Ιανουαρίου 2013

Εφ’ όλης της ύλης επίθεση στην κυβέρνηση, εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην ΝΕΤ, ενώ επανέφερε το αίτημά του για εκλογές, εκφράζοντας την αισιοδοξία του ότι το κόμμα του θα νικήσει και θα σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας για να διαπραγματευτεί, για νέο κούρεμα, καταργώντας το μνημόνιο, που είναι ήδη νεκρό.

γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ
ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΗΣΑΝ, ο Ολιβιέ Μπλανσάρ θεωρητικός γκουρού του ΔΝΤ, ο «πολύς» Πολ Τόμσεν και ακόμα η ίδια η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ότι χρησιμοποιήθηκε λάθος πολλαπλασιαστής που μεγιστοποίησε – τριπλασίασε- τις αρνητικές επιπτώσεις της εφαρμοσμένης επί τρία χρόνια μνημονιακής δημοσιονομικής πολιτικής στην Ελλάδα!  

«Η εξαθλίωση δεν οδηγεί πάντα σε ριζοσπαστικές λύσεις, σε επαναστατικότητα. Καθηλώνει, εξαθλιώνει, πάει και στο αντίθετο. Όταν ο άνθρωπος σπρώχνεται στην επιβίωση γίνεται ζώο.

Μπορεί το ΔΝΤ να παραδέχθηκε λάθη όσον αφορά στον σχεδιασμό των μέτρων λιτότητας για την Ελλάδα, ωστόσο η επικεφαλής του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, σε συνέντευξή της στο euronews, επιμένει ότι σε κάθε περίπτωση η Ελλάδα όφειλε να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και να μετακινήσει τα εμπόδια από το οικονομικό της πεδίο.

Τον έχουν αποκαλέσει «προφήτη της κρίσης» και «Δρ.Συμφορά», γιατί θεωρείται ο πρώτος που είχε προβλέψει την αμερικανική κρίση του 2006. Έκτοτε οι ειδικοί και τα μέσα ενημέρωσης κάνουν ό,τι μπορούν για να εξασφαλίσουν μία πρόβλεψη από τον Νουριέλ Ρουμπίνι, καθηγητή Οικονομικών στο πανεπιστήμιο της Ν.Υόρκης.

Ελαφρύ προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει η νέα δημοσκόπηση της εταιρείας Rass που δημοσιεύεται στην εφημερίδα "Παραπολιτικά". Συγκεκριμένα στην πρόθεση ψήφο η ΝΔ προηγείται με 25,5% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 25,1%.

Μείωση 10,6% σε 33,2 δισ. ευρώ σημείωσε στο τρίτο τρίμηνο του 2012 το διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών και μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που εξυπηρετούν νοικοκυριά, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσίευσε την Παρασκευή η ΕΛΣΤΑΤ.

Στην παραδοχή ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν υπολόγισε σωστά τα σχέδια για τη λιτότητα προχώρησε η γενική διευθύντρια του Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ.

«Απαράδεκτη παρέμβαση στη λειτουργία της Δικαιοσύνης» χαρακτηρίζει, με σκληρή ανακοίνωσή της, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος (ΕΕΕ) τις πρόσφατες δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου για τη δικαστική εξέλιξη στην υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ.

Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των πολιτών έχει ο ΣΥΡΙΖΑ (21,5%) σε δημοσκόπηση της Pulse για την εφημερίδα «Το Ποντίκι». Τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει η ΝΔ (20%) και την τρίτη η Χρυσή Αυγή (12%). Σε χαμηλά ποσοστά εξακολουθούν να κινούνται το ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ, ΑΝ.ΕΛ. και η ΔΗΜΑΡ.

