November 2011

- ΝΑΥΑΓΙΟ στην ευρωζώνη που πλημμύρισε από ανέργους
- Η GURDIAN φέρνει στο φως απόρρητη έκθεση της Κομισιόν και της ΕΚΤ για επερχόμενη ιταλική χρεοκοπία
- ΣΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES διευθυντές πολυεθνικών αποκαλύπτουν πως προετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα από τη διάσπαση του ευρώ.
- ΔΙΑΒΑΣΤΕ τις εφιαλτικές προβλέψεις των διεθνών οίκων για τις οικονομίες της Γερμανία, Αγγλίας και Γαλλίας!

ΤΙΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΕΣ φήμες επιβεβαιώνει με τη στάση της η ελληνική δημόσια διοίκηση τις τελευταίες μέρες, παρά και ενάντια μάλιστα στην ανησυχία που δείχνουν μεσαία στελέχη της, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει η στήλη. Συγκεκριμένα, ενώ φουντώνουν οι φήμες και οι πιο βάσιμες ανησυχίες για το μέλλον της Ελλάδας στο ευρώ,

ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΗ χαρακτήρισε ο Αλέξης Τσίπρας την εμμονή της κυβέρνησης στην ακολουθούμενη πολιτική, σε δηλώσεις του μετά την πρώτη του συνάντηση με τον Πρωθυπουργό, Λ. Παπαδήμο στο Μέγαρο Μαξίμου.

ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ αναμένεται να προκύψουν για τους ασθενείς που θα μεταβούν στις δημόσιες μονάδες υγείας την Πέμπτη εξαιτίας της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας που έχει προκηρύξει το προσωπικό του ΕΣΥ.

 A.Semeta Επίτροπος για την φορολογία
Ο ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση τύπου παραθέτει την απάντηση της Κομισιόν σε ερώτηση του ευρωβουλευτή Νίκου Χουντή: «Η ένταξη όλων των χρεών των νοσοκομείων στο έλλειμμα του 2009» που τίναξε τα δημόσια ελλείμματα, δεν έγινε με παρότρυνση της Επιτροπής...

της Σύνταξης του ΑΡΔΗΝ
ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ εβδοµάδες, καθώς η πολιτικές εξελίξεις επιταχύνθηκαν µε την πτώση του Γ. Παπανδρέου, τη µετακίνηση του Α. Σαµαρά προς τα αδιέξοδα της συναίνεσης και τη συγκρότηση της κυβέρνησης συνεργασίας,

Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ
Οι υπουργοί των Οικονομικών της ευρωζώνης συνεδριάζουν σήμερα μέσα σε βαρύ κλίμα, καθώς τα μηνύματα από πολλές χώρες που μετέχουν στον σκληρό της πυρήνα γίνονται όλο και πιο ανησυχητικά και οι απειλές υποβαθμίσεων πολλαπλασιάζονται. 

Α. Γεωργίου, Δ/τής ΕΛΣΤΑΤ
Το πρώην (;) στέλεχος του ΔΝΤ, ο διευθυντής της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής, Ανδρέας Γεωργίου ο οποίος σύμφωνα με καταγγελίες των πρώην υφισταμένων του διόγκωσε επίτηδες του έλλειμμα του δημοσίου με αποτέλεσμα να επιβληθούν τα οικονομικά μέτρα εξαθλίωσης, απολογείται στις 12 Δεκεμβρίου με την κατηγορία της παραποίησης στοιχείων!

Η ΕΤΗΣΙΑ έκθεση του ΟΟΣΑ για την οικονομία εκτιμά ότι το 2012 η ευρωζώνη θα διολισθήσει σε μια νέα βραχυπρόθεσμη ύφεση. Για την Ελλάδα προβλέπει επιδείνωση στην κρίση χρέους, στα ελλείμματα και την ανεργία.

