καταργήθηκαν και κατακρεουργήθηκαν. Εμείς που ζήσαμε τη δικτατορία δεν ακούγαμε ότι επειδή «ασθενεί» η Δημοκρατία και η πολιτική δεν έχει φερέγγυα πρόσωπα, άρα «ασθενεί» η χώρα και τότε τη βάζουμε στο γύψο; Τώρα η ασθένεια είναι ο COVID και επομένως τα ατομικά και συνταγματικά δικαιώματα πάνε πάλι στο γύψο; Ζούμε μια απολυταρχία, αν θέλετε. Από τη στιγμή που υπάρχει ένα κόμμα που έχει την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή, έχει τελειώσει η Δημοκρατία.


Για τον εκλογικό νόμο και την απλή αναλογική:

Ελπίζω ότι με το νέο νόμο τον εκλογικό της απλής αναλογικής να ακουστούν περισσότερες φωνές. Όσοι λένε και όσοι διατείνονται ότι η απλή αναλογική θα δώσει τη δυνατότητα σε πολλά κόμματα να μπουν στη Βουλή και οι Έλληνες δεν μπορούν να συνεννοηθούν είναι βαθιά νυχτωμένοι ή δεν σκέφτονται ότι αν αυτό συμβεί, τότε δεν υπάρχει χώρα, δεν υπάρχει πολιτισμός. Αλλά εγώ πιστεύω ότι υπάρχει και η Ελλάδα και ο πολιτισμός της και έντιμοι πολιτικοί.


Για τις λύσεις που προτείνει για την έξοδο της χώρας από το τέλμα που έχει περιέλθει:

Ο καθένας να αναλάβει την ευθύνη του και να καταλάβουμε όλοι οι Έλληνες ότι έχει έρθει η ώρα να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη. Δεν γίνεται ένας λαός να μην μπορεί να συνεργαστεί και να μην μπορεί να δώσει ένα μήνυμα ενότητας, έτσι ώστε να μην άγεται και φέρεται από όσους έχουν χρήμα και εξουσία. Εδώ υπάρχει πλήρης κατάργηση των ατομικών ελευθεριών.


Για την κυβέρνηση και τα διχαστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID – 19:

«Έχει διχάσει τον Ελληνικό λαό. Οι εμβολιαστές και οι αντιεμβολιαστές. Δεν υπάρχει αυτό. Είναι ένα ψέμα. Θα κάνει κανείς το εμβόλιο όταν η ιατρική επιστήμη, αποδεδειγμένα πείσει ότι είναι ανάγκη να γίνει και όχι να αφήνονται διάφορα ερωτήματα και να κρύβονται ειδήσεις. Υπάρχει έλλειψη ενημέρωσης. Δεν λένε την αλήθεια. Δεν ξέρουμε ποιοι μπαίνουν μέσα ως ασθενείς COVID. Ποιοι βγαίνουν και γίνονται καλά. Ποιοι εμβολιασμένοι μπαίνουν μέσα ως ασθενείς πια. Πόσο μπορεί να μας προφυλάξει το εμβόλιο… Αν πρέπει κάθε Έλληνας να το κάνει, γιατί του καθενός ο οργανισμός είναι πολύ διαφορετικός από τον άλλον. Υπάρχει μια δυσπιστία που απλώνεται. Μου φαίνεται ότι ζούμε υπό ένα καθεστώς απόλυτης σιωπής, τέτοιας, έτσι όπως έχει επιβληθεί σε άλλες περιόδους της ζωής και νιώθω ότι τα κοινωνικά μέσα είναι σαν το κρυφό σχολειό».


Για τις οικονομικές εξελίξεις στην Ελλάδα:

«Άκουγα από διάφορους οικονομικούς παρατηρητές, οι οποίοι διετέλεσαν και Υπουργοί, ότι τα πράγματα είναι πολύ δυσκολότερα από αυτά που παρουσιάζει η Κυβέρνηση. Και αυτή τη δυσκολία θα την αντιμετωπίσουμε πολύ γρήγορα γιατί δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα συμβεί και ποια μέτρα θα παρθούν μέσα στο φθινόπωρο και το χειμώνα, δεδομένου ότι ζήσαμε όλη αυτή την ιστορία του COVID, με ουσιαστικό χτύπημα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και χτύπημα γενικότερα των οικονομικών δραστηριοτήτων πολλών κοινωνικών ομάδων».


