Ιερώνυμος: «Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια» - Μαρινάκης: «Η κυβέρνηση ψηφίστηκε για να εφαρμόζει το πρόγραμμά της»

Ομόφυλα ζευγάρια, δημοψήφισμα, αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, κυβερνητικός εκπροσώπου, Παύλος Μαρινάκης,

 Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος εξέφρασε την άποψη ότι «θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια» - Η κυβέρνηση δια του υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη δήλωσε στον ρ/σ ΣΚΑΪ ότι «η κυβέρνηση ψηφίστηκε για να εφαρμόζει το πρόγραμμά της»


Την άποψη ότι θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα σχετικά με τον γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών εξέφρασε ο Ιερώνυμος.

Ο Αρχιεπίσκοπος ξεκαθάρισε πως η Εκκλησία δεν προτίθεται «να πάρει τα όπλα», ωστόσο έχει καθήκον, όπως είπε, να ενημερώσει τον κόσμο. «Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα;», αναρωτήθηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους, στο πλαίσιο επίσκεψής του στο 2ο Δημοτικό σχολείο της Νέας Μάκρης.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό ήταν για άλλο θέμα και ότι την επίσημη θέση της Εκκλησίας για το θέμα των ομόφυλων ζευγαριών, θα την ακούσουμε σε 2-3 μέρες.

«Θα συνέλθει η Ιεραρχία μετά από 2-3 μέρες και εκεί θα ακουστεί η άποψη της Εκκλησίας επισήμως. Σε τέτοια θέματα ούτε ο Αρχιεπίσκοπος μπορεί να πάρει θέση, ούτε ο πρωθυπουργός ο ίδιος, απλώς τη θέλησή του και την πορεία του. Στο τέλος είναι ο κόσμος, ο λαός μας. Αν ο λαός θέλει να κάνει αυτό, να το κάνει. Αν δεν θέλει, όχι.

Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί και να ξέρουμε τι ζητάμε. Γιατί το ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Αυτό πρέπει ο κόσμος να καταλάβει και να δει πώς τα παιδιά εκείνα που έρθουν, δεν ξέρω πώς θα είναι, πώς θα ζήσουν σε μια οικογένεια που θα έχουν δύο μαμάδες ή δύο μπαμπάδες. Πώς θα ξυπνάει το πρωί στο σπίτι και τι θα βλέπει γύρω του. Και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούργια. Δεν την απορρίπτουμε, βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα ο καθένας να τη διαστρέφει και να την κάνει όπως θέλει; Και οι άλλοι δεν έχουμε δικαίωμα να πούμε ότι δεν μας αρέσει αυτό το πράγμα;

Είναι θέμα της κοινωνίας, η Εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα να κάνει οτιδήποτε, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο. Και ο καθένας από μας δεν πρέπει σε τέτοια θέματα μεγάλα να σκέφτεται τι θα πει η Δεξιά, τι θα πει η Αριστερά, τι θα πει η κεντρώα παράταξη, σκέφτεται ποια κοινωνία θέλουμε και ποια οικογένεια» είπε χαρακτηριστικά ο Αρχιεπίσκοπος και πρόσθεσε: «Πρέπει να ρωτηθούν οι πολίτες. Θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα»

 

Παύλος Μαρινάκης: «Απόλυτος σεβασμός στις απόψεις της Εκκλησίας - Η κυβέρνηση ψηφίστηκε για να εφαρμόζει το πρόγραμμά της»

«Υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην Εκκλησία και προφανώς κι ακούμε με απόλυτο σεβασμό συνολικά τις απόψεις, δεδομένου του γεγονότος ότι η συμβολή της είναι διαχρονική και ειδικά σε περιόδους κρίσεων που προηγήθηκαν. Πραγματικά η Εκκλησία σ' αυτά τα πολύ δύσκολα χρόνια των πολλών εισαγόμενων κρίσεων έπαιξε ένα ρόλο σπουδαίο για τη στήριξη των πολιτών», δήλωσε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στον Ρ/Σ ΣΚΑΪ.