Μετά τον πρώην υπουργό της ΝΔ, Γιώργο Βουλγαράκη, ήρθε και η σειρά του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Γιάννου Παπαντωνίου να απολογηθεί ενώπιον της τακτικής Δικαιοσύνης, παραπεμπόμενος από τους βουλευτές της Επιτροπής Ελέγχου των Οικονομικών

Το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, απαντώντας στην επιστολή του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Π. Σκουρλέτη που ζητούσε από το ΕΣΡ να ερευνήσει σχετικά με τη μετάδοση από ηλεκτρονικά ΜΜΕ του χαλκευμένου ηχητικού video

«Τα λάθη των προγνωστικών ανάπτυξης και οι δημοσιονομικοί πολλαπλασιαστές» είναι ο τίτλος της έκθεσης- βόμβα του διευθυντή του ερευνητικού τμήματος του ΔΝΤ, Ολιβιέ Μπλανσάρ για το λάθος του Ταμείου στους υπολογισμούς των επιπτώσεων των πολιτικών λιτότητας στην Ελλάδα.

«Ο ελληνικός λαός επέδειξε μεγάλη ωριμότητα» τόνισε με έμφαση ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, απαντώντας σε ερώτηση για το θέμα των απεργιών στην Ελλάδα, μετά τη χθεσινή ομιλία του στο Brookings Institution, στην Ουάσιγκτον, με θέμα: «Η Ελλάδα και οι οικονομικές προκλήσεις του μέλλοντος».

Τουρκικός φορέας πιστοποιεί τα Δημόσια ΚΤΕΟ κι αυτό είναι ένα ακόμη επίτευγμα της Ελληνικής πολιτείας. Η χώρα μας είναι το ιδανικό επενδυτικό πεδίο για κάθε ξένη εταιρεία και η κυβέρνηση έχει φροντίσει να δημιουργήσει τις κατάλληλες συνθήκες για το σκοπό αυτό.

Την «απόκτηση εμπειριών» σε μια χώρα που διαδραματίζει πάρα πολύ σημαντικό ρόλο στα παγκόσμια πράγματα, χαρακτηρίζει ως βασικό στόχο της επίσκεψής του στις Ηνωμένες Πολιτείες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, επισημαίνοντας ότι

Το ένα μετά το άλλο τα υψηλόβαθμα στελέχη του ΔΝΤ ομολογούν τώρα ότι η συνταγή λιτότητας που εφαρμόστηκε στην Ελλάδα προκάλεσε πολύ μεγαλύτερη ύφεση από αυτή που είχαν υπολογίσει.

Το ελληνικό χρέος "δεν είναι βιώσιμο" χωρίς άμεσες μεταφορές πόρων στον ελληνικό προϋπολογισμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία "δεσμεύτηκε", προς την κατεύθυνση αυτή τον Δεκέμβριο, δήλωσε σήμερα ο Πολ Τόμσεν εμπειρογνώμονας του ΔΝΤ.

Υπέρ της ψήφου των ομογενών τάσσεται ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του προς την ημερήσια ομογενειακή εφημερίδα "Εθνικό Κήρυκα", με την ευκαιρία της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, από τις 22 έως 25 Ιανουαρίου.

Ο Θοδωρής Δρίτσας, Βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νησιών και Υπεύθυνος Τομέα Άμυνας της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ., προέβη στην παρακάτω δήλωση σχετικά με την σημερινή (17/1/2013) αποκάλυψη του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου ότι εξακολουθεί να διατηρεί στο προσωπικό του αρχείο αντίγραφα άκρως απόρρητων εγγράφων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Ο τουρισμός, η βιολογική γεωργία, η ενέργεια και οι νέες τεχνολογίες θα αποτελέσουν -μεταξύ άλλων- τη «μαγιά» του αναπτυξιακού σχεδίου, που ξεκινούν να επεξεργάζονται τα Υπουργεία Υποδομών-Ανάπτυξης και Οικονομικών, σε στενή συνεργασία με την Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα.

Σε υψηλούς τόνους κινήθηκαν οι τοποθετήσεις αρχηγών και βουλευτών χθες στη Βουλή, όμως η αντιπαράθεση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Ευάγγελου Βενιζέλου ήταν εκείνη που συζητήθηκε περισσότερο.

Την παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σε Προκαταρκτική Επιτροπή για τη «λίστα Λαγκάρντ» αποφάσισε νωρίς τα ξημερώματα, με μυστική ψηφοφορία, η Βουλή.

Την κυβερνητική πρόταση για τρεις κάλπες , ισάριθμες με τις τρεις προτάσεις που κατέθεσαν τα κόμματα, για την εξεταστική επιτροπή σχετικά με τη λίστα Λαγκάρντ, εισηγήθηκε τελικά η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής

Σε ανώτατο επίπεδο, μεταξύ των αρχηγών των τριών κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για το πως θα κινηθεί η χώρα μας στο θέμα της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ).

Προβληματισμός και αγωνία επικρατεί στο κυβερνητικό στρατόπεδο ενόψει της αυριανής ψηφοφορίας για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ στη Βουλή.

Ξαφνική ένταση πυροδότησε στην Βουλή τροπολογία που καθορίζει ότι οι ιεροδιδάσκαλοι στην Θράκη θα διορίζονται πλέον από το ελληνικό κράτος.

Στο αδιέξοδο του προγράμματος λιτότητας αναφέρθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση των επαφών του στο Βερολίνο, καλώντας παράλληλα τη γερμανική κυβέρνηση να αλλάξει ρότα.

Πέρα από τις καθυστερήσεις - έξι τουλάχιστον μήνες θέλει για να λειτουργήσει η σιδηροδρομική γραμμή Ικονίου – Θριάσιου, που υποτίθεται θα λειτουργούσε από τις αρχές του 2013 -, είναι και ο ανταγωνισμός που απειλεί με ακύρωση το πολυδιαφημισμένο mega project της συμφωνίας ΤΡΑΙΝΟΣΕ - COSCO - Ηellwett Ρackard.

Συνάντηση θα έχει, το απόγευμα στις 6 στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ δημοσιογραφικές .

Πολλοί υποτιμούν τη νέα γενιά. Των μαθητών που με δύσκολες οικονομικά συνθήκες, χωρίς υποδομές προσπαθούν να μορφωθούν. Των φοιτητών που με θυσίες και στερήσεις προσπαθούν να σπουδάσουν αν και γνωρίζουν

Έως τις 31 Μαΐου 2013 παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των νέων δηλώσεων για την υπαγωγή στο νόμο 4014 για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων, ύστερα από την υπογραφή της σχετικής υπουργικής απόφασης από τον αναπληρωτή υπουργό ΠΕΚΑ Σταύρο Καλαφάτη.


Την αποφυγή διαφόρων επεισοδίων στο Αιγαίο θέλουν να πετύχουν οι Ηνωμένες Πολιτείες που συστήνουν στην ελληνική κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη μονομερή ανακήρυξη Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

Εγκρίθηκε από τη Βουλή, μετά από έντονες αντιπαραθέσεις και την διεξαγωγή ονομαστικών ψηφοφοριών επί συγκεκριμένων άρθρων, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης του Ιανουαρίου.

Άνοιγμα διαύλων επικοινωνίας με την γερμανική κυβέρνηση και τον γερμανικό πολιτικό κόσμο θέλει να δρομολογήσει ο Αλέξης Τσίπρας στο Βερολίνο. Αποκλειστική συνέντευξη στη Deutsche Welle

Η Microsoft κλείνει οριστικά την υπηρεσία Windows Live Messenger στις 15 Μαρτίου. Από εκείνη την ημερομηνία και μετά οι χρήστες δεν θα μπορούν πλέον να τη χρησιμοποιούν και θα πρέπει να στραφούν στο Skype.

Επικίνδυνη, όχι μόνο για την Ελλάδα και τους Έλληνες, αλλά για ολόκληρη την Ευρώπη, είναι η νεοφιλελεύθερη πολιτική λιτότητας που εφαρμόζεται, τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη σύνοδο της Εκτελεστικής Επιτροπής του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στο Βερολίνο.

Με μια αιφνιδιαστική ανακοίνωση μέσω επιστολής του στον πρόεδρο της βουλής ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας για την αλλαγή στη μορφή του νομοσχεδίου που περιέχει την κύρωση των έξι πράξεων νομοθετικού

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.