ΕΥΘΥΝΕΣ σε Παπακωνσταντίνου και Βενιζέλο επιρρίπτει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος.
«Το μνημόνιο απέτυχε γιατί εμείς αποτύχαμε και στη μείωση των εξόδων και στην αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» δήλωσε

του Δημήτρη ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ
Η σχεδόν απόλυτη πλέον υποταγή του αστικού κράτους στα μονοπώλια είναι η βάση της αυταρχικής μετάλλαξης και η κινούσα αιτία της κυριαρχίας του κατασταλτικού του ρόλου. Κορυφαίο παράδειγμα η ανάληψη της κυβερνητικής εξουσίας από οικονομικούς παράγοντες καθώς τα οικονομικά κέντρα φαίνεται ότι δεν εμπιστεύονται

«Η Γερμανία πρέπει να ‘πειστεί’ για την κρισιμότητα της έκδοσης ευρωομολόγων και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι για τη σημασία της βαθύτερης ενοποίησης, της αυστηρότερης οικονομικής διακυβέρνησης, στη βάση όμως της πολυφωνίας και όχι της δικτατορίας δύο κρατών».

«Κίνημα» κατά της συμμετοχής του ιδιωτικού τομέα στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης, το οποίο απειλεί να ανατρέψει τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, εκδηλώθηκε στο εσωτερικό της Ευρωζώνης, σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters.

ΛΙΤΟΤΗΤΑ 17,2 δισ. ευρώ, με νέες σημαντικές αυξήσεις φόρων και περικοπές μισθών, φέρνει το επικαιροποιημένο Μεσοπρόθεσμο για την τετραετία 2012 – 2015. Το νέο Πρόγραμμα, το οποίο o Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε να κρατήσει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, αποκαλύπτει τα εισπρακτικά σχέδια της κυβέρνησης.

Απάντηση του Ευρωπαίου Επίτροπου αρμόδιου για την Ενέργεια στον ευρωβουλευτή Ν. Χουντή.  
Δεν έχει δικαίωμα η ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα σε κανέναν πολίτη που δεν πληρώνει το φόρο αλλά πληρώνει το ηλεκτρικό ρεύμα.
Ν. Χουντής: Το κράτος που παρανομεί και δεν σέβεται το δικαίωμα των πολιτών να έχουν ηλεκτρική ενέργεια, δεν έχει δικαίωμα να συλλαμβάνει πολίτες που υπερασπίζονται τη νομιμότητα. Να αφεθούν άμεσα ελεύθεροι οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ!!

ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ εξήγηση στις ασφυκτικές πιέσεις που ασκούνται στον Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να δεσμευθεί με την υπογραφή του για τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και για την περίοδο μετά τις επερχόμενες εκλογές, δίνει η εφημερίδα NewEuropeOnline στην ηλεκτρονική της έκδοση.

του Δημήτρη ΚΑΖΑΚΗ*
Ημέρες του 1936 θυμίζει η Βουλή αυτή την εποχή. Όπως ακριβώς τον Απρίλio του 1936 αναδείχθηκε ως «υπερκομματική» η κυβέρνηση Μεταξά καθ’ υπόδειξη της μεγάλης φίλης και συμμάχου Βρετανίας, αλλά και του τοποτηρητή της βασιλιά Γεωργίου Β’, έτσι αναδεικνύεται και η κυβέρνηση Παπαδήμου.

του Μπάμπη ΚΟΥΤΡΑ
Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ στα ακίνητα, μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ και  η θέσπιση του μέτρου της εφεδρείας στο Δημόσιο είναι δυο από τα πλέον βάναυσα και αντιλαϊκά μέτρα της κυβέρνησης τα οποία πλήττουν εκατομμύρια οικογένειες.

Όπως έγραφε προχθές ένα έγκυρο όργανο της υπερεθνικής ελίτ, οι Financial Times, «η Ευρωζώνη, όντας αντιμέτωπη με αναταραχή στις επαρχίες, απέστειλε σε αυτές δύο νέους κυβερνήτες: στη θέση του αλλοπρόσαλλου Παπανδρέου τον πρώην αντιπρόεδρο της ΕΚΤ, και στη θέση του απείθαρχου Μπερλουσκόνι τον Μόντι, πρώην επί κεφαλής της πολιτικής ανταγωνισμού στην Κομισιόν».[1]

Για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας το «Αντίκρυ» παραθέτει την δευτερολογία του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου στις Προγραμματικές Δηλώσεις της κυβέρνησης.

ΒΡΟΝΤΕΡΟ «ΟΧΙ» Καμμένου στην ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Παπαδήμου. Ο βουλευτής της ΝΔ σηκώθηκε όρθιος και πρόφερε με έμφαση την άρνησή του να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης. Αναμένονται εξελίξεις για τη στάση που θα τηρήσει η ΝΔ.