Για την παρούσα κυβέρνηση:

«Μπορώ να σας πω ότι χειρότερη κυβέρνηση δεν έχω ξαναζήσει στη χώρα τόσα χρόνια. Κυρίως γιατί ο τρόπος που χειρίζεται δημόσια αγαθά, όπως είναι αυτά της πληροφόρησης και της υγείας, δεν είναι ο πρέπων. Και πρέπει πολύ σοβαρά να σκεφτούν οι σημερινοί κυβερνώντες τι θα γίνει μεθαύριο που τα πράγματα θα είναι δυσκολότερα και η ανάγκη συναινέσεων και συνένωσης και ενότητας του Ελληνικού λαού θα είναι εντονότερη. Είναι διατεθειμένοι να αφήσουν καρέκλες και εξουσίες; Ή μαζί με τις εξουσίες και το χρήμα επαναπαύονται και θέλουν να συνεχίσουν να υπάρχουν ως οι μόνοι άξιοι να κυβερνήσουν τη χώρα; Και η επόμενη μέρα δεν θα είναι εύκολη για την Ελλάδα. Θα πάμε σε εκλογές; Θα πάμε. Με COVID πάμε σε εκλογές και θα περιμένουν ουρές με τη μάσκα; Σε λίγο θα έχουμε όσους είναι εμβολιασμένοι να ψηφίζουν».


Για το Κίνημα Ελεύθεροι Άνθρωποι:

«Χαιρετίζω τη δημιουργία του νέου Κινήματος με το όνομα Ελεύθεροι Άνθρωποι, που ξεκίνησε ο Γιώργος Τράγκας. Είναι υγιές, έτσι κι αλλιώς. Ξεκινάει από την ανάγκη του Ελληνικού λαού και όποιο άλλο κίνημα έχει ίδιες αναφορές είναι ευπρόσδεκτο σε μια κοινή προσπάθεια όλων μας να ανατρέψουμε καθεστωτικές λογικές. Αυτό είναι εκ των ων ουκ άνευ. Και πολύ καλά κάνει και υπάρχει και πολύ καλά κάνει και δυναμώνει. Είμαστε μαζί, πορευόμαστε μαζί με τον Γιώργο τον Τράγκα».


Για τον Μίκη Θεοδωράκη:

Και ως δημοσιογράφος τον γνώρισα και ως πολίτης που είχε κάνει συγκεκριμένες επιλογές πολιτικές την εποχή εκείνη, που ήταν έντονη η αντιπαράθεση μεταξύ Αριστεράς και Δεξιάς. Μιλάω για τη μετεμφυλιακή περίοδο, τότε που πράγματι μία μερίδα των Ελλήνων, η πλειοψηφία όπως αποδείχθηκε, υπέφερε αρκετά από μια αντίληψη που πρέπει να την ξεχάσουμε και πρέπει να την αφήσουμε πίσω. Χρειάζεται να είμαστε ενωμένοι και έτσι πρέπει να προχωρήσουμε για προστατέψουμε την πατρίδα.

Τον Μίκη τον γνώρισα και στο Βραχάτι και στο Ανατολικό Βερολίνο, όταν μετέτρεπε το συμφωνικό έργο του Κάντο Χενεράλ, από λαϊκό σε συμφωνικό. Και τότε έδωσε μία συνέντευξη στα «ΝΕΑ» που φάνηκε ότι επιθυμούσε βαθιά την ενότητα του Ελληνικού λαού. Και μου έλεγε, γιατί έτυχε να το έχω και με το χειρόγραφό του ακόμα: «Μου ζητάνε να γίνω Υπουργός. Μα δεν χρειάζεται να γίνω Υπουργός. Εγώ είμαι Υπουργός της Ελλάδας, των Ελλήνων της Ιστορίας». Κι έτσι πρέπει να εκτιμηθεί και έτσι πρέπει να τον δούμε.

Ακολουθεί η συνέντευξη του Γιάννη Δημαρά στο Crash Radio και τον δημοσιογράφο Παντελή Ζήλο (Ηχητικό)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου