Βλαντιμίρ Πούτιν: «Η Ουκρανία μετατράπηκε σε διαπραγματευτικό χαρτί στην επιδίωξη γεωπολιτικών φιλοδοξιών της Δύσης»

Βλαντιμίρ Πούτιν, Ρωσο-Ουκρανικό, διαπραγματευτικό χαρτί, γεωπολιτικών φιλοδοξιών Δύσης, TASS,

     Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, «ο κύριος λόγος για τη σημερινή τραγική κατάσταση στην Ουκρανία είναι η σκόπιμη αντιρωσική πολιτική που ακολουθεί η συλλογική Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ». 

 

ΜΟΣΧΑ, 2 Σεπτεμβρίου. /TASS/. Η Δύση μετέτρεψε την Ουκρανία σε «διαπραγματευτικό χαρτί» για την επιδίωξη των γεωπολιτικών της φιλοδοξιών, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε συνέντευξή του στην μογγολική εφημερίδα Onoodor .

«Η Ουκρανία ουσιαστικά μετατράπηκε σε διαπραγματευτικό χαρτί που η Δύση χρησιμοποίησε για να πετύχει τις γεωπολιτικές της φιλοδοξίες», είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο, «Ο κύριος λόγος για τη σημερινή τραγική κατάσταση στην Ουκρανία είναι η σκόπιμη αντιρωσική πολιτική που ακολουθεί η συλλογική Δύση υπό την ηγεσία των ΗΠΑ».

«Επί δεκαετίες, επιδίωκαν τον απόλυτο έλεγχο της Ουκρανίας», συνέχισε. «Χρηματοδοτούσαν εθνικιστικές και αντιρωσικές οργανώσεις εκεί· εργάζονταν επίμονα για να πείσουν την Ουκρανία ότι η Ρωσία ήταν ο αιώνιος εχθρός της και η κύρια απειλή για την ύπαρξή της».

Ο Πούτιν συνέχισε λέγοντας ότι "η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία έχει επηρεαστεί σημαντικά από μια ολόκληρη σειρά εξωτερικών και εσωτερικών παραγόντων. Οι αποφάσεις των Σοβιετικών ηγετών για τα εθνικά και εδαφικά ζητήματα είχαν επίσης την αρνητική τους επίδραση".

Ο Ρώσος πρόεδρος υπενθύμισε ότι «η διαδικασία δημιουργίας της Ουκρανίας ξεκίνησε αμέσως μετά την επανάσταση του 1917, όταν εμφανίστηκαν ασταθείς και εύθραυστοι οιονεί κρατικοί σχηματισμοί χωρίς σαφή σύνορα σε αυτό το έδαφος».

«Αργότερα, τα όρια των δημοκρατιών της ΕΣΣΔ επισημάνθηκαν μάλλον τυχαία, με βάση την «προλεταριακή αναγκαιότητα». Έτσι, το βιομηχανικό Donbass που κατοικείται κυρίως από Ρώσους παραδόθηκε στην Ουκρανία», είπε.

«Στη συνέχεια, λίγο πριν και μετά τον Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο, ο Ιωσήφ Στάλιν έδωσε στην Ουκρανία, ως αναπαλλοτρίωτο τμήμα της Σοβιετικής Ένωσης, ορισμένα εδάφη που ανήκαν νωρίτερα στην Πολωνία, τη Ρουμανία και την Ουγγαρία. Το 1954, ο Νικίτα Χρουστσόφ έκανε ένα γενναιόδωρο δώρο στην Η Ουκρανία δίνοντάς της την Κριμαία, η οποία ήταν μέρος της RSFSR».

«Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι οι σοβιετικοί ηγέτες έδρασαν κάτω από τις γεωπολιτικές πραγματικότητες της εποχής τους, χωρίς να περιμένουν καθόλου ότι η ΕΣΣΔ θα έπαυε να υπάρχει και θα καταρρεύσει κατά μήκος τεχνητά τραβηγμένων εσωτερικών διοικητικών ορίων. Έτσι, αναμφίβολα, οι τρέχουσες εξελίξεις έχουν ιστορικές ρίζες», δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος σημειώνοντας ότι «Το 2014, οι Αμερικανοί και οι δορυφόροι τους οργάνωσαν ένα ένοπλο πραξικόπημα στην Ουκρανία».

Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτό το πραξικόπημα «εμπνεύστηκε και ωθήθηκε από ριζοσπαστικές νεοναζιστικές ομάδες, οι οποίες στη συνέχεια ήρθαν να καθορίσουν την κυβερνητική πολιτική του Κιέβου γενικότερα».

«Για πολλά χρόνια, εκατομμύρια άμαχοι στο Ντονμπάς έπρεπε να επιβιώσουν από τη γενοκτονία, τον βομβαρδισμό και τον αποκλεισμό από την πλευρά του καθεστώτος του Κιέβου», είπε ο Πούτιν. «Το μίσος για οτιδήποτε ρωσικό έχει γίνει η επίσημη ιδεολογία της Ουκρανίας».

«Η χρήση της ρωσικής γλώσσας περιορίζεται ολοένα και περισσότερο και η κανονική Ορθοδοξία έχει υποστεί διώξεις, οι οποίες πλέον έχουν φτάσει σε σημείο άμεσης απαγόρευσης», κατέληξε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου

© all rights reserved
customized with από: antikry.gr