«Από εκεί και πέρα κάποια πράγματα τα οποία έχω σημειώσει. Κατ' αρχάς στη χώρα μας τα ζητήματα δικαιωμάτων -γιατί ρωτήθηκα για ένα πιθανό δημοψήφισμα- δεν λύνονται με δημοψηφίσματα, οπότε δεν τίθεται κάποιο τέτοιο θέμα, προφανώς. Η άποψη του ελληνικού λαού εκφράζεται σε συγκεκριμένη περίπτωση στις βουλευτικές εκλογές, όπου τα κόμματα κατεβαίνουν με προγράμματα και είτε εγκρίνονται, είτε απορρίπτονται και το δικό μας ενεκρίθη με πλειοψηφία», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσέθεσε: «Μέσα στο πρόγραμμά μας ήταν και η θεσμοθέτηση, συνολικά η υλοποίηση μιας συγκεκριμένης ατζέντας για τους ΛΟΑΤΚΙ+ και μια από τις προεκλογικές μας δεσμεύσεις μεταξύ άλλων πολλών νομοσχεδίων, που έχουν ψηφιστεί και θα ψηφιστούν, είναι και το συγκεκριμένο νομοσχέδιο».

«Ως προς, τώρα, το επιχείρημα και χωρίς καμία πραγματικά διάθεση αντιπαράθεσης με τον Αρχιεπίσκοπο, προς τον οποίο προφανώς τρέφω απόλυτο σεβασμό, αλλά είναι ένα επιχείρημα που το ακούμε και το ακούμε και από τον κόσμο, ότι "πώς θα μεγαλώσουν τα παιδιά με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες". Πολλές φορές, ξέρετε, ο κόσμος δεν γνωρίζει τι συμβαίνει, ακριβώς, και στη νομοθεσία μας. Αυτή τη στιγμή που μιλάμε μεγαλώνουν πολλά παιδιά με δύο μπαμπάδες και δύο μαμάδες. (Δεν σημαίνει ότι είναι a priori ακατάλληλο ένα ομόφυλο ζευγάρι ή κατάλληλο ένα ετερόφυλο ζευγάρι. Όλοι κρινόμαστε στην πράξη. Ο καθένας κρίνεται στην πράξη). Αλλά εν πάση περιπτώσει, αυτή τη στιγμή που μιλάμε ένας άντρας ή μια γυναίκα από το 1946 μπορούν να υιοθετήσουν ένα παιδί. Και αυτός ο άντρας ή αυτή η γυναίκα μπορούν να συνάψουν ένα σύμφωνο συμβίωσης, άρα να μεγαλώσουν αυτό το παιδί. Άρα, είναι μια κατάσταση η οποία αυτή τη στιγμή δεν έχει ρυθμιστεί υπέρ τού παιδιού. Δηλαδή, ο ένας εκ των δύο μπορεί ανά πάσα στιγμή να το αφήσει ή να φύγει από τη ζωή αυτός ο οποίος το έχει υιοθετήσει και το παιδί αυτό να πάει σε ίδρυμα» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και επισήμανε:

«Πλέον, θα ελέγχονται όπως και όλα τα ετερόφυλα ζευγάρια μέχρι σήμερα και οι δύο υποψήφιοι προς υιοθεσία αν είναι κατάλληλοι για υιοθεσία, ενώ μέχρι σήμερα τα παιδιά αυτά μεγαλώνουν με δύο ανθρώπους και έχει ελεγχθεί ως προς τη διαδικασία της υιοθεσίας μόνο ο ένας εκ των δύο. Άρα, στην πραγματικότητα δεν γίνεται κάτι το οποίο δεν συμβαίνει. Ρυθμίζεται μια πραγματικότητα προς όφελος των παιδιών».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου