«Στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, μπορούμε να επιτύχουμε κοινές λύσεις αποδεκτές από όλους και απαραίτητες για όλους», συνέχισε ο Ρώσος ηγέτης.
Η ανθρωπότητα μπορεί να συμφωνήσει σε κοινές αρχές ελέγχου της τεχνητής νοημοσύνης παρόμοιες με τους κανόνες περί μη διάδοσης των πυρηνικών όπλων, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε μια διάσκεψη για την τεχνητή νοημοσύνη.«Η ανθρωπότητα έχει επεξεργαστεί ορισμένους κανόνες που σχετίζονται με τη χρήση των πυρηνικών τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων αυτών στον στρατιωτικό τομέα: μη διάδοση. Διατύπωσε τους κανόνες για τη μη διάδοση των οχημάτων παράδοσης και των πυρηνικών τεχνολογιών καθαυτές. Υπάρχουν τέτοιοι κανόνες. Η ανθρωπότητα έχει κατάφερε να το δημιουργήσει. Στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, μπορούμε να επιτύχουμε κοινές λύσεις αποδεκτές από όλους και απαραίτητες για όλους», είπε ο Πούτιν.
Την άποψή του υποστήριξε ο επικεφαλής της Sberbank German Gref.
«Έχετε απόλυτο δίκιο. Μου φαίνεται ότι είναι προς το συμφέρον όλων των ανθρώπων, ολόκληρης της ανθρωπότητας, να προσεγγίσουμε αυτή τη διαδικασία με αίσθημα μεγάλης ευθύνης», είπε ο Γκρεφ. Είναι βέβαιος ότι αυτή η διαδικασία πρέπει να ελέγχεται πλήρως από τους ανθρώπους.
Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πούτιν υπέθεσε ότι η καλύτερη επιλογή θα ήταν να επιτευχθούν συμφωνίες πριν εμφανιστεί οποιαδήποτε απειλή στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης.
«Ξέρετε πότε αυτό θα είναι δυνατό; Όταν όλοι αισθάνονται ότι απειλούνται. Όταν όλοι αισθάνονται ότι απειλούνται από την ανεξέλεγκτη εξάπλωση, από την ανεξέλεγκτη εργασία σε αυτόν τον τομέα, τότε θα δούμε αμέσως την επιθυμία να επιτευχθούν συμφωνίες. Θα ήταν το καλύτερο εάν η κοινή συνείδηση Οι διαφαινόμενες απειλές οδήγησαν στην επιθυμία για διαπραγμάτευση», είπε ο Πούτιν.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου