07/30/15

Το ΕΚΑΣ και το Ασφαλιστικό στο στόχαστρο των δανειστών, καθώς στοιχεία που επεξεργάσθηκαν χθες τα στελέχη της "Quadriga" (ΔΝΤ, ΕΕ, ΕΚΤ και ESM) στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δείχνουν πως οι δαπάνες για την καταβολή του επιδόματος καταγράφουν μεγάλες αποκλίσεις.

του Χρήστου Μ. Πρεβεζάνου

ΣΤΗΝ ΚΛΙΝΗ του Προκρούστη της "Quadriga" (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, ESM) μπαίνει για τα καλά το ΕΚΑΣ. Την Τετάρτη (29/7), σύμφωνα με πληροφορίες από τον ημερήσιο τύπο, τα τεχνικά κλιμάκια του κουαρτέτου επεξεργάσθηκαν στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους μέσω των οποίων εξήγαγαν το συμπέρασμα πως οι δαπάνες για την καταβολή του επιδόματος καταγράφουν μεγάλες αποκλίσεις.

Για «Δικτατορία του Ευρώ» έκανε λόγο στην ομιλία του ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, υποστηρίζοντας ότι η πραγματική απειλή για την ενότητα του κόμματος είναι η υπερψήφιση ενός μνημονίου που θα το φέρει αντιμέτωπο με τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του λαού.

ΣΤΗ ΧΩΡΑ δεν υπάρχει Δημοκρατία. Έχει τελειώσει η Δημοκρατία. Έχουμε έναν ιδιόμορφο ολοκληρωτισμό. Αν θέλουμε να ορίσουμε το πολίτευμά μας, έχουμε "δικτατορία του Ευρώ". Ο αριστερός ΣΥΡΙΖΑ που έκανε σκληρούς αντιμνημονιακούς αγώνες, πάει να μετατραπεί σε μνημονιακό κόμμα. Δεν έχει σημασία τι ψηφίζει ο λαός, τα δημοψηφίσματα κτλ.

Κατά την Ζωή Κωνσταντοπούλου, η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ έφερε σε 14 ημέρες τρία κατεπείγοντα και ετοιμάζεται να φέρει μια μη βιώσιμη συμφωνία, τόνισε ενώ όπως είπε: «δεν διανοηθήκαμε ποτέ ότι θα μπορούσε» να κάνει κάτι τέτοιο.
ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ απέναντι σε κοινωνία, λαό και ιστορία από εδώ και πέρα, προσδιορίζει η σημερινή συνεδρίαση της ΚΕ, σύμφωνα με την Ζωή Κωνσταντοπούλου και γι' αυτό «δεν μπορεί η συλλογικότητα να σφυρίζει αδιάφορα», όπως είπε, ενώ πρότεινε η Κ.Ε. να αποφασίσει διαρκείς συνεδριάσεις όλων των οργάνων και συστράτευση «για να αποτρέψουμε αυτό που δε θα μπορούμε εκ των υστέρων να αποφύγουμε»

Το Γ.Π.Β. προειδοποιεί ότι οι επόμενοι μήνες και ίσως τα επόμενα 2-3 χρόνια θα είναι δύσκολα για την πολιτική, την κοινωνία και την οικονομία, με το έργο της προσαρμογής και της ανάκαμψης να «επιβάλλει ευρύτερες πολιτικές συναινέσεις, που φαίνεται ότι διαμορφώνονται σε μονιμότερη βάση στο πολιτικό επίπεδο».

ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ χθες η νέα τριμηνιαία έκθεση, Απριλίου-Ιουνίου 2015, του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής (Γ.Π.Β) για την παρακολούθηση της εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού. Με τον τίτλο «χρεοκοπία και Grexit δεν είναι αναπόφευκτο να συμβούν» και ζοφερές διαπιστώσεις για την οικονομία.

Με άρθρο του στο περιοδικό Le Monde Diplomatique, ο Γιάνης Βαρουφάκης κάνει λόγο για το παρασκήνιο των διαπραγματεύσεων και τους εκβιασμούς των Β. Σόιμπλε, Γ. Ντάισελμπλουμ κ.α.
«Κατά την πρώτη μου συνάντηση του Eurogroup, στις 11 Φεβρουαρίου, έδωσα στους συνομιλητές μου ένα απλό μήνυμα: Η κυβέρνησή μας θα είναι ένας αξιόπιστος εταίρος. Θα κάνουμε τα πάντα για να βρεθεί κοινό έδαφος με το Eurogroup, με βάση μια τριπλή στρατηγική για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων της Ελλάδας: 1. Μια σειρά από βαθιές μεταρρυθμίσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των θεσμών μας και την καταπολέμηση της διαφθοράς, της φοροδιαφυγής, της ολιγαρχίας και την τοκογλυφία.

Να γίνει σεβαστή από όλους η βούληση του ελληνικού λαού, όπως εκδηλώθηκε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, και να διακοπεί η μνημονιακή πορεία «καταστροφής και υποδούλωσης» ζήτησαν ο Μίκης Θεοδωράκης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεώργιος Κασιμάτης, και δεκάδες γνωστές προσωπικότητες της κοινωνικής δράσης, της ακαδημαϊκής διδασκαλίας, της δημοσιογραφίας και της πολιτικής από την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.


ΣΕ ΕΚΚΛΗΣΗ με την οποία ζητούν να γίνει σεβαστή από όλους η βούληση του ελληνικού λαού, όπως εκδηλώθηκε στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου και να διακοπεί η μνημονιακή πορεία «καταστροφής και υποδούλωσης», προέβησαν ο Μίκης Θεοδωράκης, ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του Πανεπιστημίου Αθηνών Γεώργιος Κασιμάτης και πολλές ακόμα γνωστές προσωπικότητες της κοινωνικής δράσης, της ακαδημαϊκής διδασκαλίας, της δημοσιογραφίας και της πολιτικής από την Ελλάδα, αλλά και την Κύπρο.

Κλείνοντας ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε: «Καλώ όλους και όλες να μοιραστούμε την πολιτική ευθύνη για την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ εγκρίνοντας την πρόταση για το έκτακτο συνέδριο. Να μείνουμε ενωμένοι πραγματικά, όχι στα λόγια, με κοινή στάση στο Κοινοβούλιο....

 EKTAKTO, ανοιχτό συνέδριο το Σεπτέμβρη «που θα απαντήσει στα στρατηγικά ερωτήματα για την τακτική μας, για τους μεσο- και μακροπρόθεσμους στοχους μας, για τις πιθανές εναλλακτικές», πρότεινε από το βήμα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας. «Να συμφωνήσουμε σήμερα το χρονοδιάγραμμα με το οποίο τα μέλη μας θα αναζητήσουν απαντήσεις»,

Οι «53», προερχόμενοι από την προεδρική «πτέρυγα» του ΣΥΡΙΖΑ και από την ΑΝΑΣΑ, υπογραμμίζουν την ανάγκη «εκπόνησης ενός καινούργιου στρατηγικού σχεδίου για τον απεγκλωβισμό από τα μνημονιακά δεσμά»…

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ υπέρ της ενότητας του ΣΥΡΙΖΑ και κατά της διάσπασης του κόμματος πραγματοποιεί η λεγόμενη τάση των «53» του ΣΥΡΙΖΑ, που με κείμενό της ζητά τη διεξαγωγή ενός συνεδρίου στρατηγικού επανακαθορισμού της πορείας του κόμματος, και όχι «ένα συνέδριο ξεκαθαρίσματος λογαριασμών και διάσπασης».

Author Name

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Από το Blogger.