Ο Μάριο Μόντι ανέλαβε και τυπικά πρωθυπουργός, σχηματίζοντας νέα κυβέρνηση στην Ιταλία, τη σύνθεση της οποίας ανακοίνωσε.
Μετά από δυόμισι ώρες συνάντησης με τον Ιταλό Πρόεδρο της Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, ο Μάριο Μόντι αποδέχθηκε και τυπικά τη θέση του πρωθυπουργού

Η ομιλία της Σ. Σακοράφα κατά τη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση.
 
«Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι.
Σήμερα τα ξημερώματα ζήσαμε την τελική πράξη σε ένα δράμα που έχω καταγγείλει πολλές φορές από αυτό εδώ το βήμα της Βουλής.

Στην σημερινή του παρέμβαση o Γιάννης Δημαράς, πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών  κατά την διάρκεια της συζήτησης των Προγραμματικών Δηλώσεων της κυβέρνησης είπε:

«Κυρίες & Κύριοι Βουλευτές, οι ώρες και οι μέρες που ζούμε δεν είναι απλά δύσκολες είναι δραματικές...

Η χθεσινή (Τρίτη, 15 /12/2011) ομιλία του Προέδρου της Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, στη συζήτηση «επί των Προγραμματικών Δηλώσεων της Κυβέρνησης». 

«Κύριε Πρωθυπουργέ, ξεκινήσατε τη χθεσινή παρθενική σας ομιλία στο Κοινοβούλιο με την παραδοχή ότι η κρίση είναι πολύπλευρη, είναι οικονομική, κοινωνική

ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ορκωμοσία της «μεταβατικής» κυβέρνησης Λουκά Παπαδήμου η χώρα διαχειριστικά πέρασε οριστικά στη «μεταπολιτική» περίοδο σαν συνέπεια αδυναμίας του πολιτικού συστήματος και κύρια των δύο κόμματων εξουσίας να διαχειριστούν την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.

γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ
ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ εικοσιτετράωρα ο ελληνικός λαός είναι θεατής μιας παράλογης διαδικασίας που εξελίσσεται σε βάρος των συμφερόντων της πατρίδας του με αντικειμενικό σκοπό την ναρκοθέτηση των όποιων δημοκρατικών εξελίξεων για την απαγκίστρωση της χώρας από τα δεσμά της οικονομικής κατοχής. 

γράφει ο Σπύρος ΓΚΑΝΗΣ
Η ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Πασόκ-ΝΔ, το πολιτικό αυτό μόρφωμα του ιερατείου της ΕΕ βρίσκεται στο τελικό στάδιο, νέο στοιχείο στο κάδρο το κόμμα της ΝΔ το οποίο εντάσσεται πλέον στο μνημονιακό μπλοκ, παρά τις περί του αντιθέτου μέχρι τώρα κορώνες του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ του Γιώργου Παπανδρέου να αναγγείλει ως πρωθυπουργός της χώρας δημοψήφισμα για την αποδοχή ή μη της νέας δανειακής σύμβασης, μόλις είχε συναποφασίσει για την κατάρτισή της στη σύνοδο κορυφής της Ευρωζώνης, προκάλεσε τις γνωστές αντιδράσεις που τον ανάγκασαν μέσα σε τρεις μέρες να το αποσύρει.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑΚΕΣ ΔΙΕΡΓΑΣΙΕΣ φαίνεται πως λαμβάνουν χώρα σε Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι οποίες εξετάζουν πιθανές εναλλακτικές λύσεις για τις επιπτώσεις που θα έφερνε στις οικονομίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μια πιθανή έξοδος της χώρας μας από το ευρώ, δίνοντας νέα διάσταση στο σίριαλ «ευρώ ή δραχμή» που ξεκίνησε πριν από μερικούς μήνες.

ο Νίκος ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ στο Real.gr
Η ΠΡΟΤΑΣΗ Παπανδρέου να διεξαχθεί δημοψήφισμα για τη νέα δανειακή σύμβαση υπήρξε, πέραν πάσης αμφιβολίας, επιεικώς ατυχής. Οδήγησε σε μεγάλη αναταραχή την παγκόσμια οικονομία, σε νευρική κρίση την ευρωπαϊκή και την ελληνική πολιτική σκηνή και, εν τέλει, σε παραίτηση του πρωθυπουργού.

Ευχάριστες ανακοινώσεις στο πλαίσιο της Ελληνοβουλγαρικής συνάντησης, που διεξήχθη χθες στη Σόφια.
Δρομολογείται η τελική φάση αδειοδότησης του αγωγού πετρελαίου Burgas – Αλεξανδρούπολη, μετά την απόφαση του υπουργείου Περιβάλλοντος και Υδάτων της Βουλγαρίας με την οποία έκανε θετική αξιολόγηση της νέας περιβαλλοντικής μελέτης του αγωγού για το λιμάνι του Burgas που είχε παραδοθεί πριν λίγες εβδομάδες.

ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕ «ελπίδα» χτες το απόγευμα το Σύνταγμα. Ελπίδα και βεβαιότητα ότι ο λαός θα πει την τελευταία λέξη, μέσα από τον οργανωμένο αγώνα του και στην κάλπη. Η χτεσινή συγκέντρωση του ΚΚΕ αποτέλεσε μια καθοριστική παρέμβαση στις εξελίξεις, από

ΝΕΟ ΙΤΑΛΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ, παράλληλα με το «ελληνικό δράμα», άνοιξε στη Σύνοδο Κορυφής της G20 στις Κάννες, με την Ιταλία να τίθεται υπό την επιτήρηση του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης - μία επιτήρηση που, πιθανώς, θα αποτελέσει και το πρώτο βήμα για την έξωθεν οικονομική ενίσχυση της χώρας σε μεταγενέστερο χρόνο.

Στην κεντρική σελίδα της ηλεκτρονικής έκδοσης του γερμανικού Der Spiegel φιγουράρει σήμερα ένα φωτορεπορτάζ με εικόνες από την χθεσινή συνεδρίαση στην ελληνική βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης με τον τίτλο «Ο Παπανδρέου θα κυβερνήσει λίγο ακόμη»

ΣΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ευρείας συνεργασίας όλων των τάσεων του ... ΠΑΣΟΚ εξελίσσεται η δήθεν επιχείρηση ανατροπής του Γ. Παπανδρέου και εγκαθίδρυσης κυβέρνησης συνεργασίας με ... πρωθυπουργό τον Ε. Βενιζέλο.

Η ΨΗΦΟΣ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗΣ είναι εντολή για κυβέρνηση εθνικής συνεργασίας είπε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του κατά την συζήτηση στη Βουλή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

 Τελικά τους έπεισε και πήρε 153 ναι. Μαζί και τη Λούκα Κατσέλη.

Αν συμμετείχε στην κυβέρνηση και στην Κ.Ο. ο Ιονέσκο με το «Θέατρο του Παραλόγου» θα είχε «σκίσει το πτυχίο του»: Ένας πρωθυπουργός υπό παραίτηση, ζητεί ψήφο εμπιστοσύνης για να … παραιτηθεί μετά, αλλά όχι ... αμέσως μετά, αλλά αφού ψηφιστεί η δανειακή σύμβαση και αφού προετοιμαστεί η … διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ. Και όλα αυτά τοποθετούνται για τον … Μάρτιο! Όπου βέβαια κανείς δεν τον δεσμεύει ούτε τότε να παραιτηθεί!

Η συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου είναι «η μόνη λύση για την Ελλάδα»
ΕΚΝΕΥΡΙΣΜΕΝΟΣ εμφανίζεται, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γάλλος πρόεδρος, Νικολά Σαρκοζί, με την απόφαση Παπανδρέου για δημοψήφισμα.

Στο προεκλογικό “Ε, Πρόεδρε!” προειδοποιούσα για το “πρώτο θανάσιμο αμάρτημα” στη διαχείριση μιας κρίσης με τα παρακάτω χαρακτηριστικά λόγια:
“Πρόεδρε...SOS! Το 60% τουλάχιστον της αποτυχίας της πολιτικής οφείλεται στον μη υπολογισμό του “Νόμου των Ακούσιων Συνεπειών”. Άλλο επιδιώκεις, άλλο προκύπτει. “Σπέρνεις σιτάρι, φυτρώνει κριθάρι”.

Author Name

Contact Form

Name

Email *

Message *

Powered by Blogger.